Inlägg från: Grilimy |Visa alla inlägg
  • Grilimy

    Fler över 40 som planerar barn?

    blomma79 skrev 2020-01-16 10:34:50 följande:

    Är det någon mer här som väntar sitt 4: e barn?


    Blir jag gravid så blir det barn nr 6. :)
  • Grilimy
    Stora My skrev 2020-01-18 13:10:08 följande:

    Jag hoppas på mitt femte barn. Bim 26/1.


    Jag har bim 25e men vet ju inte ens om jag hade äl denna månad. :( Men hoppas såklart. :)
  • Grilimy

    Jag hade tänkt börja med munkpeppar nästa mens som var beräknad mellan tis-lörd denna vecka. Men nu blöder jag idag! Har för första gången fått mens i förväg. Så nu vågar jag inte ta munkpeppar, tänk om det är en nidblödning!? Nu tror jag nog inte det då det är klumpar och vanlig rödfärg men vågar inte chansa då munkpeppar inte ska ätas om man är gravid. Nån som har koll på nidblödningar? Hur länge osv. Tänkte om jag vågar börja med munkpeppar i morgon.

  • Grilimy
    Nykär15 skrev 2020-01-21 08:33:40 följande:

    De är väldigt sparsamma, haft det med alla mina och blir mer som rosa flytning, blod som nån 5-krona typ som vart mörkare och sen har det slutat. Så blöder du mycket är det inte nidblödning, kanske hade du ägglossning tidigare än du trodde?


    Okej, tack :) jo det är väl mensen. Tejpade förra månaden och hade ingen stegring förrän förra lördagen, så fick mens 10 dagar efter äl. Oroar mig lite att mensen som alltid varit regelbunden ska börja krångla.

    Men idag kör jag igång med munkpeppar. :) En dag för sent men kan väl inte spela någon roll hoppas jag. Nån annan som testat munkpeppar?
  • Grilimy

    Min mens varade ett och ett halvt dygn. Tog första munkpeppar igår, någon som vet hur skadligt det är för bebis om det mot all förmodan var en nid... måste ju fortsätta med munkp. idag om det ska hinna göra någon nytta till äl. :)

  • Grilimy
    Stora My skrev 2020-01-22 19:12:44 följande:

    Tycker du ska sluta med munkpeppar några dagar och om blödningen dyker upp så börjar du ta dem igen. 1,5 dags mens låter ju inte rimligt. Kanske en nidis ändå?Det spelar ju inte så stor roll om du äter färre antal dagar denna månad men inte kul laborera med tabletterna ifall du är gravid.


    Ja märkligt med så kort mens. Har dessutom ätit membrasin hela månaden för att få tjockare slemhinna så trodde på längre mens. Dock var den röd och med mycket klumpar, vet inte om nid kan se ut så.

    Jag har däremot väldigt ont i livmodern fortfarande.

    Avvaktar med munkp. tills i morgon. :) Tack för råd!
  • Grilimy

    Jag ringde en fertilitetsklinik idag och bad att bara få bli kollad om jag kan bli gravid öht. Beskrev hur min mens förändrats och blivit kortare och bara 1 1/2 dygn nu sist.

    Först fick jag såklart veta att jag är för gammal, det visste jag ju redan. Sen sa hon att jag troligtvis är på väg in i klimakteriet då mensen blivit kortare.

    Jag har gråtit hela förmiddagen, helt knäckt av den infon. Det betyder ju att vi inte kommer få vår efterlängtade bebis. :((( Låter knäppt kanske men känslan nu blev att hela livet förlorade sin mening. Jag är så ledsen. Förstår att det går över och bara är en reaktion, men just nu mår jag riktigt dåligt.

  • Grilimy
    Nykär15 skrev 2020-01-23 14:09:14 följande:

    Vet du, skit i deras dumma kommentarer! Jag hade beställt ett hormontest via Werlabs för att se hur jag ligger till och gjort en egen analys från det med hjälp av Google!! Kostar 1600 kr men då får man tagit alla prover iaf :)

    Funderar på ett sånt i augusti så jag vet inför vår uppstart.

    Ge inte upp!! Mensen kan bli dum om kroppen inte släppte nåt ägg vilket sker oftare vid högre ålder. Så låt dig inte nedslås! Kram!


    Tack för pepp! Googlade werlabs, hade inte hört talas om det innan. Kikade på vilka blodprov som tas och vad man kan välja till. Vilket blodprov har med klimakteriet att göra? Är inte så bra på sånt och hittade inget uppenbart test för det. Låter absolut intressant! :)
  • Grilimy
    gunbran skrev 2020-01-23 20:03:41 följande:

    Jag tycker det är dumt och okänsligt av professionella personer inom vården att uttala sig om ett ev klimakterium utan några som helst undersökningar eller tester. Så onödigt att skapa oro och ledsamhet på knappa grunder.

    Jag har själv varit nojjig över att jag är på väg in i klimakteriet, inte för att mensen förändrats nämnvärt, utan för att jag knappt känt ÄL under ett halvår.

    Min tanke är, om jag inte blir gravid nu, är att be min gynekolog kolla hur det står till. Sen får jag ta ställning därifrån.

    Ge inte upp! Sök reda på en gyn som vill hjälpa (du kan säkert få tips här på FL) och ta reda på fakta innan du tänker det värsta.

    Jag brukar läsa gravid 40+ tråden när jag behöver lite hopp. Där finns riktiga solskenshistorier.


    Gyn var de första jag vände mig till, de ville inte hjälpa mig kolla om allt stod rätt till när de fick höra att jag försökte få barn. De sa att de inte kunde hjälpa mig för att jag var för gammal.

    Jag ska försöka tänka positivt, har köpt q10 sen har jag membrasin, e-vitamin+selen och så munkpepparen som jag också ska börja med.

    Tack för stöd. :)
  • Grilimy
    Camulla skrev 2020-01-23 19:05:05 följande:

    Fy så jobbigt! Jag håller med Nykär15, ge inte upp helt bara för att en kvinna säger så.

    Min mens kom nyss, tjohooooo... Jaja, det är väl bara att försöka igen.


    Tack :) jag ska hoppas ett tag till. Än är ju inte mensen helt borta.
Svar på tråden Fler över 40 som planerar barn?