Inlägg från: Anonym (Miso) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Miso)

    Läkarhjälp

    Det där med andningen kan ju mycket väl vara ångest.... speciellt om du går omkring och är orolig och inte mår bra. Ångest kan ge en rad fysiska problem, ofta relaterat till andningen. Jag själv får "svårt att andas" vid ångest och känner då att jag liksom måste ta extra djupa andetag o gäspa o liknande.

    Magen är ju svårare... är det högt upp i magen eller mer nedåt tarmarna? Hur är din kost? Halsbränna kan vara väldigt smärtsamt. Har du testat något mot det, exempelvis flytande gaviscon eller novalucol? Sen reagerar jag att du är utredd för IBS, men att det inte är det? Ibs är ju en sån diagnos man får när man inte kan hitta något annat fel... svårt att säga att det INTE är ibs menar jag.

    Tråkigt att du känner att du inte får hjälp av sjukvården....Har du råd att gå privat? Tyvärr så får man ju i primärvården bättre hjälp då. Lycka till!

  • Anonym (Miso)

    Jag ser nu att dina smärtor är högt i magen. Provat någon kur med Gaviscon? Helt ofarligt och klart värt att testa annars!

  • Anonym (Miso)
    Anonym (Vilsen) skrev 2019-12-07 12:56:41 följande:

    Tack, då gör jag det!


    Är också ssk. Skulle bara rekommendera dig att vara lite försiktig med Omeprazol. Prova det absolut i ett par veckor men inte längre än så. Du borde inte äta det någon längre period, då man kan få otroliga problem om man äter länge och försöker sluta. Den hämmar produktionen av magsyra vilket kan ge dig besvär, men magen är meningen att den ska vara sur. Du kan störa din slemhinna i magen om du äter i flera månader. Det är därför det kan vara bra att testa typ något neutraliserande (typ gaviscon) för att se om du blir hjälpt av det så man kan ringa in problemet.

    Men testa absolut och som ssk ovan sa: det kan ta flera dagar innan du märker skillnad. Men ät inte för länge och var beredd på att få ökade besvär en period när du slutar med dom.
  • Anonym (Miso)
    Anonym (Vilsen) skrev 2019-12-07 14:18:09 följande:

    Utgick ifrån det du sa tidigare om 10 dagar, köpte en burk som innehåller 14 kapslar, tänkte att jag kör dem i 2 veckor, men om jag ska köra 40mg/dag får jag se om det blir någon förbättring efter 7 dagar helt enkelt.


    Det var inte jag som sa det, men det låter bra :)
Svar på tråden Läkarhjälp