• Anonym (Soc.)

    Jag jobbar som socialsekreterare för barn och unga - Fråga mig vad du vill

    Lycka till

    Är du ny på FL?

    Din tråd kommer att fyllas av rättshaverister...

  • Anonym (Soc.)
    Anonym (asdf) skrev 2020-01-10 07:41:31 följande:

    Behöver den ha det? Tänk dig själv att staten eller din granne rövade bort barn från sina föräldrar. Grannen påstår sig kunna ta hand om ditt barn bättre än du och plockar med sig det från barnvagnen. Det känns fel eller hur?


    Nu är det iof barnets upplevelse som är prio inte förälderns.
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (asdf) skrev 2020-01-10 19:38:52 följande:

    Säg att forskningen visade att det går bättre i livet för barn från underpriviligerade familjer som adopterades bort till privilegierade familjer. Skulle du då vara för att barn från slummen rövas bort och ges till medelklassen och överklassen?


    Varför skulle jag tycka det var en bra ide? Det vi talade om nu var om barn som exponerats för våld skulle träffa förövaren. Det anser jag helt beror på omständighetena och vad barnet varit utsatt för.

    Det jag reagerade på gällande ditt inlägg var att du la fokus på hur det känns för en förälder istället för fokus på hur det känns för ett barn att inte få träffa en förälder alternativt att vara tvungen att träffa en förövare.
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (asdf) skrev 2020-01-11 01:14:20 följande:

    Nej det har jag inte påstått heller. Det jag menar är att familjer hör ihop. Det är en naturlag. Och att det naturliga är gott kan bekräftas empiriskt. Barn som växer upp i familjehem/fosterhem/barnhem frodas inte lika bra som barn som får växa upp i sina egna familjer.


    Det normala och naturliga är också att barn ska vara trygga och få kärlek i sin familj.

    Vad gör man då om barnet inte får kärlek och omsorg och utsätts för våld och övergrepp i sin ursprungsfamilj? Låter dem fortsätta växa upp så för att blod är tjockare än vatten?
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (Titti) skrev 2020-01-11 12:22:15 följande:

    Hrrrmmm... Var snäll och kapa inte ts tråd när det för en gångs skull är en riktig soctant som skriver.


    Jag deltar i vilka trådar som jag vill. Du kommer däremot att kapa tråden om du gör detta till en fråga om mig.
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (Jag) skrev 2020-01-23 18:24:06 följande:

    Hej. Jag förstår mig inte på er? Mina barns far har vart våldsam vid både mig och barn. Tom slagit mig inför barn! Han kastar in anmälningar på mig? Han får andra att anmäla mig för allt? Jag har försökt att hålla han kort. Inte ge respons mm. Men när det inkom anmälningar om våld mot mitt barn, från folk jag inte känner, så reagerar jag ju!? Av soc, fick han en coop utbildning han ej fullföljde. Efter detta sa soc, att han fått hjälp. Efter detta inkommer ytterligare anmälan från polis. Att han va våldsam vid barn? Då startar soc en utredning på mig? Och han slipper undan, då han tog på sig " offerkoftan" och att han haft det "stressigt"? Jag polisanmälde iallafall våld mot barn. Då soc vägrade det. ( dom hade ju erbjudit föräldrar utbildning). Nu blir han åtalad för misshandel. Ska upp i rättegång. Varför tror inte soc på det jag säger om våldet? Det var faktiskt inget " hittepå "... ?


    Det är inte du som utreds utan ditt barn.
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (Soctanten) skrev 2020-02-02 02:33:42 följande:

    Jag tycker den är bra.

    Tycker dock det är synd att föräldrar inte vågar söka hjälp.

    Anmälningsplikten gäller ju vid inläggning på psykiatrisk vårdavdelning. Har man så pass svår psykisk ohälsa att man blir inlagd så är risken ganska stor att man även behöver någon form av stöd. Har man problem med missbruk ska man självfallet inte ha hand om sina barn fören man är drogfri.

