Inlägg från: Rödtjärnens Anna |Visa alla inlägg
  • Rödtjärnens Anna

    Flytta ut på landet eller inte?

    Jag är en stadstjej (uppväxt i Sthlmsförort, bott i mellanstor stad i många år som vuxen) som nu flyttat till ett mindre samhälle och för mig är det perfekt.

    Vi har 5 minuter till förskola/skola (upp till 9an), vi har väldigt nära till mataffär och ett antal små affärer (tex sko-och klädaffär) och kollektivtrafiken till närmasta stad (4,5 mil bort, där barnen får gå gymnasiet) är bra. Dessutom är idrottsföreningen och "bya-andan" väldigt bra och möjligt till friluftsliv finns bakom knuten.

    Allt detta sammantaget gör att det blir bäst för vår familj med små barn. Vi har ofta talat om att renovera och flytta ut till min sambos släktgård, 30 minuter bilväg bort, en by med 4 permanent bosatta. Men vi har kommit fram till att inte göra det då det blir längre avstånd, det finns dåliga kollektivtrafikförbindelser, få barnfamiljer med mera. (Min svägerskas familj bor i grannbyn med tre barn i skolåldern. De har långa dagar och föräldrarna får skjutsa massor)

    Så fort vi är lediga drar vi ut på landet, och bor ofta där på sommarhalvåret, men att bo där permanent är inget vi kommer göra.

Svar på tråden Flytta ut på landet eller inte?