Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Hjälp mig reda ut i "bli med barn" djungeln

    Jag har precis satt mig in i allt det där med ÄL-tester och det är verkligen en djungel, och inte är de pålitliga heller! Jag kan rekommendera digitala tester, där kan man se extremt tydligt vad som är vad. ClearBlue har ett tiopack som visar de fyra mest fertila dagarna, kostar strax under 400:- men kan vara värt.

    Kör man stickor ska testlinjen vara minst lika stark som kontrollinjen, som i princip reagerar på normalmängden hormoner. Stickorna visar inte direkt ÄL som man lätt kan tro utan hormonstegringen som sker innan ÄL, så om det är positivt ska man ha sex inom 48 timmar.

    I övrigt: ägget lever ca 12 timmar men spermierna ca tre dagar så har man sex minst varannan dag borde man pricka in rätt, oavsett när man har ÄL eller använder tester. Om man sedan inte blir gravid ändå beror det på andra orsaker men åtminstone inte på att man skulle ha missat sin chans.

    Eftersom din kropp är så pålitlig skulle jag lyssna mycket på den. Det du upplever nu kan faktiskt vara ÄL! Man kan mycket väl få småblödningar just då, och lite magvärk.

    Lycka till!

  • Anonym (Anonym)

    Jag fick en pytteblödning under min förra ÄL och blev väldigt förvirrad eftersom jag nog aldrig haft det innan. Läste online att det är helt normalt om det händer.

Svar på tråden Hjälp mig reda ut i "bli med barn" djungeln