Inlägg från: Grilimy |Visa alla inlägg
  • Grilimy

    Fler över 40 som planerar barn?

    Nykär15 skrev 2020-05-19 13:18:20 följande:

    Jag hade stick/hugg på vänster sida denna gången, den sida som ägglossade (vet pga smärta och att jag ju bara har den), kom på ca äl+5-7

    Det är ju den sidan man ägglossar på som gulkroppscystan växer, som senare spricker, kanske därför det sticker?!


    Så kan det nog vara :) Jag har alltid mina stick på vänster så det är nog bara den som funkar. När vi var på UL inför det tänkte IVF före förra graviditeten som blev MA så såg hon fem omogna ägg på vänster o inget på höger.
  • Grilimy
    Nykär15 skrev 2020-05-21 18:33:00 följande:

    Så himla nervös för beskedet i morgon :/ hur jag ska reagera om det är dåligt...försöker vara inställd på det men önskar ju så att kotten blir vår <3


    Jag håller tummarna allt jag kan :)
  • Grilimy
    Nykär15 skrev 2020-05-22 08:24:03 följande:

    Så sjukt lycklig och lättad!! Svaret låg på 922 så det har mer än dubblerats på 48 timmar <3

    Så nu får jag njuta och försöka vara positiv fram till vul den 10/6.


    Grattis! Vad skönt att höra! :)
  • Grilimy

    Hej! En fundering... jag hade ÄL för en vecka sen och idag lite ljusrosa så mensen är på gång redan. Hade aldrig gjort äl test innan denna gång så visste inte att jag hade så kort mellan äl och mens, men nu till min fråga. Kan det vara därför jag har svårt att bli gravid? Har det betydelse? Och i så fall, kan man göra något åt det? 

    Det förklarar varför läkaren på IVF före förra graviditeten inte såg att jag hade haft någon äl på dag 17 trots att jag sen blev gravid den månaden. Hon trodde den hoppat över men antagligen har jag bara en vecka mellan äl och mens, som det ser ut den här gången i alla fall. 

  • Grilimy
    Lill Fia skrev 2020-05-23 10:42:02 följande:

    Lutealfasen är jätte viktig som jag förstått det. Har du så kort mellan ÄL och mens så hinner inte ägget fästa ordentligt o signalera att du är gravid. Så då åker allt ut fastän du kanske är gravid .. det är därför jag (och många andra) äter progesteron från ÄL så att mensen skjuts upp. Det är min första månad nu som jag tar Lutinus, brukar ha en lutealfas på 8-10 dagar, nu är jag inne på dag 12 och ingen mens så min fas har blivit längre vilket är jätte bra!


    Okej, tack för svar. :) Men hur får jag tag på progesteron? Gyn vill ju inte hjälpa någon i min ålder. :/
  • Grilimy
    Nykär15 skrev 2020-05-23 10:37:18 följande:

    Eller så är det en nidblödning du har nu och inte mensen som kommer?

    Man kan förlänga lutealfasen med progesteron, krävs hög dos. Jag tar ju Lutinus, kanske något du kan få utskrivet?


    Ja det hade ju varit bra :) Men det tyder nog mer på att det är kort mellan. Var fick du ditt utskrivet? Vanlig vårdcentral?
  • Grilimy
    Nykär15 skrev 2020-05-23 11:35:49 följande:

    Via privat gyn går det oftast bra :) de kan vilja göra en hormonutredning först, kostar runt 1600 kr där jag bor. Sen ger de en plan på stöttande mediciner. De kollar då även äggreserven :)


    Okej :) Tack, prover, äggreserv osv kollade dom på ivf så allt sånt är bra. Men då ska jag kontakta privat sen. Nu blir det antagligen IVF på denna mens då det var inplanerat den månaden jag blev gravid. Detta blir första mensen efter MA.
  • Grilimy
    Nykär15 skrev 2020-05-23 10:37:18 följande:

    Eller så är det en nidblödning du har nu och inte mensen som kommer?

    Man kan förlänga lutealfasen med progesteron, krävs hög dos. Jag tar ju Lutinus, kanske något du kan få utskrivet?


    Ja nu är jag fundersam, fortfarande bara nån ljusrosa flytning på pappret ett par ggr idag. Hade trott mensen skulle dra igång igår kväll/natt. Få se om den kommer i natt istället. Men tänker ändå, om det är nid (aldrig haft med andra barn) hur många dagar kan det hålla på så här? Tänker också om det kan vara ett extremt tidigt missfall på gång. Har ju haft tydlig äl på äl test så då måste väl mensen komma? Den krånglar väl inte och hoppar över om man haft äl? Många funderingar :)
  • Grilimy
    Nykär15 skrev 2020-05-24 22:28:39 följande:

    Det kan komma ett par dagar lite lätt! Har plussat ca 4-5 dgr efter första blödningen när jag haft. Hoppas mensen håller sig borta :)


    Tack för svar :) Jag hoppas det med. :D Men känner inget symptom alls. Graviditeten nyss hade jag så sjukt ont i brösten flera dagar innan bim. Men bara 8 dagar efter äl än så kanske för tidigt.
  • Grilimy
    Nykär15 skrev 2020-05-24 22:28:39 följande:

    Det kan komma ett par dagar lite lätt! Har plussat ca 4-5 dgr efter första blödningen när jag haft. Hoppas mensen håller sig borta :)


    Dag tre nu och nu när jag var på toa kom ljusrosa flytning igen. Så lite långvarigt för att vara nid. Men inte kan väl detta vara mens? Det vore ju surt då jag måste ha en riklig blödning för att börja ivf-sprutorna. Så typiskt om mensen ska krångla när jag ska börja IVF. Kan ju vara tidigt missfall med, då brukar man väl kunna ha så här en vecka innan det drar igång ordentligt? Hade tydlig äl så mens måste jag ju få!!??? Blir knäpp.
Svar på tråden Fler över 40 som planerar barn?