• Tecum

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Anonym (ja?) skrev 2019-11-24 15:07:06 följande:
    Så du menar att du kommit på det nu? Det finns massor av forskning kring detta. Du kan gå till ett bibliotek och be dem plocka fram folklivsforskning åt dig, på temat könsroller förr, lagstiftningen om äktenskap, sexualitet osv. 

    Sedan är jag inte säker på att din tes om idag faktiskt stämmer. Eftersom kvinnor äger sin sexualitet på ett helt annat sätt idag än förr så kan man också ha sex om man vill, lika väl som man kan låta bli. 
    Frågan var ju varför kvinnor avstår sex IDAG, inte hur de hade det förr i tiden. Och frågan är intressant, de flesta människor ser ju sex som något positivt. Kvinnor har både sexuell frihet, preventivmedel och ekonomiskt oberoende. Då borde de rimligtvis ha MER sex än vad kvinnor hade förr då de kan styra sitt liv på ett helt annat sätt nu.
    Men frågan är också om tesen stämmer? Tja, läser man på FL tycks det stämma, påfallande många kvinnor tycks ointresserade av regelbundet sex. De klarar sig lika bra utan, vill inte ha sex med partnern, de "vänjer sig av" med sex när de blir singlar osv. Intrycket är att sex behövs för att fånga en man och för att få barn, sen kan det vara. Nu kaa man undra hur representativa dessa kvinnor är, jag vet inte. Ofta påstås det att kvinnor har lika stor sexlust som män och mer, Frågan är om det stämmer? Finns det ändå biologiska skillnader som spelar in här?
  • Tecum
    pyssel skrev 2019-11-24 18:37:40 följande:
    Vi kanske har mer samtyckt sex - IDAG - eller vad tror du?
    Ja givetvis men det borde väl gynna kvinnors sexlust - eller vad tror du? De kan själva välja eller välja bort partner och slipper att ställa upp. De behöver ingen make för ekonomisk eller fysisk trygghet. De behöver inte riskera oönskade barn. De kan ha kk om de bara vill ha sex, utan att någon dömer dem.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-11-24 19:36:34 följande:
    Fast tänk om de vill leva i en varm och kärleksfull relation med sex lite mer sällan...
    Tänk om det är känslorna bakom som är problemet.
    Tänk om det är normen och deras egen syn på sex som är problemet, där passion och attraktion är byggstenen för bra sex.. och sex inte kan överleva utan denna attraktion som finns i början. Sexet som sådant ger inte tillräckligt, det är för krävande, för pliksmässigt.
    Det kan mycket väl vara så, men visst är det sorgligt att gamla normer och synen på sex som något pliktfyllt förstör möjligheterna till njutning! För jag anser att kvinnor har större kapacitet till njutning än män då de kan få orgasm flera gånger på raken. Attraktion är grundläggande men idag har kvinnor möjligheten att agera på det och byta partner om hon eller båda inte vill jobba med den befintliga relationen.

    Jag tolkar dig som att du håller med TS om att kvinnor har mindre sex numera och att de generellt har mindre sexlust än män?
  • Tecum
    AndreaBD skrev 2019-11-24 19:41:43 följande:
    Det tror jag absolut att det är så, dvs. att kvinnor inte har lika stor sexlust. Eller snarare att de har inte har det i samma tidsperiod som männen. Män har mer lust när de är unga, kvinnor när de är medelålders. Idealiskt vore alltså en ung man med en medelålders-kvinna, och det är nog inte så jätte-vanligt.
    Men jag har fått för mig att unga kvinnor, 18-25, har ganska mycket sex och flera partners, medan 40+-kvinnan är den som ser sex som mindre viktigt, både i relationen och som singel? Det stämmer inte riktigt med den välkända uppfattningen att medelålders kvinnor har större sexlust.
  • Tecum
    AndreaBD skrev 2019-11-24 20:32:38 följande:
    Då har du för dig fel, tycker jag. Däremot är unga tjejer ofta osäkra och vill visa att de "duger", så det kan hända att de har några partners. Men där brukar främsta intresset inte vara sex. Unga tjejer är nästan alltid efter kärlek och relation. Men många är tyvärr också lättpåverkade om någon tutar i dem att man ska göra si eller så. 

