• Ginevi14

    Kort lutealfas, hjälp?!

    Innan graviditeten hade jag en lutealfas på 10 dagar ungefär, hade dessutom spottings innan mens. Men jag blev gravid på 3e aktiva försöket.

    Nu när vi planerar för ett syskon så tjorvar min cykel som bara den, är ca 1,5 år sen förlossningen. Det hoppas över ägglossningar, mensen dröjer osv. Blir inte klok på det! Vi har testat en gång nu, skulle fått mens 30/11 men den kommer inte och testen är negativa. Hade en oregelbunden cykel innan, men konstigt nog så var det bara en förskjutning av cykeln en vecka varje månad, vilket verkar komma tillbaka nu.. Förstår inte vad det beror på?

  • Ginevi14
    Anonym (Samma här) skrev 2019-12-03 17:16:51 följande:

    De låter riktigt jobbigt! Jag förstår inte heller varför min cykel är helt rubbad efter senaste graviditet. Har försökt googla o de jag hittar är progesteron brist.


    Jag har haft (innan första graviditeten iallafall) tendenser till pco, men fick aldrig diagnosen då mina värden var i ?underkant? men inte onormala på något sätt. Läkaren sa att det kan gå snabbt att skaffa barn, men att det också kan bli problematiskt beroende på levnadssätt och hälsa.

    Du kanske ska kolla med gyn om det kan vara pco som rubbar? Förresten så läste jag nyligen om nån progesteronkräm som såldes för ett tag sen i Sverige, men som nu visat bland annat biverkningar som infertilitet. Bara en liten varning om någon var inne på den :)
Svar på tråden Kort lutealfas, hjälp?!