• Anonym (Spy)

    Virus i telefonen?

    Ja du kan få virus i telefonen.. Ofta kommer det in via appar, sen kan de enkelt komma in i hela din telefon och snoka och leka, de kan tex starta din kamera och filma dig utan att du märker det, "kidnappa" och kopiera dina bilder och annat känsligt för att sedan utpressa dig att köpa tillbaka dem. Kör ett äkta antivirus program, finns på elgiganten eller amdra kedjor. Kostar ca 1000 kronor men det är det värt!!

  • Anonym (Spy)

    Det går tyvärr inte i alla fall att helt 100% få bort de skadliga filerna men du kan göra en återställning av telefonen återställ den till fabrik inst.. Det är en bra början, lägg sen in antivirus programmet och kör på.

  • Anonym (Spy)

    Lägg över dem på datorn via usb inte något annat tex Bluetooth. Sätt telefonen på flugplansläge så snabbt du bara kan, det är i regel privatpersoner med för lite liv och för mycket fritid som håller på med spionage. Det kan vara någon du känner absolut men det brukar vara någon som försöker att tjäna pengar på dina svagheter, bilder etc. Sen måste du tänka på att själva bilderna kan vara infekterade och då skickas viruset bara runt. Du kan lämna in dem för kopiering och sedan radering. Då är man 100 på att trojanerna försvinner. Tejpa för kamerorna och gå in och kolla på appar-appbehörighet och se vilka appat som kan styra kameror och mikrofon.

Svar på tråden Virus i telefonen?