• KlantSmurfen

    9åring får inte vara på skolgården

    hammarhajen skrev 2019-12-15 14:33:45 följande: #12

    Tankevurpan du gör är att du tänker på ETT barn. På skolan går kanske flera hundra. Om ETT barn får stanna 30 minuter utan att gå på fritids, kan nästa vecka 10 barn stanna. För om din dotter får stanna, måste ju alla andra som vill stanna också få det. 

    Veckan därpå leker kanske 25 extra barn på gården. Och plötsligt blir det väldigt många extra som fritidspersonalen ändå får ett ansvar över, för de kan inte strunta i att din dotter bryter armen under fotbollsmatchen, eller att några lite mer krävande icke-fritidsbarn börjar bråka och slåss. 


    jo, för alla barn vill ju stanna kvar på skolan efter de slutat så efter bara en vecka är det 25 ungar som vägrar gå hem...
  • KlantSmurfen
    Pope Joan II skrev 2019-12-15 20:55:59 följande: #15
    Vad menar du med det där? De 25 kvarvarande barnen har kanske likt viseversas barn inget val, ingen nyckel och ingen talan. Det är också vad som brukar avgöra saker som den här - föräldrarnas vilja, ovilja, kapacitet och bristande kapacitet.
    en unge kan inte vänta i 30 min på sin kompis eftersom det finns 25+ nyckelbarn utan nycklar som också vill stanna kvar efter skolan, ska en ska alla. Tror du på det själv?
  • KlantSmurfen
    Anonym (Lärare/fritids) skrev 2019-12-16 02:40:57 följande: #16
    Jobbar på en skola och det är faktiskt oerhört många elever (iaf hos oss) som gärna skulle stanna och som vi tyvärr får köra iväg efter skolans slut. Men det är som ovan redan nämnt en fråga om ansvar, regler och försäkringar - alltså inget som vi som personal har rätt att bara strunta i. Jag förstår verkligen känslan hos föräldrar men att bli arg på skola/personal som vissa blir är både orimligt och leder inte till något då detta inte är beslut tagna av enskilda skolor.
    För lärare tar ju så sort ansvar för 9-åringar som väntar utan för skolan? Vad är det med försäkringar, är det någon skillnad på försäkringar om man har en fot innan för skolans område om det händer något efter skoltid?
Svar på tråden 9åring får inte vara på skolgården