• Sofia95

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Tack för alla tips om hudvård/smink :) jag har också erfarenhet av att lite fetare produkter ger bäst effekt. Just nu är min hy bra (men så använder jag fortfarande Epiduo), men jag började också med kollagen för två månader sedan och jag tycker det känns bra!

  • Sofia95
    Autumn leaf skrev 2020-08-06 23:16:51 följande:

    Ja, vi fick köpa 3-dealen. Jag har lågt AmH men fortfarande inom gränsvärdena för min ålder, dock åt det lägre hållet. Jag visste inte att det fanns en gräns på klinkerna, kanske närmade jag mig den med de kommentarerna från kliniken? De såg det som väldigt hoppfullt då vi ganska nyligen varit gravida på naturlig väg.

    Äggdonation löser förhoppningsvis infertilitetsproblemet och ger oss resultat i vår syskonönskan men det är ingen enkel väg att gå rent känslomässigt. Det är ett sådant stort steg från hur jag/vi ursprungligen tänkt sig familjen. Jag har sörjt enormt och haft mycket funderingar kring framtiden, syskonens relation, andras reaktion etc. Det har krävt tid att processa. Nu har vi landat i att viktigast är syskon och fler barn, och ett äggdonator barn får en annan skapelsehistoria men är samma önskade och efterlängtade barn.

    Kan varmt rekommendera sajten definingmum.com som varit en stor tröst för mig.

    Hur hanterade ni andra att ta steget mentalt o känslomässigt till ÄD?

    Precis - så är det! Tekniken är fantastisk! Helt otroligt vad som kan göras. Vi får sätta vårt hopp till den och hålla tummarna.

    Det känns inte som det gått så fort. IVF o ÄD processer har ett eget liv känns det som, tiden går och går mellan alla steg i processen. Vi har finansierat det själv, så vi har inte haft någon väntetid på Region Skåne, dessutom vill vi gärna ha inte allt för länge mellan eventuella syskon om möjligt. Vi får se om det är vår tur!

    Är det något som stressar er andra att tiden verkar springa iväg med all väntan eller kan ni hitta lugn i att bara trust the process?


    Vår väg till ÄD blev "kort". Egentligen började de prata om det redan vid första utredningsbesöket. Inte rakt ut, men de pratade om misstänkt POI och jag googlade, såklart.. Sen hade mina hormoner nåt litet uppsving och hamnade på normala nivåer, både östrogen och FSH. Men vid nästa provtagning var de obefintliga igen och då togs även AMH som knappt var mätbart (>0,21). Detta bekräftades med VUL, inga synliga äggblåsor. Så för oss har IVF aldrig kommit på tal, vi blev rekommenderade ÄD direkt. Det var en sorg jag inte trodde jag skulle kunna ta mig ur överhuvudtaget, tillvaron rasade och jag fann ingen glädje i någonting. Men tid läker ju sår, även när vi inte tror det och när jag tillåtit mig att sörja, (för det gjorde jag verkligen!!) så landade jag i det. Självklart är jag fortfarande stundvis ledsen, men jag låter det inte ta överhanden. Ibland skojar jag om det. Typ att det är tur att inget barn kommer att få ärva det ena och det andra med mig som jag gillar mindre. Ibland för att jag kan se på det relativt lättsamt, ibland för att skydda mig själv. Jag tror att den jobbigaste biten i processen är fram till dess att barnen finns. När det väl finns ett mirakel där tror jag att det inte kommer att spela någon roll i världen att vägen var kantad, då är det liksom ändå våra barn.

    Men ja, jag känner mig stressad av väntetider. Det är därför vi vänt oss till privat klinik trots att vi är berättigade landstingsförsök. Även om det inte skulle lyckas nu så känner jag att vi åtminstone försöker medan vi väntar i så fall :)
  • Sofia95
    Myran1979 skrev 2020-08-08 06:14:16 följande:

    Ni som gjort äd i Sverige i privat regi, hur mycket har det kostat och hur många blastocyster får man för det priset? Någon klinik som ni rekommenderar i Sverige? Tack för svar!


    De jag pratat med ger (åtminstone i ett första skede) bara garanti på en blastocyst.

    Livio i Kungsholmen, kostar 89'. Gynhälsan i Uppsala (Som vi ska köra hos) tar 80-105' beroende på antal ägg (6-10st).
  • Sofia95

    Jag måste bara fråga om mediciner efter insättning. Jag vet att man fortsätter med progynon och att man får progesteron, men man använder väl aldrig provera?

  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-08-10 11:16:54 följande:

    Nej, det gör man inte. Provera är egentligen inte äkta progesteron och det ska inte användas för att behålla en graviditet som riktigt progesteron gör. Provera är en gestagen.

    På Olga i Ryssland får man Crinone och oljebaserade progesteronsprutor (tas i skinkan) eller vattenbaserad progesteronspruta i magen eller om man väljer både och. De vill också att man tar progesteron under en lång tid under eventuell graviditet, i alla fall Crinone.


    Åh, tack för svar! Jag äter nämligen provera nu, 14 dagar varje månad och tycker inte om det alls. Så det blir jag glad att slippa :)
  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-08-10 19:51:30 följande:

    Jag har nog inte skrivit en uppdatering. Varit mycket och har haft svårt att greppa att vi faktiskt kom iväg och sedan sätta sig in all medicin. Var första ÄD för mig.

    Äggplock och insättning har skett så väntar på testdagen. Två AA kvalitet på embryona varav ett sattes in (dag 4 otroligt nog) så väntar på rapport om hur många som ska frysas.

    De valde att fokusera på rätt dag av äggplock istället för att sätta in på dag 5. Först blev jag orolig men till slut gick det bra.

    Känningar är ju tyvärr ingen idé med mitt tillstånd (har graviditetssymptom jämt haha).


    Åh, så spännande! När har du testdag? Håller tummarna!
  • Sofia95
    Zwillinge86 skrev 2020-08-10 21:38:45 följande:

    Läs gärna Jenny Koos (alias Vulverine på FB och Insta) inlägg om Provera. Jag tackar alltid nej till detta preparat så det ofta gör mer skada än nytta i form av biverkningar...


    Det har jag läst, hon är bra. Faktum är att jag inte kan påstå att jag känner av några särskilda biverkningar, men jag tänker att när så många mår så dåligt av dem och får så galet starka reaktioner så kan det ju inte vara bra. Så när vi gjort vår ÄD (hur många försök det nu ska behövas) kommer jag inte att fortsätta.
  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-08-11 18:09:31 följande:

    På dag 11 och då är det blodprov som gäller. Oj, det visste jag inte, tre veckor

    Jag tror det kan vara olika hur man tar upp Crinone och Lutinus. För mig var Lutinus en mardröm med Crinone känner jag knappt något.


    Vad var hemskt för dig med Lutinus?
  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-08-11 10:58:20 följande:

    Tisdag, tack så mycket!

    Känner tyvärr inte att det skulle vara något. Inget illamående något som jag alltid har annars (alltså som inte gravid).


    Jag är så veckovill! Tisdag är ju idag? Så alltså testdag nästa tisdag? :) mår du illa jämt? Varför då?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020