    Det är bara att titta på undersökningar i något naturfolk.Där är det nämligen vanligt att unga killar har några slags kk-förhållanden med kvinnor runt 40. 
    Tja, jag litar på dig. Men om man läser här tycks många kvinnor runt 40 säga big no-no till sex med så mycket yngre killar. Då finns det fler killar som är sugna på äldre. Men det är väl normer och förväntningar som fortfarande påverkar, som New Dawn skrev. Synd, om våra kvinnor tog efter naturfolken fick de kanske bättre sex? Eller iaf oftare?
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-11-24 21:30:40 följande:
    Om naturfolken hade mer sex kanske det berodde på att sex var en plikt och ett krav för att uppnå vissa mål, som för djur.
    Eller så hade naturfolken bättre sex för att de njöt helt enkelt, utan massa krusiduller.
    Ingen vet väl om de hade bättre sex, men om det är så beror det på att de inte funderar så mycket utan bara kör. Men rimligtvis borde även deras kvinnor ha olika lätt att få orgasm och jag tvivlar starkt på att deras män var mottagliga för instruktioner om hur de skulle tillfredsställa sin kvinna.
    Så jag är ganska säker på att dagens kvinnor i Sverige har bättre sex än naturfolken, i genomsnitt.
  • Tecum
    Trz12 skrev 2019-11-25 19:32:57 följande:

    Jag vet inte riktigt i vilken situation du syftar att "kvinnor låter män gå utan sex". Men om du nu känner att du har varit sugen i långa perioder och din partner inte vill ha sex med dig kanske de är bättre att börja fundera på hur du kan ändra ditt sätt att vara på för att få nya resultat. Det är ju inte av elakhet som en kvinna väljer att inte ha sex med dig, det är ju minst lika tråkigt, kanske till och med värre för henne pågrund av alla stressande tankar att felet ligger hos henne. Detta kan nog leda till en ond spiral där kommunikationen fallerar och det byggs upp till någon slags vägg mellan er.

    Och jag tror det är viktigt att inte bli "stött" i detta läge utan försöka nya grejer bara, kommunicera på sätt du aldrig kommunicerat, våga vara öppen och sårbar och förklara hur saker känns för dig och snäs inte åt eventuella svar du kan få tillbaka. Jag kan se hur det ifrån din ståndpunkt låter som jag försöker säga att allt ansvar ligger hos män när det kommer till sexlusten, SJÄLVKLART handlar en relation om att ge och ta. Men då en kvinnas sexuella driv ofta kommer från fantasier och drömmar är det väldigt logiskt att den är stark i början av en relation då mannen överraskar, allt är nytt och spännande man lär känna varandra osv. Ju längre relationen fortgår och ju mer bekväma man blir med varandra desto svårare är det att den lättare "spännande" kåtheten dyker upp i hennes hjärna medans du som man kanske har det lättare då du tänder på det visuella. Detta är, för att förtydliga ytterligare en gång, en grov generalisering. 


     


    Tycker du att detta låter som orättvist eller "tråkigt" att ansvaret ligger hos dig som man har du nog fått allt om bakfoten eller helt enkelt inte träffat den rätta partnern. I en relation där du älskar din partner är det minst lika roligt för dig att överraska och utvecklas med henne och inte ett "jobb". Du kommer märka att när din kvinna är helt uppfylld känslomässigt och sexuellt så kommer hon att överraska och göra minst lika mycket tillbaka, en relation handlar om ovillkorslöshet. Man räknar inte och jämför inte, men det tar absolut också hårt arbete ibland att försöka växa tillsammans och våga vara sårbara för att förhoppningsvis hitta ett samspel som gör båda parterna lyckliga. Och framförallt handlar det om att vara modig och inte kontrollerande, låt henne uttrycka sig och känna sig bekväm med sin sexualitet i alla lägen, ingenting är fel.

