• Sofia95

    Vi som planerar äggdonation 2020

    [quote=80616355][quote-nick]GrodanS77 skrev 2020-08-31 13:59:59 följande:[/quote-nick]När fick ni hem äggen? Undrar om vi fick i samma leverans straxt före midsommar. Vi gjorde försöket i juli. Hmm...kan det ha blivit nåt knas under transporten? Eftersom vi båda fick dåliga resultat. 8 ägg av 10 klarade upptiningen, 7 befruktade, 1 att sätta in, de andra avstannade.

    Jag tycker ni ska kolla om det inte var med samma leverans trots allt. Eftersom glommernamnet också fick "dålig" respons på sina ägg (trots att det ju gick jättebra ändå <3)

  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-08-31 23:08:48 följande:

    GrodanS77, kör kliniken enbart med frysta från äggbanken? De kör inte alls med donatorer här i Sverige och färska ägg?


    Just nu är alternativ endast frysta ägg från äggbank. Som jag förstår det har det funnits båda möjligheterna, men att det just nu inte finns tillgång av ägg som inte rest. Men jag tror att de kör med frysta oavsett var de kommer ifrån.
  • Sofia95
    Zwillinge86 skrev 2020-09-02 05:57:02 följande:

    Nu sitter jag på Arlanda och väntar på mitt flyg till Umeå. Håll tummarna för att det går som planerat så att jag åtminstone tar mig dit! Insättning kl 12.45 sedan väntan på flyg hem kl 19. Lyckades förresten få till både dropp och test-Progesteroninjektion igår då en kompis till mig som är barnmorska utbildade sambon. Han var superduktig och jag kände inget alls. Så skönt att veta att vi reder ut den detaljen. Så nu är det bara att räkna ut hur länge mina injektioner räcker och ransonera efter det. Funderar på hur jag ska göra med östrogen, har ju inte förbehandlat med det denna gång då vi kör ostimulerad cykel. Borde jag ändå ta det nu från och med FET? Har både progynon och plåster och kan ordinationen från Olga tack vare er :) eller borde jag ta ett blodprov för att se vad jag har för värde, någon som vet vad man vill att östrogen (E2) ska ligga på?

    OrangeOrange: välkommen! Min erfarenhet är att det bara är Olga, men då har jag bara haft svensk och grekisk klinik. Tråkigt med dina missfall :( jag får också upprepade missfall oavsett spontan graviditet, ivf eller ÄD.


    Gud så spännande! Jag håller alla tummar och skickar en megakram!
  • Sofia95
    Cina35 skrev 2020-09-02 06:08:29 följande:

    När jag sa att dom har garanti på 2 blasto och att det då är konstigt att vi bara får 5 nya, så sa hon egentligen inte så mycket om det bara att vi får hoppas att det blir en graviditet nu och att dom har väldigt bra resultat.

    Känns nästan som att jag skulle vilja ta kontakt med äggbanken själv och höra om garantin

    Jag funderar också på vart felet ligger eftersom det är flera av oss som fått dåligt resultat.


    Fick ni kvalitetsgarantin som en separat bilaga bland alla papper som fylls i inför behandling? (Samtyckesblanketter osv) för i så fall har ni skrivit under den och har den skriftligt. Vill de sen tro att det blir 2 blastos ur 5 ägg när det inte kom någon alls från 10 känns ologiskt, men på klinikens ansvar. (Sen faller ju ändå nitlotten på er som tvingas vänta och kastas mellan hopp och förtvivlan om de sen måste beställa ännu fler efter dessa 5). Men ni borde inte behöva betala överhuvudtaget för dessa 5 ägg. 15000 borde ni få betala först om det blir minst 2 blastos, det första inte tar sig och ni sedan gör en insättning av nummer 2.
  • Sofia95
    horizon skrev 2020-09-02 08:15:14 följande:

    Ja, intressant att höra hur doserna skiljer sig åt. Har du varit på Olga eller är på väg dig? Var befinner du dig i hela processen?


    Vi ska göra försök i Sverige. (Vi är berättigade landstingsförsök men vill inte stå i kö i flera år). Bestämde oss för gynhälsan i Uppsala och väntar nu på leverans av beställda 12 ägg och sedan information om när behandling ska starta :)

    Varit spontangravid vid ett tillfälle, har inga barn, inga tidigare IVF/ÄD-försök. Så processen är helt ny för mig och känns som ett lotteri. Jag har ingen som helst aning om ifall det finns fler svårigheter än avsaknad av egna ägg och hormoner.
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-09-04 17:38:39 följande:

    Pratade precis med kliniken om nästa försök. Äggen är beräknade att komma under nästa vecka. Får jag min mens i nästa vecka eller senare är det ok att börja behandlingen. Det är egentligen bara två veckor sen min mens och borde i en normal cykel vara vid ägglossning. Men det känns som jag har börjat få mensvärk. Mensen har ju strulat senaste året med mellan 2 veckor och 2 månader. Skulle vara så typiskt om jag fick mensen i helgen för då måste jag ju vänta till nästa cykel. Vill bara få det här avklarat nu o antingen bli gravid eller göra klart försöken (få veta hur många det blir, om det blir något till frysen osv)


    Åh, spännande! Du börjar alltså behandling så snart du haft mens? Och den är i ca 2 veckor?

