• Snurranfian

    Vi som planerar äggdonation 2020

    UndrandeSökare skrev 2020-01-21 13:47:48 följande:

    Hur har det gått för dig med plusset? Har du tagit några hcgprover? eller gjort vul hos gyn nu?


    Så nyfiken jag med. Låter som min historia... minus missfall.

    Nyfiken att höra hur det gått!
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-01-23 14:13:38 följande:

    Slemhinnan var 8.2mm tjock dag 11. Så det är väl bra hoppas jag. Imorgon får vi svar Hur det gick för donatorn! Det är det som är mest spännande.

    Sa de till er hur många folliklar de såg? Nog inte misstänker jag.


    Men det va ju bra slemhinna!!!
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-01-24 15:48:16 följande:

    Lyckan är nog inte på vår sida. De skrev bara kort. Donatorn kommer på nytt ul på tisdag. Och att jag i alla fall ska fortsätta med medicineringen. Inget mer. Varken om det var bra och som förväntad eller så. Men jag vet ju att hon måste ha tagit första ul dag 6. Då är hon på dag 10 på tisdag.

    Frågade via mejl vad det nu betyder. Om hon tror att det kan bli så att de avbryta. Men inget svar.

    Ledsen. Och tråkigt att det är så igen. Finland, verkligen. Vad har de för donatorer?


    Jag tror detta är positivt. Mig ringde hon upp och sa att donatorn fick avbryta. I ert fall verkar hon ju få forsätta!!!
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-01-24 21:51:23 följande:

    Då finns det hopp .

    Blev ni direkt erbjuden då i telefon att gå vidare med frysta ägg? Hur snabbt bestämdes sedan allt? Berodde det mest på er sedan att gå vidare med det? 

    För övrigt: Jag mår bättre och bättre av Progynon. Inga svettningar så som innan behandlingen startade (trots tidigare bra östrogennivåer). Inte alls lika trött längr dessutom. Men oren hud har jag börjat få 


    Ja hon frågade om på tel hur vi ville gå vidare. Detta var en fredag så vi tänkte över helgen. Hon erbjöd att vi tog ur äggbanken eller att vänta på ny donator. De sa nget om väntetid...antar att hon inte hade hunnit sätta sig in i det ännu Jag var som du är nu.. utröttad och less...kände tiden rinna iväg...så vi valde äggbank. Då hängde det bara på oss sedan. Jag åkte dit ca 1.5 v efter och de satte in embryot.

    De tog ut 9 frysta ägg och 5 klarade upptiningen. 2 klarade sig till blastostadiet.

    Jag skulle inte ge upp med er donator ännu. De har inte sagt att det inte gått bra!

    Kraaam
  • Snurranfian
    Jiana skrev 2020-01-25 19:42:40 följande:

    På Ovumia lovar de två embryon, blir det inget betalar man 1600 ?, får man bara ett embryo kostar det inte som en hel äd. Gäller både färsk donation och äggbanken ( om man väljer att få 6-12 ägg). Finns ett mindre paket från äggbanken med 4-6 ägg och då är man garanterad ett embryo. Tycker jag känns schysst!


    Är detta i Helsingfors? Så blev det inte för oss i nov. Fanns inga garantier då. :/
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-01-25 20:30:26 följande:

    Denna garanti gäller dock bara om de tycker att felet låg på donatorn!!! Vi frågade direkt och svaret var: ja, om donatorns ägg inte var bra. Detta är relativt. I så fall måste de lämna ett rapport från embryologen vilket jag förstår man inte så lätt få av kliniken. Så man kan inte 100% förlita sig på garantin. 


    Ja detta är märkligt. Vi fick ingen sån info alls. Jag tycker inte att 5 ägg av 9 är så bra utdelning på upptining av frysta ägg. det är typ bara 55%. Bättre överlevnad än så ska de ha. Oh well. Tycker infon överlag va usel från Ovumia. Ingen nämnde embryo glue eller olika alternativ. När det skulle förbetalas 5600 euro fick jag själv skriva o fråga vad som ingick i den betalningen..
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-01-28 14:33:26 följande:

    Donatorn fick avbryta. EevaLiisa ringde, koordinatorn. Inget vi är ledsna eller så. Och tyvärr har de inga ägg i äggbanken kvar. Så det går inte heller. Så nu är detta kört. Väntan sedan i oktober, massa med energi för att få pengarna från FK, pengarna för läkemedel osv.

    Hon sa att de ska leta efter en ny donator men de har egentligen ingen riktig donatorbank som i Tjeckien eller Ryssland. Därför fått vi en donator som inte ens passade mig.

    Tidigast kan vi göra ett nytt försök i april. Nice.

    Alltså efter allt vi har upplevt kan jag absolut inte rekommendera Ovumia! Kommer längre fram skriva ett inlägg separat där jag skriver ned allt så att man kan få en samlad bild.

    Jag hatar denna process. Vi blir aldrig ruvare! Nu håller vi på i ett år och ändå inte ett enda embryo.


    När va ledsen jag blir att höra detta!! Det hände ju oss med... och även SuzieZ här. Dock hade de då i äggbanken. Detta får mig att undra om de ö h t testar sina donatorer före... AMH osv. Visst kan de ibland slå fel.. men nu är vi 3 st bara i denna tråd. Tycker det känns jättekonstigt. Lider så med er!!!! Hur gör ni nu? Landa i detta och fundera lite?
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-02-02 17:09:30 följande:

    Hos Gennet fick vi välja om vi vill sätta in ett eller två embryon. Men med tanke på att det är första försöket bestämde vi oss för bara en. Men om det blir ett nästa gång är det inte helt omöjligt. Men vid embryoadoption är chanserna som tur så höga att lyckas så det blir också en hög sannolikhet att båda embryo klarar sig.

    Nu är frågan. Vilken dag brukar ni testa? Med sticka resp blodprov?

    Jag vill inte göra det under veckan. Så det blir antingen redan om 1 vecka på tisdag då jag är ledig (hört om många som har pussat redan då när embryonet var 12 dagar...) Men jag tror det finns kanske en större risk för falsk negativitet. Annars blir det 12 dagar efter återföringen på en lördag med stickor.


    Är det tre- eller femdagars ni sätter in? En vecka efter är nog med femdagars. Lycka till nu!! Håller tummar och tår!!
  • Snurranfian
    sandraabinger skrev 2020-02-06 14:58:02 följande:

    En liten fundering vi har här hemma, får partnern vara med i rummet vid återföringen? :) någon som vet?


    Det fick min man vara vid Ovumia i Helsingfors.
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-02-07 08:29:33 följande:

    Kunde inte låta vara att testa idag med LH sticka. Visste att om den är positiv så kan det betyder att den falskaktigt mäter HCG. Så överst ser ni ÄL stickan som är nästan positiv.

    Tänkte då kan jag vågar ta ett HCG test som dock är super negativ. Det nedersta testet köptes i Tjeckien och är mer sensitiv än CB tydligen.

    Väl. Då var detta försök över för mig.

    Någonting med hormonerna stämmer inte. Ägglossningen är alltså snarare på väg och LH i kroppen stiger. Fattar inte varför eftersom jag står på Östrogen. Testade med LH sticka negativt 3 dagar innan insättningen dvs man såg precis ingenting...

    Jag vet att många kommer skriva att det är för tidigt att veta. Men jag vet att det är negativt nu och inte kommer ändras.


    Hur många dagar har det gått?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020