    <3


    När män som saknar sex i sitt förhållande skriver här är bilden så gott som alltid identisk. Kvinnan vill inte ha sex, hon vill inte kommunicera om det, hon ser det inte som ett problem. Mannen däremot är beredd att göra nästan vad som helst av det du skriver, överraska, variera, kommunicera och vill inget hellre än att få input om vad deras kvinna tänder på. Sådant kan ju förändras över tid, det hon älskade för tio år sedan måste inte vara det hon vill ha nu.

    För felet är inte att kvinnan saknar lust, hon saknar bara lust till sin man. Att då som du lägga allt ansvar på mannen för att få igång sexlivet är dömt att misslyckas. Kvinnan måste ta ansvar för deras gemensamma sexliv, var beredd att kommunicera, öppna upp sig och verkligen rannsaka sig själv om vad HON behöver för att få en nytändning. Män är inte tankeläsare och de kan inte trolla fram attraktion som dött.
    Men i allmänhet vill inta kvinna göra något av det ovan, attraktionen till maken är borta. Han är en god vän och medarbetare i projektet familjen men duger inte längre som älskare - till henne. När viljan både till sex och kommunikation saknas hos ena parten hjälper dina förslag inte långt. Det enda du gör är att skuldbelägga mannen
  • Tecum
    blueblue skrev 2019-11-29 05:46:13 följande:
    Men att ta ansvar över sin egen njutning är inte samma sak som att utföra den själv i alla lägen.
    Sex är ju ett samspel Och det blir ju oftast bättre ju mer man lär känna en person.
    Jag kan då också tycka att det tillhör att man berättar vad man som kvinna/man tycker om så motparten får möjligheten att utföra detta på ett tillfredsställande sätt.
    Ibland så får man jobba lite mer för sin egen skull och ibland tar man bara emot.
    Sen det du nämner om erektionsproblem är ett lågvatten inlägg.
    Det har inget med viljan eller suget att göra. Läs på lite om det innan du uttalar dig.
    Bra inlägg, diskussionen om eget ansvar för orgasm höll på att spåra ut helt. Samlag och annat sex med en partner är en gemensam angelägenhet, då är ansvaret gemensamt. Det egna ansvaret innebär precis som du skriver att tala om eller visa vad som är bra och ffa vad som INTE är bra eller vad som behöver förändras. Det går inte att ligga tyst och vara missnöjd och sedan gnälla över orgasmglappet och att män bara tänker på sig själva. Om sen den andra inte tar till sig av förslagen till förändring, då finns det anledning att klaga och ifrågasätta hela relationen.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-11-29 10:50:48 följande:
    Fast nu reagerar ju du på att du inte vill ha "eget ansvar" för din njutning och sexlivet.

    Jag diskuterar gärna skillnader i möjligheter att få orgasm för män och kvinnor. (kalla det orgasmglapp om du vill) Det är en viktig diskussion för att förstå varför det är så att kvinnor mer sällan får orgasm än män. Orsakerna ligger på flera plan och ibland behöver människor tänka om och det handlar inte bara om vad man säger till sin partner.

    Du förutsätter att kvinnor som inte kan komma bara är tysta, bittra och tjuriga. Tänk att det, för de allra flesta kvinnor, är en stor sorg att inte komma, en stress och en press, och de flesta VILL så gärna kunna berätta hur mannen ska göra, men det funkar inte. Tråkig inställning till kvinnors sexualitet. Inte hade du uttalat dig på liknande sätt om en man hade erektionsproblem, eller svårt att komma.
    Det är inte jag som hittat på orgasmglappet, det är ett vedertaget begrepp som tar upp en viktig sak men tyvärr mest används för att klanka på män och anklaga  dem för att inte bry sig om kvinnans njutning.

