Inlägg från: MotorcycleEmptiness |Visa alla inlägg
  • MotorcycleEmptiness

    Enligt BRÅ har antalet våldtäkter ökat med 1666% sedan 1975-skrämmande siffror? ökat med

    1975 bestod Sverige av drygt 99 % etniska svenskar. Sedan hände något.

  • MotorcycleEmptiness
    CitronTulo skrev 2019-11-28 13:12:14 följande:

    Reagerar på att rubriken på diagramet avser "anmälda brott", alltså inte nödvändigtvis att anmälan har lett till åtal eller fällande dom? Så säger iså fall kanske mer om anmälningsfrekvensen i kombination med ändrad lagstiftning?


    Ändrad lagstiftning är en orsak, att begreppet innefattar mer nu än förr. Finns ingen forskning som påvisar ökad anmälningsbenägenhet men om vi säger att den ökat så förklarar inte den + utökat begrepp. Samtidigt som vi haft exceptionellt hög asylinvandring har det sexuella våldet ökat liksom bilbränder, rån mot unga, bomber, assistansbedrägerier osv. Minns inga termosbomber när jag var barn på 80-talet. Inte heller balkongflickor.
  • MotorcycleEmptiness
    CitronTulo skrev 2019-11-28 13:36:47 följande:

    Fast diagramet ovan visar ju just på "anmälda brott"! Säger inget om förhållandet mellan anmälningar och faktiskt fällande domar!


    Kanske var otydlig. Anmälda sexualbrott har skenat i höjden, det stämmer. På senare år har sexualbrott som vi inprincip inte haft tidigare tillkommit såsom pojkar som våldtar pojkar och de fällda är från Afghanistan i de allra flesta fall. Inte läst om någon svensk som blivit fälld/åtalad för det brottet.
  • MotorcycleEmptiness
    StevenDiese skrev 2019-11-28 14:07:34 följande:

    Jag tror att det är svårt att göra en korrekt jämförelse eftersom det är så olika läger som har synpunkter på datan.

    Att titta på upplevd trygghet 1975 kontra nutid skulle säkert säga mest.


    Vore intressant jämförelse. Den mamma och pappa varnade mig för låt oss säga 1982 var en harmlös alkoholist som oftast satt på en bänk och drack starköl och rökte. Sas att något barn fått ta ett bloss på cigaretten och det fick absolut inte jag göra om jag fick erbjudandet.
  • MotorcycleEmptiness
    storpappan skrev 2019-11-28 15:01:43 följande:

    Även enligt FN hamnar Sverige i en liga för sig när det gäller våldtäkter!


    Och när det kommer till sprängningar/bombdåd matchar Skåne Afghanistan. Men det har naturligtvis inget med invandring att göra. Minns när jag i sjätte klass kastade handgranater, tillsammans med mina klassksmrater, på rasterna. Var inte bättre förr. Många bar pistol på skolan, men var ingen som vågade säga något till fröken om det.
  • MotorcycleEmptiness
    KlantSmurfen skrev 2019-11-28 16:36:19 följande:

    Statistiken ljuger inte men man kan ju tolka den skrämmande dåligt.


    Vad menar du med "skrämmande dåligt"?
  • MotorcycleEmptiness
    Mentat skrev 2019-11-29 07:22:33 följande:
    Vi kan absolut ha haft en ökning. Det jag säger är att diagrammet är tämligen värdelöst eftersom det inte tar hänsyn till ändringen i brottsbalken.

    Sedan misstänker ju jag att benägenheten att anmäla har ökat rätt kraftigt, även före alla #metoo-röresler. Det är dock en faktor som är omöjlig att kvantifiera.
    Kan du visa forskning på att anmälningsbenägenheten ökat? Det kan inte jag.

    Ygeman svamlade dock om det och att "Vi pratar mer om det nu" samt "Det var likadant på festivaler för 20 år sedan".

    Ok, vi säger att anmälningsbenägenheten ökat och vad vi vet är att begreppet vidgats, men det står ändå inte i relation av den explosionsartade ökningen av anmälda våldtäkter.

    Där jag bor har vi haft några gruppvåldtäkter under senare år och jag minns verkligen inga sådana före 2015, men kanske bara så att anmälningsbenägenheten för gruppvåldtäkter ökat.
Svar på tråden Enligt BRÅ har antalet våldtäkter ökat med 1666% sedan 1975-skrämmande siffror? ökat med