• mellie

    Hjälp mig att förstå min man, LÅNGT!

    Jag skulle absolut rekommendera parterapi för er! Boka tid redan idag där ni får tala med någon utomstående som är expert på dylika problem. Ni träffas på en neutral plats och båda får tala och säga sin åsikt utan att bli avbruten och ni har en tredje part som är helt opartisk och bara vill få er situation till det bättre. Jag kan varmt rekommendera detta. Min man och jag har gått i parterapi i knappt ett år och vår relation har blivit mycket bättre av detta.

    Man ska inte heller spara det så länge att knutarna i förhållandet blir obestigliga hinder, utan gå hellre direkt och red ut sakerna. Ibland kan det vara väldigt små saker det handlar om. Båda ser helt olika på situationen och tolkar den andra helt fel. Det ena missförståndet leder till det andra som leder till det tredje som gör att båda går omkring och är sura, ledsna eller inte sedda hela tiden. Att man inte sover på nätterna gör ju inte heller saken direkt bättre.

  • mellie

    Tråkigt att höra att han inte vill gå. Försök få honom att förstå att ni inte kan fortsätta ert förhållande så här, att det är destruktivt för både er och dottern. Försök säga detta på ett så vänligt sätt som möjligt så att det inte blir beskyllningar och han går in i försvarsposition.

    Det är ingen skam att gå i parterapi och att erkänna att man behöver hjälp för att komma vidare ur en situation som ingendera av er verkar må bra av. Du kan ju också till en början bara boka tid åt dig själv eller alternativt boka tid och bara be honom följa med när det blir dags.

    För att få en relation att fungera så krävs det att man är öppen för att lösa eventuella problem som man har. Att bara kapsla in dem och gå omkring och sura i flera dagar förstår ju vem som helst att är gift för en relation. Alla längre relationer går in i svackor emellanåt. Ifall man inte är kapabel att lösa problemen så håller inte relationen på sikt. Det finns ingen som orkar leva i en relation där man mår dåligt. Men på basen av vad du skriver så mår han också dåligt och det tar sig uttryck i att bli arg och irriterad på dig.

Svar på tråden Hjälp mig att förstå min man, LÅNGT!