    Jag förutsätter inte alls att kvinnor som har svårt att komma är bittra och tjuriga. Varför ska du alltid vända allt till det värsta hos de du diskuterar med? Jag VET, av egen erfarenhet, hur svårt vissa kvinnor har att tala om sex  och hur de vill ha det. De har svårt att även formulera det för sig själva, de låter det hellre vara och nöjer sig. Inte sällan har de även svårt att onanera. Sex är ett så känsligt ämne fortfarande och ger upphov till låsningar på olika plan. Men faktum kvarstår, det är svårt för mannen att förändra om han får intrycket att hon är nöjd.

    Sen finns det ett antal kvinnor som ÄR bittra och skyller allt ont på mannen, det beror inte bara på utebliven orgasm utan andra tillkortakommanden som hon tar ut på den som finns närmast till hands. 
  • Tecum
    Anonym (Janna) skrev 2019-11-29 12:53:32 följande:
    Superintressant läsning, tack! Jag skulle så gärna vilja ha sex en hel timme med min man. I förälskelsefaaen så hade vi ofta sex så länge, vi utforskade varandra. Gav varandra och sexet tid. Numera har vi i regel oftast sex i max tjugo minuter. Pga att vi har småbarn och båda är sömniga och pga att min man föredrar det. Fler kvinnor som känner igen sig?
    Har du sagt till din man att du vil ha mer tid vid sexet? 
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-11-29 13:13:15 följande:
    Jag tror att kvinnors oförmåga att komma handlar väldigt mycket om erektila besvär än du tror, men lika väl om känslomässiga problem.
    För att tydliggöra vad jag menar tar jag några exempel.

    Jag bad ibland mitt ex att slicka mig, men bara det faktum att jag var tvungen att be honom om det gjorde att jag tappade lusten. Det gjorde då att jag "slaknade". I grunden var det en känslomässig reaktion. Dvs jag var lite besviken att jag var tvungen att be om det. Ju oftare jag var tvungen att be om det desto mer tappade jag min erektion. Dvs min känslighet på klitoris och i hela könet. Svullnaden och den sköna känsligheten gick ned ganska snabbt. och även om han gjorde helt rätt tekniskt så kom jag inte. Viket gjorde honom frustrerad och mig stressad. Klitoris krympte mer och mer.

    Ett annat problem var att vi började samlaget redan när jag var "halvslak" . Dvs jag hade inte fått tillräckligt med känsel i könet, så jag kände inte så mycket alls. Erektionen i mitt kön sjönk ytterligare och då kom känslan av nötning, som gjorde att det blev ännu svårare att njuta, trots att jag smekte mig själv och gjorde rätt rent teknikt. Visst kunde jag sagt att jag ville att vi skulle vänta, men ibland blev jag ju kåtare och fick ökad känsel, så jag hoppades ändå på det. När vi väl börjat ville jag ju inte göra honom besviken, så jag lät honom komma helt enkelt. Fel kanske, ja, men ibland avbröt jag och avslutade på annat sätt, men upplevde ibland att han blev besviken av det, så jag lät ofta bli.

    För mig har det väldigt sällan handlat om teknik. Jag tycker det är svårt att smeka mig i flera olika samlagställningar trots att jag själv vet exakt hur jag vill bli stimulerad. Även med vibratorer blir det svårt. Jag kan inte beskriva varför jag inte får till känslan, varför jag tappar "trycket". Jag kan inte ens lära min nuvarande man just det.

