• Sofia95

    Vi som planerar äggdonation 2020

    GrodanS77 skrev 2020-08-16 19:55:06 följande:

    Ja en förutsättning för att välja donator åt er är ju faktiskt att veta hur ni ser ut. *ler* Trist att det strulade med tekniken!

    De har ju tillgång till äggbankens uppgifter på donatorerna så har hon bara en bild av er o önskemål så går det ju fort att få fram vilka som har de kriterierna och kan välja bland dem. Har ni något nytt möte inbokat?

    Ja kan ju vara dumt att stressa. Kanske kolla upp det där med att få en blödning emellan och sen göra försök i mer lugn o ro! Kan du hålla dig från att fixa skåpet om det dröjer till oktober?


    Vi har inget möte inbokat. Jag skrev ett mail för en vecka sedan och bara uppdaterade om läget, men inte fått något svar på det. Men de kommer ju att få utlåtandet från samtalet imorgon eller på tisdag precis som vi, så om de inte hör av sig under veckan kan jag ju ringa dem. Tänk om vi också kunde få med denna leverans! :D det behöver ju inte stressas med insättning ändå, men bara att veta att de finns här redo skulle ju vara helt toppen!
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-16 21:36:47 följande:

    Jag tror att kliniken har lite mycket att göra nu. Läkaren ringde mig nämligen i går, dvs på en lördag. Hon ringer också upp i bland på kvällar. Så hon kanske inte hunnit med eller tänker att hon svarar om allt vid nästa kontakttillfälle.


    Ja, så är det nog. Det känns som att vi iaf kommer att ligga ganska nära i tid med våra försök :)

    Tack för tips med hudvård! Just nu är min hy ganska bra, men jag är beredd på att den kommer att spöka rejält sen med högre medicinering och kombinationen att sluta använda det jag gör nu. Så det känns skönt att ha alternativ! Jag ska nog införskaffa dem nu snart i vilket fall.

    Gällande hudvård kan jag tipsa om Kiehl's avokado eyecreme. Jag får ofta eksem runt ögonen vintertid och sommartid kliar det av pollen. Kiehl's lilla mirakelburk har inte bara fixat bort klåda, huden är mjuk och mörka ringar som borttrollade! Den är magisk!
  • Sofia95
    Zwillinge86 skrev 2020-08-17 20:52:26 följande:

    Nu har min mens kommit och planeringen inför FET är igång. Ska göra Vul nästa måndag (trodde jag skulle slippa nu i ostimulerad cykel) och sen är det bara att invänta ägglossning. Känner att jag verkligen tagit paus under sommaren och får verkligen anstränga mig för att få igång tankeverksamheten kring stödmediciner mm. Känner mig fortfarande väldigt kluven kring hur jag ska lägga upp progesteronet, har 40st injektioner men det räcker ju inte till v9 så jag kanske får ha det som blödningskit och sen köra en blandning av Lutinus, Crinone, Utrogestan och kräm... om någon har input så tar jag tacksamt emot :) i övrigt börjar jag med både kortison och fragmin idag för att sedan trappa upp inför insättningen. Får inget östrogen inför, men vet inte hur de tänker efter insättning. Har skaffat mig massa plåster, kanske värt att lätta på med både östrogen och progesteron för att undvika dipp i hormonerna. Särskilt eftersom mina egna hormoner inte riktigt räcker till då jag har korta cykler med spottings... åhhh vad jag är trött på allt detta fixande, trixande och tänkande. Trodde verkligen inte att det någonsin skulle komma en tid då jag skulle känna mig färdig (utan att ha uppnått målet) men faktum är att det börjar bli tydligare för varje försök att en inte orkar kämpa för alltid.


    Oj, men vad spännande att ni är igång! Jag har dessvärre inga tips, men följer dig med stort intresse!
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-18 13:10:24 följande:

    Ang diskussionerna om att man inte ska träna under "ruvningstiden" för att man kan förbränna hormonerna snabbare och dippa i hormoner.. Pratade med kliniken idag om medicinering vid nästa försök och tog upp frågan.

    Förbränna medicinerna kan man tydligen inte göra enligt henne. Enligt henne så har man tidigare sagt att man ska "i princip" vara sängliggande under ruvningsperioden men att det inte finns några studier som visar på belägg för detta. En del utländska kliniker håller fast vid detta sätt, men fler har gått i från det. Lättare träning är bara att rekommendera då man ökar cirkulationen i kroppen och livmodern.

    Vad som är rätt eller fel vet jag inte utan tänkte det kunde vara intressant med ett "dagsfärskt" svar i frågan.

    Tänkte om inte annat att det kunde vara intressant för dig Sofia att vet hur kliniken resonerar med tanke på att du ska göra på samma ställe och har samma läkare.


