• EbSmith

    Kärlek finns inte.

    Uppenbarligen har jag haft en alldeles för romantiserad syn på kärlek, men jag inser nu att det i själva verket bara är en kombination av sociala och kroppsliga begär. En stunds glädje över att en viss person finns i ens liv, som så småningom går över och man hittar en ny som man anser vara ?den rätta?. Du lägger en del av din lycka i denna personen, planerar kanske flera år framåt och tror att det är just denna ?rätta? som du kommer leva med tills du dör. Men i själva verket handlar det bara om en människa du råkar gå ihop med och som du finner någorlunda attraktiv. Man lovar varandra både det ena och det andra bara för att du eller den andra ska kunna rasera allt en dag. Hur jäkla meningslöst som helst. Världen är full av praktexempel, det är inte bara jag. Och det är inte att jag ångrar något i mitt liv, bara hur naiv jag varit som gett hjärtat rakt ut, lagt min lycka i andras händer och förväntat mej detsamma tillbaks, eller åtminstone att personen hållit fast vid sina löften. Men människor ljuger.

    Inser nu att kärlek och tvåsamhet mellan två personer, från början helt okända för varann, är bullshit och jag tror inte en sekund på den igen. Jag vill inte tro på den.

  • Svar på tråden Kärlek finns inte.
  • EbSmith
    Anonym (Emma) skrev 2019-12-30 13:40:10 följande:

    Wow...nydumpad och bitter much?


    Snarare livserfarenhet som gjort mej realistisk.
  • EbSmith
    Anonym (Emma) skrev 2019-12-30 13:40:10 följande:

    Wow...nydumpad och bitter much?


    Snarare livserfarenhet som gjort mej realistisk.
  • EbSmith
    Liberté skrev 2019-12-31 17:12:59 följande:

    Skönt att du kommit till den insikten då slipper du bli besviken i framtiden då du vet hur det fungerar.


    Det är lite så jag försöker tänka också. Även om det känns sorgligt just nu, att jag och alla andra på planeten växer upp i tron på att budskapet om att livet är en Disney-film där det finns ?en för alla?, så kommer jag i själva verket slippa en massa svek och besvikelse i framtiden.
  • EbSmith
    Anonym (Sad) skrev 2019-12-31 23:36:55 följande:

    Du har rätt o fel samtidigt, jag älskade någon o det jag kände var äkta o jag skulle göra det igen.

    Trots att det gör så ont att veta att man aldrig var tilltäckligt bra eller vad det än var för att hen vill ha dig kvar.

    Det som är äkta känns.


    Men vad är meningen med att vara lycklig för stunden, bara för att i slutändan ännu en gång få veta att man aldrig var tillräckligt bra i någon annans ögon? Kan man inte uppnå den lyckan bättre med nära vänner då?
  • EbSmith
    Mandel skrev 2020-01-17 15:52:28 följande:

    Det finns nog olika former av både kärlek och attraktion och en del bara händer och en del får man jobba lite på/med för att det ska fungera.


    Jo, jag har försökt anpassa/tona ner vissa känslor och personlighetsdrag som stör min partner. Har bara alltid trott att nån en dag kunde göra detsamma för mig, älska hela mig och hedra min tillit, men har nu insett att det är en omöjlighet. Om den sortens kärlek ens finns, var den aldrig till för mig.
    Trust gets you killed, love gets you hurt, being real gets you hated.
  • EbSmith
    Anonym (Nyfken) skrev 2020-01-19 08:02:15 följande:

    Hur ser din egen uppväxt ut?

    Är dina föräldrar fortfarande gifta?


    De skilde sig när jag var i 8-9 årsåldern. Mamma träffade omgående en ny och avverkade sedan man efter man (dansbandskulturen, I guess). Pappa hade ett par längre förhållanden. Så egentligen borde jag väl inte va förvånad och besviken, men ville nog bara så gärna tro att mitt liv kunde va annorlunda.
  • EbSmith
    Anonym (Barn) skrev 2020-01-19 08:53:00 följande:

    Därför skaffar man barn. Då träffar man livets största kärlek/kärlekar. Och den kärleken är ovillkorad.


    Håller med om att den sortens kärlek är så stor och oändlig att den inte går att beskriva. Men jag pratar om kärlek som i kärleksrelation.
  • EbSmith
    Anonym (Nyfken) skrev 2020-01-20 00:04:02 följande:

    Har du några syskon?


    Ja, 4 stycken men av flera skäl har jag bara bra kontakt med 2 av dem. Delvis för att de andra 2 bodde kvar hos pappa och jag flyttade med mamma tillsammans med min bror, antagligen för att vi var yngst, och ett par år senare fick mamma en sladdis.
  • EbSmith
    Anonym (Nyfken) skrev 2020-01-25 10:06:14 följande:
    Hur är ditt förhållande med din mamma?
    Den var bra när jag var barn, men blev sämre i tonåren. Mådde rätt dåligt psykiskt under den tiden och upplevde inte att jag fick nån förståelse eller stöttning från mammas håll. Snarare fick hon mej att må ännu sämre med en massa nedlåtande kommentarer om hur jag hanterade mitt mående. Kan inte säga att jag klandrar henne, ingen förälder är perfekt. Sen är vi väldigt olika och hon är, enligt mej och mina syskon, väldigt speciell. Relationen har varit rätt dålig de senaste 20 åren, men den är på bättringsvägen. 
Svar på tråden Kärlek finns inte.