    Om jag skulle ha gett mitt ex några råd så vore det att låtsas att han tyckte om att röra mig mer, att spela mer engagerad. Jag skulle be honom säga att tyckte att jag var fin, vacker och sexig, men att be om det går inte. Det blir liksom inte samma sak att höra det då. Jag skulle behövt be mitt ex att säga att det inte spelade någon roll om jag inte kom, utan att det viktiga för honom var att jag njöt. Jag skulle be honom säga att jag inte behövde bli kåt när han smekte och kysste mig, men sådana saker blir inte desamma, om man kommit med färdiga citat som han sedan ska rabbla upp.
    Mycket bra inlägg, här är du något på spåret! Min fru är likadan, hon ber ogärna mig att göra något sexuellt, det är liksom avtändande för henne. Medan för mig är det supersexigt, hon visar att hon vill ha något och jag slipper att vara drivande hela tiden. Helt motsatta behov alltså. Det är fascinerande och skrämmande med alla dessa blockeringar och mentala spärrar, rädslor som du skriver, som finns i samband med sex. Man förväntas njuta och göra att partnern njuter. Och stressen som skapas och gör att man vill prestera men som får motsatt effekt. Den stressen saknas i samband med onani och därför går det ofta så lätt då. Men det finns de som har svårt att komma vid onani, även om du inte tror det.

    Du skriver att man ska vänta med samlag tills kvinnan har fullt "stånd". Ja visst, men jag som 60+ har lyckligtvis inga problem att få erektion, men att behålla den en längre tid är värre. Förr kunde jag hålla på i timmar...Så då behöver kanske kvinnan anpassa sig och man får köra med "efterspel" istället så att hon får sitt. Håller gärna med om att radera ordet förspel och att akten inte är slut för att den ene kommit. Samspel är ordet som gäller...
  • Tecum
    Anonym (Janna) skrev 2019-11-30 14:28:54 följande:
    Din länk till vad för porr som söks på mest är ju som en direktförklaring till varför kvinnor avstår sex med män: I alla kategorier utom tre är det vackra kvinnor som står i fokus i bild medan män hör saker med dom, manlig blick rakt igenom, Anal = kvinna får analsex av man som knappt syns i bild. Mild = kvinna som har fött barn får sex av man som knappt syns i bild. Lesbian, teen, mature, samma sak. Kvinnan blir betraktad framför kameran av en manlig blick. Big tits är en tjej med stora tuttar, kategorin ebony betyder en tjej med mörk hud. Osv. Der är som en total godisaffär för heterosexuella män! Bara att välja att vraka! Lite ass kanske? Syftar på en kvinnlig rumpa. I hentai och Cartoon ser ofta tjejerna extremt unga ut. Creampie är sperman som hon får på kroppen och i ansiktet. Bondage är att hon blir bunden. I Gangbang blir hon påsatt av flera. Så har vi den lilla kategorin Female friendly! Den och gay-genren kan ha filmer med mer kvinnlig blick, alltså att mannen syns mycket i bild som ett sexigt objekt, att mannen är passiv, att hans orgasm inte står i fokus. Fy fan då sorgligt det är när man tänkt efter.
    Du har läst på (eller tittat på) ser jag...
  • Tecum
    Anonym (Janna) skrev 2019-11-30 17:17:42 följande:
    Ok men vad är hönan eller ägget: tror du att kvinnor skulle se mer porr om den faktiskt var utformad utifrån kvinnors blick? Om det var 25-åriga hingstar som stod i fokus i kameran så fort man googlade på Stud (och inte gayporr som det är nu), och kvinnans orgasm(er) var i fokus. Det tror jag.
    Det tror inte jag, har kvinnor det visuella behov som vissa män tycks ha att titta på porr? För porrtillverkarna handlar det främst om att tjäna pengar, inte skulle de avstå från ännu en stor och lönsam marknad om kunderna funnits?
  • Tecum
    KlantSmurfen skrev 2019-11-30 18:22:23 följande:

    Om jag inte minns fel så låg stora kukar och gangbang ganska högt rankat bland det kvinnor tittar på mest


