• hannapepe

    Hjälp mig reda ut i "bli med barn" djungeln

    Hejsan! Jag och min sambo planerar att bli gravida och har försökt i ungefär 2 månader. Jag har väldigt regelbunden mens och har loggat den m.h.a appar länge. Den är så punktlig att jag i princip kan säga vilket klockslag den kommer på. 

    Denna månaden använde jag mig av ÄL-tester. Jag testade varje dag som appen visade att jag var fertil och strecket blev starkare och starkare. Den dagen appen sa att min ÄL skulle vara var strecket helt borta. Från att ha varit nääära lika starkt, men ändå inte samma, till att helt försvinna! Vad innebär detta? Missade jag min ÄL eller är de en stegring? vad är ens en stegring? Jag är en sånn nybörjare på allt sånt här. Vi hade iallafall sex alla mina fertila dagar förutom dagen de inte kom ett streck alls. 

    Nu är jag BIM-6 och fick en blödning. Bara lite först en rosa flytning och senare lite bruna flytningar. Detta kombinerat med molvärk i magen men som liksom är koncentrerat till en sida av nedre magen och inte i hela. Är detta kanske en såkallad nnidblödning? Jag har nämligen haft cellförändringar och nu oroar jag mig över att jag istället fått cancer pågrund av mellanblödningar utan oregelbunden mens? Vad tror ni? och isåfall när kan man testa en graviditet? 


    Tacksam för hjälp! 

  • Svar på tråden Hjälp mig reda ut i "bli med barn" djungeln
  • hannapepe

    Tack för svar! jag fattar att appen inte vet min fertilitet men tänker att den kanske är bra på att ge en något sådär indikation på ÄL. Ska inte använda ÄL-tester mer för jag blir bara stressad och förvirrad. Men nu är jag mest bara orolig för den här blödningen. Är så rädd att någonting är knasigt. Någon som fått liknande blödningar? ALDRIG fått någon mellanblödning tidigare. 

  • hannapepe

    Testade nu med clearblue advanced och ingen ÄL, testade även med ett "testa tidigt test" och inget där heller. Räknade dock att jag bör vara äl+9 vilket kanske är för tidigt för ett sånt test också? 

    Har riktigt molande värk på vänster sida i nedre magen nu. Ingen blödning längre men liiiiiite bruna flytningar. Rosa var dom i förrgår. Men är ändå orolig får nog gå till GYN om det blir mens om ett par dagar och kolla varför jag har mellanblödningar. Borde man boka tid hos gyn eller bm? 

  • hannapepe

    Dels för att jag inte tror jag kommer vilja eller orka ligga varannan dag hela månaden och är inte säker på att ägglossningen kommer när den bör trots regelbunden mens. Har ganska kort cykel (25 dagar) och vill väl bara då kunna dubbelkolla att vi prickar rätt. 

    Men nu är de ju mest mellanblödningen som oroar mig inte om vi kan bli gravida eller inte! Men jag ska kämpa vidare! 

Svar på tråden Hjälp mig reda ut i "bli med barn" djungeln