Inlägg från: Anonym (Kärlek finns absolut men är ett gemensamt obb) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kärlek finns absolut men är ett gemensamt obb)

    Kärlek finns inte.

    Håller med till stor del. Att bli förälskad har väldigt lite att göra med en särskild person eller att man är skapt för varann osv. Det handlar om hormoner, föreställningar, beroende, biologi, ideologi óch främst förväntningar skulle jag säga. Sen traditioner och normer så klart som styr våra val och ickeval.

    Jag är en person som kan bli helt besatt när jag är förälskad ,men det kan gå över lika snabbt och så kan jag inte förstå att jag blev attraherad till att starta med?
    Jag får romantiska infall  lite då och då av speciella utseenden, att jag blir kåt på någon, att någon bekräftar mig som jag vill bli bekräftad av. Jag vill ibland ha en relation med någon istället för att vara själv, och bestämmer mig liksom för att det får vara nästa jag ligger med.

    Det kunde ha varit i princip vem som helst som jag hade okej sex med och blivit attraherad av. Kan sätta på känslor bara för att jag vill, eller stänga av dem när någon visar sig vara en svikare eller inte motsvara mina förväntningar.

    Kärlek å andra sidan, är för mig inget jag kan styra. Det är som ett hantverk man gör med en annan person. Det krävs tid och ständiga uppoffringar, för att komma dit. Kärlek är ett kapital som byggs upp av goda handlingar, som kommer av nära vänskap. Att man investerat i varann och fått något värdefullt tillbaks, men inte alltid det som man förväntat sig.  Människor man varit ihop med är för mig de bästa vännerna eftersom man delat vardagen och lärt känna varann på djupet,  men inte längre passat ihop som par.

    Jag vet att kärlek existerar för jag har upplevt det och känner kärlek för flera. Men jag är inte kär i någon. Dt är svårare eftersom det krävs attraktion. Att man vill ha sex med någon, är nyfiken på personen och att den känner samma tillbaks.

  • Anonym (Kärlek finns absolut men är ett gemensamt obb)
    Anonym (Sad) skrev 2019-12-31 23:36:55 följande:

    Du har rätt o fel samtidigt, jag älskade någon o det jag kände var äkta o jag skulle göra det igen.

    Trots att det gör så ont att veta att man aldrig var tilltäckligt bra eller vad det än var för att hen vill ha dig kvar.

    Det som är äkta känns.


    Men om det känns bara i dig? Är det äkta då? Hur kan den andra missa en sån stark och på många sätt fantastisk känsla?
  • Anonym (Kärlek finns absolut men är ett gemensamt obb)
    Anonym (Krass) skrev 2020-01-01 20:14:15 följande:

    Håller med dig TS! Jag har för länge sedan insett att det andra kallar kärlek för mig mer är att beteckna som lojalitet. Häftig passion och förälskelse har jag upplevt några gånger i livet och det är underbart! Men sådant svalnar och då gäller det att man har tillräckligt mycket annat gemensamt för att klara av att leva tillsammans ändå.

    För mig (man) så har det varit komplicerat eftersom jag har en sexdrift som aldrig viker, och ett bekräftelsebehov som gör det svårt att stanna längre tid i en relation. Jag har varit länge i två relationer, och det av pliktkänsla och lojalitet, men största delen har jag lidit svårt av ett torftigt sexliv eftersom de kvinnor jag levt ihop med inte har haft samma typ av sexdrift som jag utan har tappat intresset efter ett tag.

    Står inför att bryta upp nu igen, fast det tar emot. Det tar emot eftersom jag känner lojalitet mot den kvinna som har stått ut med mig i 20 år (för jag är inte lätt att leva med) och för att det är socialt jobbigt med ännu en skilsmässa. Men om jag själv ska må bra så bör jag bryta upp och i fortsättningen ägna mig åt kortare och ytligare sexuella förhållanden. Att flytta ihop med en kvinna igen är inte nåt jag tänker göra. Jag vill inte låsa in mig i en relation igen som blir svår att ta mig ur och vill inte ge någon kvinna några falska förhoppningar om ett förhållande som ska vara länge.

    Så, jag tror inte på kärleken men väl på passionen och den sexuella driften.


    Tror du inte att u skulle sakna närheten och att någon bryr sig om dig på ett djupare plan som kärlek och nära relationer ger? Bara sex och passion blir ju också ytligt och kanske både tomt och ensamt efter ett tag.
Svar på tråden Kärlek finns inte.