Inlägg från: Selmans |Visa alla inlägg
  • Selmans

    Flytta ut på landet eller inte?

    Har ett svårt beslut att fatta. Jag och min man bor väldigt bra nu. Fint hus nära centrum av den staden vi vill bo i, men 800 meter till båda våra jobb. Förskola runt hörnet och riktigt trevligt område på alla sätt. Trädgården är dock pytteliten och huset är ett parhus så vi har grannen väldigt ?på?. Dessutom ligger en superful högstadieskola på andra sidan gatan och det är det egentligen den enda utsikt vi har från huset. Skolan medför också att gatan är rejält trafikerad vissa tillfällen om dagen.

    Så har vi nu hittat en tomt på landet. En riktig drömtomt på en kulle med milsvid utsikt över en sjö och naturreservat. Några få grannar i närheten så inte helt isolerat. Ligger upp på en grusväg 150 meter från en välunderhållen väg som dessutom är en populär vandringsväg på vår/sommar just för den slående utsikten. Till vår stad tar det 20 minuter. Närmsta samhälle med förskola, f-6, matbutik ligger 5 minuter bort. Busshållsplats 150 m från tomten. Vår budget kommer tillåta ett riktigt fint hus där.

    Nackdelen är pendlingen, att vi behöver gräva brunn och avlopp, och att vi är rädda att vi gör livet trist för våra barn. Nu har vi bara en liten bebis men hoppas på syskon i framtiden

    Så nu vet vi inte alls hur vi ska göra. Lockar ju med platsen och huset. Men orkar man verkligen pendla? Ingen av oss har bott på landet innan. Blir väl ett jäkla skjutsande sen när barnen har aktiviteter på kvällar? Kommer vi ångra oss? Problemet är att vi kanske inte får igen pengarna på mååånga år men vi vet inte.

    Hur hade ni gjort? Är det värt att bo kvar för barnens skull så att de kan cykla till kompisar och gå i fler aktiviteter i framtiden, eller är det bättre för dem att bo på landet med stor trädgård och en sjö i närheten?

  • Svar på tråden Flytta ut på landet eller inte?
  • Selmans
    Vispen74 skrev 2019-12-11 23:58:50 följande:

    Vi bor lantligt. Kan bara instämma i farhågorna, pendling, skjutsa ungar, färre kompisar för ungarna, mindre aktiviteter att välja på både för en själv och ungarna. På hösten känns det extra jobbigt.

    Fördelarna är liten och bra skola, lugn och trygg miljö, det nya kaoset i samhället har inte hittat ut. Somrarna är gudomliga.

    Vi velar om vi ska flytta centralare eller inte.


    Tack! Ja, jag misstänker att sånt blir besvärligt. Å andra sidan kommer vi ju ändå behöva skjutsa till aktiviteter och skola senare. Ligger inte direkt en tennishall eller en ishall runt hörnet där vi bor nu. Och närmsta skola är 3 km bort (förutom högstadiet mitt emot alltså).

    Hmm jag upplever inte något kaos i samhället där jag bor. Upplever det som lugnt och tryggt här. Känns skönt med många grannar intill och rörelse på gatan hela dagarna då vi är borta (om man tänker brand och inbrott). Är detta enda fördelen du ser är det ju inte tillräckligt känner jag.

    Hur är det annars för barnen? Ser ju framför mig hur de lever Bullerbyn-liv året runt men det är kanske bara fantasier?

    Du och jag kanske skulle prova varandras liv ett halvår och bestämma oss sen, haha!
  • Selmans
    Håkan på Öland skrev 2019-12-11 23:51:20 följande:

    Nu framgår inte vilken stad ni bor i men det finns väl mig veterligen inte en enda kommun i Sverige som inte drabbats av massinvandringen av araber och afrikaner senare år. De sk flyktingarna. Vilket förorsakat att Svenskarna flyttar ut från storstäder som Malmö, Göteborg och Stockholm och de sk flyktingarna flyttar in. Så vill du uppleva lugnet och tryggheten så flytta du ut på landet. Du kommer definitivt INTE att ångra en flytt. De övriga aspekterna du nämner har jag av naturliga skäl ingen uppfattning om. Det enda jag kan kommentera är... vet du vad det är för markförhållande? Tänker mest på att ni ska borra egen brunn.

    Budget?


    Kan inte riktigt känna igen mig i det du skriver men tack för ditt svar ändå. Jag känner mig trygg här.

    Marken är lättarbetad vad jag förstått. 6-7 meter jord och därefter kalkstensberg.
Svar på tråden Flytta ut på landet eller inte?