    Jag har också för mig att jag läst det. de kvinnor som tittar på porr vill ha ganska hårt och tydligt sex. Inte som man kan tro mjuksex, antydningar och känslor.
  • Tecum
    Anonym (anelle) skrev 2019-11-30 20:24:58 följande:
    Jag tittar inte på porr men jag tror att jag kanske skulle kunna göra det om det fanns ett annat utbud, det kvinnliga perspektivet. Gangbangs osv skulle inte ligga högst upp. Jag undrar om inte publiken skulle kunna breddas om det fanns ett annat utbud och vad kul det vore om unga killar inte fick sin bild fr den snedvridna porrindustrin där tjejer behandlas respektlöst o som hål.
    Nu tittar jag inte mycket på porr då jag tycker den är tråkig och tillgjord. Men är det inte så att kvinnan och hennes njutning  är i centrum och männen bara är objekt? Nån skrev att man inte ser männens ansikte, då är de bara ett redskap för kvinnans njutning. Plus att kvinnorna är bättre betalda har jag hört.
  • Tecum
    Anonym (Janna) skrev 2019-12-01 08:38:28 följande:
    Ja, många kvinnor har ett visuellt behov.
    Okej, men om det är så, varför avstår porr- och filmbranschen den lönsamma marknaden? Och kom inte med någon konspirationsteori om att det är en sammansvärjning för att trycke ner kvinnor. Money talks...

    Du och vissa andra kvinnor har det säkert och att du är missnöjd med dagens porrutbud har jag stor förståelse för.
  • Tecum
    AndreaBD skrev 2019-12-01 10:21:20 följande:
    Där tolkar du nog lite fel. Man visar inte männens ansikten för att porr är gjort för män. Och män vill se kvinnan, inte mannen. Och att kvinnorna blir bättre betalda är inte ett dugg konstigt heller.

    1. Kvinnorna måste vara vackra och ha en fin kropp. Ibland ser männen också bra ut, men ursprungligen var det många ganska fula män med i porrfilmerna. 

    2. Kvinnorna får dåligt rykte, många vägar i livet är stängda för dem, både när det gäller jobb och även när det gäller partner. 

    3. Det finns män som skulle göra sånt gratis om de fick chansen att då ha sex med en vacker kvinnor och dessutom framstå som ... något. Kvinnorna vill inte så gärna göra det, då det medför många nackdelar för dem, så de gör det inte utan bra betalning. Tillgången styr ju. 
    Som sagt är jag inte rätt person att diskutera porrfilmer, men då ingen annan man verkar göra det vill jag ha några klarlägganden.
    Är kvinnor i porrfilmer verkligen perfekta individer som andra kvinnor är avundsjuka på och får komplex av? Visserligen har de snygga kroppar, ibland med hjälp av silikon, men ofta ser de konstlade ut, hårt sminkade och närmast vulgära. Och stönandet och det dirtytalk som bägge könen ägnar sig åt är närmast avtändande då det är så uppenbart tillgjort. Kvinnor i amatörporr är naturliga och sexigare och där ser man mannens ansikte.

    Om man inte ser mannens ansikte är han definitivt objektifierad i högre grad än kvinnan.

    De kvinnor som är med i porrfilmer av någorlunda kvalité gör ett val. De väljer pengarna trots de nackdelar du nämner. En del får också utlopp för en exhibitionistisk ådra.

    Vilken typ av porr vill du se? Janna vill ha lättklädda snygga män och jag tror att hon är något på spåret när hon nämner 50 shades of grey som många kvinnor (märkligt nog) går igång på. En del porrfilm har ju gjorts av kvinnor för kvinnor (Femme tror jag serien hette) men de har inte blivit någon succé. Om jag tolkar er rätt vill kvinnor ha hårt porr med mycket kön, men med snygga män i centrum. Inte softad mjukporr som jag vill minnas att Femme visade.
    Ni får väl helt enkelt föra fram till porrindustrin vilken typ av filmer ni vill ha. Ni kan knappast vänta er att män ska göra det...
  • Tecum
    AndreaBD skrev 2019-12-01 21:40:08 följande:
    Nu är du inne på helt andra saker. Jag svarade på din fråga varför kvinnor får mer betalat. Man kan också säga att det är tillgång och efterfråga som bestämmer priset. Och där diffar det mycket mellan män och kvinnor. 

