• sandraabinger

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Igår var jag på Sahlgrenska för VUL. Livmodern såg jättebra ut. Blir insättning nästa vecka den 19/2 :) så nervös och så spännande!!!

  • sandraabinger

    Just nu känns det sådär, mycket känslor. Ren psykisk terror att ruva :(... är på RD 5 idag. Igår EM fick jag rosa/rött på trosskyddet på EM. Lite ont i magen. Sedan var det lugnt fram tills närmare midnatt då jag fick riktiga smärtor, låg dubbelvikt och fick ta Alvedon. Bara rött på trosskyddet men inga klumpar! ... blöder idag med och har ont i magen, fortfarande inga klumpar.. tänker att det kan vara en Nidblödning, men det känns inte bra alls :(... usch så jobbigt detta är.

  • sandraabinger
    Sjuttiosjuan skrev 2020-02-24 09:19:18 följande:

    Fy, stackare:( Det är det jobbigaste som finns att ruva..

    Hoppas det inte betyder något! Håller tummarna<3


    Tack! <3 hoppas också att det är lugnt, men försöker att inte vara för positiv!
  • sandraabinger
    UndrandeSökare skrev 2020-02-24 09:40:13 följande:

    Använder du kortisontabletter vid detta ÄD försök?

    Jag hoppas det blir plus för dig denna gång, men skulle det ändå bli minus, så se till att du får Prednisolon (kortisontabletter) utskrivna innan nästa försök.

    Det kan nämligen vara kvinnans kropp/immunförsvar som försöker stöta bort ett embryo som försöker fästa och då kan kortison lugna ner kroppen och göra att embryot kan fästa i lugn och ro. Bara ett tips.

    Lycka till och hoppas allt går bra !


    Hej och tack för tipset! Tar inga kortisontabletter nu. Tar lutinus och Progynon!
  • sandraabinger
    Limarie skrev 2020-02-24 10:25:25 följande:

    Vad jobbigt när smärta och småblödningar kommer och man inte har en aning hur man ska tolka det hela. Ibland kan blödningar kommer ifrån att hormonnivån är något för lågt dvs det måste inte betyda att nåt negativt har hänt med embryonet.

    När har du testdag? Ska du hålla ut fram tills dess?

    Jag började testa tidigt, redan RD 5 men i efterhand kände jag att det inte var en bra ide då jag oroade mig ännu mer sedan.

    Hoppas smärtan och blödningen avtar snart.


    Ja det är riktigt påfrestande det här! Jag har nästan ställt in mig på att det inte går vägen nu. Känns som så. Har egentligen testdag nästa måndag den 2/3 men tänker börja testa imorgon på RD6. Tänker att jag kan nog inte bli mer besviken just nu ändå om det inte visar positivt.
  • sandraabinger
    Limarie skrev 2020-02-24 12:46:36 följande:

    Men tar i så fall ett känsligt test med 10 mIU/ml. t.ex. CB tidigt eller annat... De med 25mIU/ml kommer kanske inte visa nåt ännu. Jag gjorde så RD 5 och bröt ihop... dagen efter positivt med 10mIU/ml...


    Okej tack du! Vilken dag tog du med vanligt test?
  • sandraabinger
    Limarie skrev 2020-02-25 09:29:28 följande:

    Hur mår du idag?


    Mår inge vidare idag, har blött hela dagen nästan. Men har lugnat ner sig. Är osäker, men tror att det kom små små klumpar inatt. Men kan också varit slem, blir så osäker.

    Hur mår du?
  • sandraabinger
    Limarie skrev 2020-02-26 11:46:23 följande:

    Oh nej, så dumt att det inte ville sluta. Pratade du med kliniken?

    Jag har idag börjat få en miniminimini blödning men det är mer i själva Crinone (liknande Lutinus). Jag vet att man får ha det men man blir ju ändå orolig varje gång. Inga symtom annars utom ömma bröst och trötthet och sömnlöshet. Ultraljud på fredag... Idag v 6+0.


    Pratade med Sahlgrenska idag angående att byta till crinone istället då jag även haft brännande smärta i underlivet igår och idag. Sa aldrig något om blödning, borde väl ha gjort det. Dom skulle kolla med läkare och sen höra av sig.

    Googlat runt som man gör och hittar deras allmänna råd efter embryotransfer (ej lyckats hitta det innan, deras hemsida är en labyrint) och där står det att får man en mensliknande blödning så är det mest troligt att embryot inte fäst och att man kan sluta med vagitorier. Har inte riktigt lika mycket som mens, men är ju inte heller bara lite stänk. Får prata med dom igen när dom ringer upp. Hoppet skönt till botten totalt nu :( ....

    Förstår att du blir orolig, minsta lilla och man blir ju nojig. Men jag tror att det kommer gå bra för dig :) och lycka till på fredag med ultraljudet! Så spännande :) ska tänka på dig!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020