    Vad intressant! Ja, alltså jag har funderat på det jättemycket. Jag förstår att en ÄD inte går att jämföra med en naturlig egen graviditet, men det känns så konstigt att tänka att det skulle vara positivt för mig att inte träna alls. Dels dippar jag mycket i humöret, gissar att jag är så van vid endorfinerna träningen tillför, så jag blir väldigt låg. Och så får jag mycket värk i kroppen, både i muskler och leder. Sover lättare, vaknar oftare, mycket mindre stresstålig. Men jag har vant mig vid betydligt lägre frekvens under 6 månader nu och mentalt är jag förberedd på typ soffläge (och möbelrenovering). Ska bli intressant att se vad de ger mig för råd :)
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-18 17:34:56 följande:

    Det är bra att du förbereder dig mentalt. Men som du säger, att det kan öka stresspåslaget och övriga välmåendet så då kan det ju faktiskt vara bättre att träna en del. Ta upp det med kliniken o beskriv vad du brukar göra. Så att du kan få det bekräftat från kliniken vad de tycker är bra eller dåligt.

    På olgas sida stod det ?ingen hård träning?. Så det tolkar jag som att lättare träning ändå är ok.


    Det är så svårt med definitioner. "Lätt träning" är nog inte detsamma för den ena som den andra... Jag gick hos en funktionsmedicinare som ville att jag skulle minska på träning, öka intag av fett osv. Jag förklarade att jag behöver tydliga direktiv. Antal gram fett/dag, längd och frekvens på träningspass. Han ville inte ge det till mig då han ansåg att en del i dåvarande problematiken var att inte kunna släppa på kontrollen, men såhär så skulle det kännas jätteviktigt. Jag ska försöka förklara för dem hur jag brukar träna och vad jag skulle anse var "lätt träning". Om jag skulke plussa och åtminstone kan få köra efter de första 12 veckorna vore jag glad.
  • Sofia95
    Zwillinge86 skrev 2020-08-18 18:21:14 följande:

    Ja det ökade mitt förtroende för dem, när de ändå kunde erkänna att något mer är fel. Hade jag varit i en annan fas i livet hade jag följt rådet och vänt mig utomlands. Nu försöker jag istället suga åt mig kunskap av er som har behandling utanför Sverige :) Har Vul på måndag och antar att jag får ägglossning typ den 26/8. Sen är det insättning 6 dagar senare. Har 6 blastocyster så vi håller oss väl sysselsatta hela hösten.


    Gud så spännande! Men ursäkta min förvirring, var är det ni kör nu?
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-19 12:04:38 följande:

    Nu har vi pratat med kliniken om att lägga till fler ägg. Vi kommer att kunna köpa 3 extra, dvs utöver de 5 vi får från garantin. Det kommer att kosta oss 50 totalt för de 8 äggen. Vi kommer inte att göra fler äggköp utan det blir de försök som blir av de här äggen nu. Så jag hoppas verkligen att vi kan få något extra till frysen!! Det är inte mycket med 3 extra ägg, men det gör ivarjefall att chansen att få något till frysen ökar. Tycker kanske att det blev lite dyrt med 35 extra för 3 ägg, men vi tycker ändå att det är värt det för att maxa chansen.

    Donatorn matchar mig färgmässigt, längd osv. Är 30 år och har två barn. Tycker att det känns bra.

    Så går allt som det ska med att få hit äggen så kommer de i början på september. Så vem vet, om vi har tur kanske vi hinner med att påbörja försök redan i slutet av september. Beror ju lite på hur min cykel behagar fungera också...


    Toppen ju! 8 ägg låter lovande! Om vi ska tillåta oss att drömma ordentligt nu (vilket jag tycker att man måste få, glädje är bra), säg att det blir bebis av första insättningen, men ni får till frysen dessutom. Skulle ni vilja använda dem då? :D
  • Sofia95

    Jag är jätteglad just nu. Jag mailade kliniken istället för att ringa, eftersom jag tänkte att jag kanske "stör" när de har fullt upp och mest ville fråga om det gick att gå vidare med något mer nu i väntan. Hade knappt förväntat mig svar, men hon svarade snabbt och så att hon kunde påbörja "matchningsförfarandet", så nu har jag skickat henne bild på mig och lite info! Känns stort! Jag tror dock ändå inte vi kommer att hinna få vara med på leveransen nu i början av september, men skulle vi ha riktigt tur så kanske!

  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-19 15:00:38 följande:

    Men det är ju fantastiska nyheter!! Om de hittar matchande donator nu och känner att de kan "godkänna er" även om de inte har fått alla provsvar så tror jag att hon kommer jobba på att få med er i denna laddningen också. Hon sa att de skulle jobba med pappershanteringen 1-2 veckor nu, så det kanske finns tid ändå för er.  Fått för mig att det är en stor leverans som kommer att ske nu.


    Jag ska verkligen hålla mina tummar! Ännu mer om det är en stor leverans, för då kanske de här att göra ett tag så de inte skyndar på nästa. Åh, hoppas hoppas!

    Och gällande ägg i frys, så tror jag med de skulle bli svåra att låta bli om de väl låg där och väntade och bara är era liksom ;) men nu syskon nr 1 för er!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020