    Och jag vill överhuvudtaget inte se på porrfilm, så du får fråga någon annan. Men jag tror knappast att det är hårt porr som de flesta kvinnor vill ha. 
    Men du skrev också att kvinnor måste vara vackra och ha en fin kropp, är de verkligen vackra i porrfilmer?

    Janna får gärna svara, frågorna var till henne också.
  • Tecum
    Anonym (Janna) skrev 2019-12-02 09:51:43 följande:
    Du får väl kolla lite porrfilm och själv bedöma kvinnornas utseende? Gå in på pornhub.com och scrolla över vad som ligger på förstasidan :) Generellt så är kvinnorna i ett visst åldersspann och normalviktiga, plus väldigt uppfixade. Att mannen skulle vara mer objektifierad i porrfilm för att hans ansikte inte syns i bild är helt fel, du behöver läsa på lite om film i så fall. Det kameran filmar är betraktares blick, enkelt förklarat. Kameran och kameramannen är subjektet. Om betraktarens blick alltså kameran filmar en naken kvinna tex, ja då är det hon som är objektet. Kameran och den som står bakom kameran är subjektet. Och i porrfilm så är det ofta så att en kamera liksom glider över en kvinnas kropp och zoomar in på olika ställen och filmar henne från en vinkel så som en man skulle titta på henne om han hade sex med henne. Hon kanske klär av sig inför kameran, flirtar med kameran. Men kameran filmar inte själva mannen som har sex med kvinnan, bara hans kuk. Det gör mannen i porrfilmen till subjektet, lierad med kameran och kameramannen. Skulle mannen ha varit objektet så skulle han ha varit placerad mitt i bild, utlämnad, kameran skulle ha glidit över hans halvöppna läppar och ögon och ner över kroppen, han skulle långsamt klä av sig..när han var naken skulle en kvinna som knappt syntes i bild börja ta för sig av hans kropp, kanske sätta sig över hans ansikte tex. DET skulle vara att mannen var objekt.
    Nej du har fel om film, den som kameran följer, huvudrollsinnehavaren, är subjektet. Det är liksom poängen med film, man berättar en subjektiv historia och samtidigt skapar man filmstjärnor. Att du inte gillar när huvudrollsinnehavaren är en naken kvinna är en annan sak. Kameramannen kan aldrig vara subjektet, han lyder bara order. Möjligen regissören men han är inget utan sina skådespelare. Mannen som bara visar kuken är en dildo på två ben, ett typiskt objekt av mindre värde i filmen. Kan lätt ersättas med någon annan.

    Men vi släpper det, du nämnde reklam. Är det inte ungefär lika med vackra män resp kvinnor där? Och lika lite eller mycket lättklädda? Reklambranschen har ju fått mycket stryk för avklädda kvinnor och är påpassade, jag tycker att den är ganska jämställd. Sen anses kvinnor vara mer köpstarka och mer intresserade av shopping än män  så reklam riktade mot kvinnor är kanske överrepresenterad.

    Sak samma med manliga och kvinnliga filmstjärnor, de är väl ungefär like många? Så nog har du hunkar att titta på så det räcker, kanske inte lika lättklädda möjligen. Kvinnor klagar på att det finns för få roller för dem, alltså måste det finnas en massa snygga män istället.

    Men jag håller med dig om att det borde finnas mer porrfilm anpassade för kvinnor, frågan är hur sådan film ser ut? Du har en tydlig uppfattning som jag lätt kan köpa men andra kvinnor vill ha något annat - eller ingen porr alls. Där tror jag vi har en orsak till att det saknas din typ av film, branschen tror att kvinnor inte vill se porr och anstränger sig inte för att anpassa utbudet.
Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?