Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Råsaftcentrifug / juicepress

    Erfarenheten de flesta har är att man köper en, använder den 4 gånger och sedan ställs den i ett skåp och glöms bort. Jag har hittat massor med bortglömda juicepressar när jag har varit hemma hos folk. De är för dyra och frukt är för dyrt för att det ska vara värt det, om man inte har ett eget äppelträd eller så. Vinsten är förstås att man kan bland själv som man vill om man gillar blandad juice, men den är på intet sätt monetär.

    Dessutom är de stora och otympliga och låter en del. Inget man vill pyssla med på morgonen före jobbet, direkt.


    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    Anonym (My) skrev 2019-11-27 13:54:56 följande:

    Vi har en juicemaskin och den används flitigt. Används till frukost varje helg. Sen beror det ju på vad man jämför apropå att spara pengar. Om man jämför med den billigaste juicen i affären så klart den blir billigare än att göra egen. Men det är ju långt ifrån samma sak som att göra egen är ju mer jämförbart med de dyrare juicerna. Sen älskar vi att vi själva kan välja vad vi har i och sen köper vi frukt efter säsong och bad de har extra erbjudande på.


    Så är det ju. Om man ska jämföra prismässigt så går det knappt ens att jämföra med de dyrare juicerna i matafferen utan då måste man jämföra med juicebarer. 

    För att göra en snabb, halvrättvis jämförelse så kostar en Brämmhults Apelsin Morot Ingefära och Chili 39,94/liter. I den litern är det 8 dl apelsinjuice, 1,69 dl morotsjuice, 3 cl ingefärsjuice och 2 tsk chilijuice.

    Om vi säger att man får ut 90% av vatteninnehållet i alla dessa saker så behöver man:
    ca 1 kg apelsiner. De kostar just här just nu 20 kr/kg på extrapris. 
    ca 2 hg morötter. Pris här och nu: 15 kr/kg på extrapris för eko (just nu billigare än ej eko), så 3 kr för vår juice
    ca 40 g färsk ingefära. Här och nu 5,50 kr för 100 g. Så 2.20 kr.
    ca 12 g färsk chili. Här och nu 30 g för 6 kr. Gör det enkelt och kalla det 2 kr.

    Så, med tanke på extrapriset för apelsinerna kan du få juicen för 27 kr. Plus arbetet du lägger ner, då. Det är lite billigare än Brämmhultsjuicen.
    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Råsaftcentrifug / juicepress