Inlägg från: Anonym (ssk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ssk)

    Mamma överger sitt barn

    Anonym (Kvinna 39) skrev 2019-11-30 09:35:26 följande:

    +1 på detta!

    Om du märker att barnet blir ledset kan du fråga hur det mår, få det att prata om sina känslor osv. Utgångspunkten är att du kan faktiskt inte förklara för barnet varför mamman inte ringer eller inte vill umgås, för du vet inte orsakerna. Det du kan och ska göra är att empatisera med ditt barn och försöka vara en god förälder. I det ingår för övrigt att aldrig, oavsett hur dåligt mamman beter sig, svartmåla henne inför barnet! Det mår det bara ännu sämre av. Låt henne ha sina upplevelser själv och finns där som ett stöd för henne.


    Bra inlägg! Dock så vill jag tillägga att det att inte svartmåla den andra inför barnen inte =försvara personen. Ett barn som är besviket på den frånvarande föräldern har rätt till dom känslorna, och jag tror det är viktigt att man har förståelse för dem, utan att försvara den andra.

    Mina barn har en pappa som mest är frånvarande. Han dyker upp några timmar per år och ska leka pappa. Detta har varit oerhört förvirrande för barnen. Nu är dom 5 år och besvikelserna kommer fram. Pojken frågar om han verkligen måste träffa pappan när han dyker upp. Jag tröstar dom närdom är ledsna, medger att inte heller jag förstår varför. Påpekar att det inte är deras fel, och säger att för mig betyder dom allt. Men jag försvarar inte honom.

    Tiden däremellan går vårt liv på som vanligt.
Svar på tråden Mamma överger sitt barn