• Anonym (.)

    Jag har aldrig förstått varför man tycker om mig och vill vara kompis

    Hej!


    Jag blir nästan alltid fundersam varför människor tycker om mig och vill umgås med mig. Jag känner mig inte unik. Ibland kan jag känna mig omtyckt och jag bryr mig inte och tycker bara om personen tillbaks. Men det är inte alls ovanligt att jag frågar mig själv varför människan tycker om mig.

    För inte så länge sedan sa en ny kvinnlig bekant till mig att det är jättetrevligt att ha mig i deras sällskap. Vi befann hos i en klubb. Tiden vara ganska sen och jag hade inte tänkt stanna kvar särskilt länge. Men jag blev bjuden på ett par glas. När vi väl kom fram så snackade vi lite i gänget och så sa en den nya kvinnliga bekantskapen som jag enbart har träffat hittills två gånger. Hon sa: ''Det är trevligt att ha dig här''. Hennes ord kom in i mig dagen efter när jag vaknade. Därefter började jag frågesätta mig själv varför människor överhuvudtaget tycker om mig.

    Jag vet, det kanske låter som om jag har en taskig självkänsla eller är folkrädd o.s.v. Men jag är i självaverket långt ifrån blyg. Men jag har aldrig begripit varför människor skulle tycka om mig överhuvudtaget. KAN man ta reda på detta på något vis? Jag kan ju självklart inte fråga till människor varför de tycker om mig. Kan man ta reda på ens personlighet och varför folk tycke rom en utan att det blir genant och jobbigt. Som om man söker bekräftelse och energi ifrån andra?

    Tack för svar!

  • Svar på tråden Jag har aldrig förstått varför man tycker om mig och vill vara kompis
  • Anonym (.)
    Disa35 skrev 2019-12-08 22:42:02 följande:

    Du är väl trevlig, social, empatisk, rolig och allmänt hygglig att umgås med.
    Det räcker för de flesta Glad


    Tack för ditt trevliga inlägg. Ja, om det räcker så. Kanske man kan förstå en smula. Jag förstår bara inte själva unikheten med det hela. Finns ju hur många trevliga människor som helst. jag ser inte mig själv att jag skulle ha några speciella kvalifikationer, hehe. Men det var trevligt när den nya kvinnliga bekante sa att det var trevligt att ha mig där. Kändes också lite förvånade. Kom lite spontant, tycker jag.
    Physalis skrev 2019-12-09 16:51:31 följande:

    Du kanske är smart och har insiktsfulla åsikter som gör att det meningsfullt för andra att prata med dig?


    Klok vet jag inte. Men det hade varit kul om man fick veta vad och varför man är omtyckt. :p

Svar på tråden Jag har aldrig förstått varför man tycker om mig och vill vara kompis