    Jag har mailat och frågat mina funderingar kring provbehandling och om huruvida det vore fördelaktigt med en blödning före försök osv, men inte fått svar ännu. Enligt ordinarie plan ska jag äta provera igen om två veckor, så ska jag provbehandlas vore det toppen att börja nu, för att då sedan kunna vara redo om em månad. Eller väntar man extra efter en provbehandling innan man kör "på riktigt"? Om jag inte ska ha nån blödning före försök kanske vi med kan få köra snart! *hoppas hoppas*
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-09-05 08:27:37 följande:

    Man startar på andra mensdagen och äter progynon i 10-12 dagar innan vul. Sen bestäms det när befruktning ska göras. Förra gången var det 2 dagar efter vul. Sen odling 5 dagar. Mensen är som vanlig mens, 5-8 dagar för mig numera.

    När mailade du? Jag får en känsla av att de är snabbare att svara på telefon än mail. Om man gör en provbehandling ska man ha en mens emellan. Annars så kan man ju köra och se hur det går o i värsta fall avbryta i och med att du inte ska synkas mot en donator. Det beror väl på hur snabbt du och kliniken vill köra. Om du inte har nån egen mens så är det ju inget ni behöver ta hänsyn till, så då borde du kunna köra så fort äggen är hemma. Om du inte satsar på att få en blödning först då. Hoppas att du får svar snart!


    Jag mailade i onsdags. Men då tänker jag att jag borde kunna hoppa över provbehandling.. för det finns ju ingen mens att vänta på efter den i vilket fall..

    Så behandling är om det tex blir 10-12 dagar med progynon före vul, befruktning två dagar senare och 5 dagar odling, så totalt 19-21 dagar från start till insättning?

    Och om man skulle få avbryta så är det efter VUL man avbryter, före äggen befruktas?
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-09-05 16:47:07 följande:

    Men om du skulle göra en provbehandling så tror jag att man framkallar mens efter. Med provera. Är inte helt hundra på det då jag har en cykel fortfarande.

    Det borde bli 17-19 dagar, men ja på ett ungefär. De kan ju vilja att man äter några dagar till om slemhinnan är tunn.

    Ja man avbryter innan befruktning om slemhinnan är klen eller för tjock.


    Jag förstår. Grejen är ju den att jag inte får någon blödning av provera. Av 4 behandlingstillfällen har jag fått blödning en gång :( jag får vänta och se vad kliniken säger helt enkelt.
  • Sofia95
    PeeWee44 skrev 2020-09-06 08:29:02 följande:

    Hur mycket progynon har du tagit när du inte får någon blödning? Är det bara för klimakteriebesvär du tar östrogen? När du kör behandling kommer du få mer så du bygger upp en slemmhinna.


    Bara 2mg progynon/dag och det äter jag för att första läkaren jag pratade med skrämde upp mig gällande benskörhet och torra slemhinnor. Benskörhet skrämmer mig inte i nuläget, men snacket om slemhinnorna gav mig nån slags psykisk spärr som påverkade sexlivet negativt, därför började jag.

    Ja, så säger läkaren på kliniken med, men jag tänker att om man äter mer för att bygga hinna, sedan ska ha en mens emellan så måste jag ju äta högre dos även då (för att få blödning) och sen äta en tredje gång för insättning? Det känns ju som tre likadana vändor? Men det skulle såklart lännas tryggare att veta att jag kan få till rätt slemhinna, istället för att "slösa" bort ett försök.
  • Sofia95
    Zwillinge86 skrev 2020-09-08 08:38:37 följande:

    Gårdagen var tuff mentalt, känner inget förutom lite andfåddhet och törst. Känner mig riktigt nere och väntar på provsvaren med känslan av att inte vilja veta. Tog ett nytt gravtest och kanske att jag kan ana det svagaste spökstreck jag nånsin sett. Om man säger såhär, ingen normal människa skulle se det men även om det verkligen inte finns ett streck så ser jag vart strecket ska visa sig och det är ju alltid nåt. Vet ju att det är tidigt än. Plussade på extra känsligt test (5u/ml) på ruvdag 6 förra gången, och idag är samma dag men ett vanligt test som kräver 25u/ml för att ge utslag. Vågar man börja hoppas fastän allt känns så hopplöst inom mig?


    Zwillinge86 skrev 2020-09-08 08:38:37 följande:

    Gårdagen var tuff mentalt, känner inget förutom lite andfåddhet och törst. Känner mig riktigt nere och väntar på provsvaren med känslan av att inte vilja veta. Tog ett nytt gravtest och kanske att jag kan ana det svagaste spökstreck jag nånsin sett. Om man säger såhär, ingen normal människa skulle se det men även om det verkligen inte finns ett streck så ser jag vart strecket ska visa sig och det är ju alltid nåt. Vet ju att det är tidigt än. Plussade på extra känsligt test (5u/ml) på ruvdag 6 förra gången, och idag är samma dag men ett vanligt test som kräver 25u/ml för att ge utslag. Vågar man börja hoppas fastän allt känns så hopplöst inom mig?


    Fattar att det är sjukt svårt. Jag tänker att det är okej att hoppas. Jag tänker så med det mesta, att det inte skadar att ta ut glädje i förskott. Det enda du riskerar är dubbel glädje <3 skulle det inte falla ut väl följer sorgen och besvikelsen, men att vara positiv nu tror jag bara är främjande. Håll hoppet uppe! <3
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020