• sandraabinger

    Vi som planerar äggdonation 2020

    SuzieZ skrev 2020-02-26 16:26:47 följande:

    Vad säger Sahlgrenska? (det är där ni gör ÄD va?) Ska du inte ta Trombyl..? Eller börjar man med det först vid positivt grav.test? Eftersom svensk läkare i MVC ordinerade det för att motverka blödningar så verkar det konstigt att Sahlgrenska inte ordinerar det?

    Hoppas annars att det bara är Lutinus som orsakar de rosa blödningarna.. Jag började blöda i v.4-5 och blödde och hade mensvärksont till typ v.10, men det gick vägen! Hoppas på detsamma för dig!!

    Kraam


    Hej! :)

    Har aldrig varit något prat om trombon faktiskt! Så jag vet inte du. Nja, nu har jag mer åt menshållet i blödning. Är inte bara litegrann så det känns kört faktiskt! :(

    Men härligt att det gick bra för dig! :)

    Kram
  • sandraabinger
    SuzieZ skrev 2020-02-27 13:04:10 följande:

    Hmm, vad surt! I Finland tryckte de dock stenhårt på att man ska fortsätta med alla hormoner trots att man får blödningar! Så sluta inte riktigt än!! Vänta till testdag i alla fall!

    Det du läst om embryotransfer kanske gäller vid vanlig IVF? Då har jag förstått det som att man kan få ?mens? innan testdag.. Vid ÄD är det ju vanligare med blödning.. Håller tummarna!!


    Ja som det kan skilja mellan klinikerna! Men är väl som du säger bäst att fortsätta med alla hormoner tills testdag! Väntar fortfarande på att dem ska ringa upp mig. Får se vad som säger så :)
  • sandraabinger

    Dom har då inte ringt, men ser att dom har förskrivit Utrogestan 200 mg till mig UTAN förmån. Nej tack, då tar jag hellre lutinus. Har inte haft brännande smärta mer heller när jag tagit dom. Kanske var en enstaka händelse då.

  • sandraabinger
    Limarie skrev 2020-02-27 18:57:35 följande:

    Tyvärr kan man inte skriva ut Uterogestan MED förmån. Ganska dyrt då. Har blödningarna avtagit? 


    Ja det var inte billigt! :/ ... nej blödningarna har inte avtagit och negativt på sticka idag RD 9. Så nu har jag faktiskt gett upp :(
  • sandraabinger
    UndrandeSökare skrev 2020-02-28 07:47:07 följande:

    Jag beklagar att det blev minus. Har du kontaktat kliniken? Vilket datum har du testdag enligt kliniken?

    Fråga om du kan få prednisolon inför nästa försök är mitt tips.


    Pratade med dom idag då dom ringde för att säga att dom förskrivit utrogestan. Sa då att jag haft blödningar som mens sedan i söndags. Dom tyckte ändå att jag skulle ta vagitorierna tills söndag och testa då på RD 11, har egentligen RD 12 som testdag. Är väl bäst att göra som dom säger :)

    Tack för tipset om prednisolon! Ska fråga dom om det nästa gång :)
  • sandraabinger
    Limarie skrev 2020-02-28 09:42:52 följande:

     jag beklagar. Det är verkligen en tuff resa! Jag förstår att man nu inte har något hopp kvar.

    Kom jag ihåg rätt att ni hade fått flera bra embryos till frysen?

    Det kan nog vara svårt att få prednisolon utskriven av SU tror jag. Men själv kan du ta aspirin. Jag kommer ha Trombyl över och kan ge dig det sedan (bor ju nära varandra).

    Be de också att byta till Crinone, jag upplever mindre irritation där nere av det. Men varken Lutinus eller Crinone är roliga.

    Hur tjock var din slemhinna vid insättning?


    Ja tufft är det. Men så är det ju för alla :) Vi har två 2 st 6-dagars och 1 St 5-dagars kvar så än är det inte kört. Har 2 st försök kvar ändå!

    Så gulligt av dig! Vad gör trombyl? :) vet att prednisolon är kortisontabletter. Men trombyl är väl blodförtunnande? :)

    Barnmorskan skickade förfrågan till läkare och crinone, men fick inte det. Varför vet jag inte!

    Jag vet att min slemhinna var 7 mm 6 dagar innan insättning, men på insättningsdagen vet jag ej :)
  • sandraabinger
    Limarie skrev 2020-02-28 19:02:11 följande:

     Nu kan jag uppdatera er om att ultraljudet gick bra idag. Hjärtat slåg på v 6+2. Embryonet var 7,2 mm.

    Sedan såg hon att det fanns en stående blödning bakom hinnsäcken. Hon sa att det är vanligt efter IVF och co. Hon undrade om vi hade en plan B i fall det blir en aktiv blödning (hittills har jag ju ingen). En plan B har vi inte och jag kontaktade kliniken och de tyckte inte vi behövde det. 

    Jag ska dock vid blödning ta extra Progynon tänker jag, gyn här sa att höja till 4mg x3 i alla fall och att ta Tranexamsyra. Har ni fått en plan B förut? 

    Så vi är jätteglada men glädjen blev lite dämpad då BM gjorde mig lite rädd för den sannolikt kommande blödning. Hon sa att den kan förtränga embryonet om den blir för stor men att det inte är farligt så länge embryonet är frisk och blödningen avstannar. (Var hos dr Sokolovas barnmorska)


    Åh så härligt för er!!!! :) håller alla tummar och tår <3 kram
  • sandraabinger

    En fråga som kanske rör många av er: Hur lång tid tog det från minus tills nästa insättning för er? Vad var kortaste tiden emellan eller valde ni att vänta? :)

  • sandraabinger

    Vi skulle ha gjort nästa insättning i v.17. ser inte ljust ut just nu. Försökte få tag på Sahlgrenska idag men de hade inga telefontider kvar för dagen. Ska ringa imorgon bitti och se om jag kommer fram.. inte nog med att vi fick missfall på förra insättningen, nu kanske vi inte ens vet när nästa insättning bli. Så fruktansvärt trött på

    Covid-19 nu alltså.

  • sandraabinger
    UndrandeSökare skrev 2020-03-18 08:54:27 följande:

    Sahlgrenska gör inga insättningar alls så länge Coronaviruset härjar nu har de redan gått ut med. Se artikeln jag klistrade in längre upp på denna sida ang Sahlgrenska.

    Ja, det är jättetrist att denna pandemin dök upp. Nu måste vi vänta tills de har ett vaccin färdigt. Men en bra sak är att de nu ska börja testa att ge Covid-19 sjuka en antiviral medicin som heter Remdesivir. Det är en ännu ej godkänd medicin, men den har visat god effekt mot Sars och Mers. Så förutom självisolering så ser Remdesivir och senare vaccin ut att vara våra största hopp just nu.

    Så tvätta händerna och försök hålla er friska !


    Ja jag har läst om det tidigare att dom inte gör några insättningar just nu. Pratade med barnmorska på Sahlgrenska igår och hon sa att jag skulle ringa tillbaka om 2 veckor igen och se hur läget är då. Dom får nya direktiv rätt ofta sa hon. Våran planerade insättning v. 17 ligger kvar sålänge.

    Håller med om att det är viktigt att tvätta händerna, hellre för ofta än man tror. Jobbar som undersköterska på äldreboende så vet vikten av basala hygienrutiner :)
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020