Inlägg från: Anonym (sjuksköterska) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sjuksköterska)

    Läkarhjälp

    Allt det här låter som magkatarrssmärtor som fluktuerar och kanske kommer och ger dig ångest på köpet. Det kan kännas som om hela buken är uppblåst och man får inte plats att andas när besvären är som värst, finns en anledning till att det ibland kallas heartburn... 


    Rekommenderar att du provar 10 dagar med Omeprazol 20 mg en gång om dagen, finns receptfritt på apoteket. Och att du har gaviscon, novalucol eller novaluzid i tablettform med dig att ta vid behov. 

    Oavsett om de inte såg nåt på gastroskopin som gjordes för rätt längesen om jag förstod dig rätt så kan problemen finnas där med mycket magsyra utan att det är sår i slemhinnorna, och det kan definitivt ha kommit senaste tiden. 

    Jag tycker att du ska prova det här, och om det blir bättre höra av dig till vc och be att få medcinerna på recept för att du har blivit bättre av dem.

  • Anonym (sjuksköterska)
    Anonym (Vilsen) skrev 2019-12-07 08:59:52 följande:

    Glömde tillägga att det var för magkatarr och magsår jag gjorde en gastroskopi.

    När det gäller ångest så är det inte alls otänkbart. För 5-6 år sedan "drabbades" jag av panikångest, något jag aldrig tidigare haft. Efter det har jag ibland upplevt vad som kan klassas som ångest. Det är inte alls omöjligt att det som relaterar till andningen är ångest, men varför skulle jag nyligen ha fått det pga en trång jacka? Jag vet ju att den satt tajt, därför öppnade jag ju den. Reagerar kroppen så starkt på att jag inte kunde andas normalt pga den? Visst, men varför släpper då inte ångesten direkt när jag tog av mig den?

    Jag vet inte, ni kan ha rätt gällande ångest, men det förklarar inte varför jag har svårt att somna pga magen och varför jag vaknar och känner av problematiken direkt. Sen är det ju inte omöjligt att jag har fått magsår eller katarr nu, visst kan jag prova gaviscon, men jag tror inte att det är där problemet sitter. Känns som att det sitter mer centralt i magen, magsäcken/tarmarna.

    Ni skriver också att ångest kan ge fysiska problem, det kanske är så att jag fått magsår eller liknande pga ångest då? Jag känner mig ju frisk i övrigt, promenerar regelbundet, har t.om gjort lite situps, armhävningar, enbart för att testa kroppen, och jag mår bra, förutom just i magen då.


    Även om du öppnar eller tar av en jacka som triggar känslan av värme och trånghet så har ångesten redan slagits igång, och när kroppen väl dragit igång alla sina system på det sättet så tar det tid för den att varva ner till normalnivå igen. Det låter väldigt mycket som ångest det här med jackan och resorna och det. Panikattacker av någon form etc. 


    Ser att du har atarax men mest blir trött av dem? Det är just tröttheten som fungerar mot ångesten och gör att kropp och sinne slappnar av och då kan ångesten släppa taget. Det är tanken bakom, däremot fungerar det ju inte på det sättet för alla.

Svar på tråden Läkarhjälp