    Att söka hjälp för dåligt psykiskt mående t ex mild depression eller ångest gör inte att det blir en anmälan till soc. Anmälan som görs pga deras skyldighet leder ofta till att föräldern får stöd.


    Anmälningsplikten gäller alla, alltid som arbetar inom sjukvården och får kännedom om nåt som skapar oro för ett barn inte bara vid inläggning. Därmed inte sagt att det med automatik uppkommer en sådan oro med automatik för att någon söker stöd för exempelvis psykisk ohälsa.

    Anmälningsplikten är bra. Men order anmälan är dåligt eftersom det ger associationer till brott och straff och skrämmer människor.
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (Anonym20) skrev 2021-07-10 16:19:04 följande:

    Vet inte men jag tror det bara blir värre för barnet om det hamnar i fosterfamilj. De flesta fosterfamiljer är skit. Det finns de som är hyfsade men vill du ta risken? Tror ändå barnet har det bättre som hon har det nu med kontakt med farföräldrarna. Det kommer troligtvis ge mer trygghet i längden än en fosterfamilj. Sen när barnet är lite äldre kanske barnet kan bestämma själv att vistas ännu mer hos farföräldrarna.


    Nej de flesta faniljehem är faktiskt toppen. Vissa är det inte och det är bara dessa man hör om, precis som att man bara hör när läkare misslyckas och inte när allt går som det ska.

    TS om det är så illa som du beskriver hos barnen så vore det naturligtvis bäst för barnet att bo hos en annab familj. Finns ingen anledning att tro att barnet skulle fråntas en fungerande relation med morföräldrarna vid en placering. Visst, det kanske inte längre blir att barnet är där flera gånger i veckan, men å andra sidan får barnet istället en fungerande och trygg vardag.
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (Anonym20) skrev 2021-07-10 18:17:05 följande:

    Sluta ljug! Det lär bli träffar några gånger om året med farföräldrarna på sin höjd! Och om de ifrågasätter och försöker få mer umgänge med barnbarnet så kan fosterfamiljen lätt ljuga ihop en historia om hur ?orolig och otröstlig? barnet blir EFTER umgänget. Och så minskar umgänget ytterligare ?för att det är det bästa för barnet?. Vill inte fosterfamiljen att barnet ska ha kontakt med sina farföräldrar så kommer de se till att det blir som de vill genom att ljuga, överdriva och hitta på.


    Jag ljuger inte ett dugg. Jag har haft hundratals barn och familjehem under åren. Om det finns en fungerande relation försöker man givetvis upprätthålla den, vilket även lagen säger. Du har knappast lika stor erfarenhet som jag har och grundar ditt påstående på enstaka egna erfarenheter där det gått på tok.

    Det är så jävla illa när folk sprider myter och skräms och på så vis blir medskyldiga till att barn få bo kvar hemma under miserabla förhållanden. Skäms på dig. SKÄMS!!
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (J.S) skrev 2021-09-14 18:59:59 följande:

    Hej! Jag har en dotter på 13 år som jag har ensam vårdnad på som bor i ett fosterhem. Socialen kräver att jag har en riktig inkomst innan hon får flytta tillbaka till mig, och det jag undrar på är: Min särbo bor i Norge, han har fast jobb, lägenhet och han har också ett eget rum till min flicka. Hon förgudar honom och vill bara flytta dit. Hon misstrivs på skolan och hos fosterfamiljen.

    Finns det en lösning där man kan få henne tillbaka så att vi kan flytta till honom? Vi är förlovad.

    När jag nämner till social damen om ekonomien till min särbo och att jag har mycket bättre chans att få jobb där än här (bor i en pytte liten by) så blir hon stressad och konstig i kroppsspråket ????

    Är det något de håller tillbaka jag inte vet om?


    Inkomst ska inte vara avgörande.

    Ett första steg kan ju vara att du genom att flytta till din sambo, gifter dig, skaffa jobb på så vis visar att du har ordnade förhållanden.

    Hur länge har flickan bott i fosterhem?
Svar på tråden Jag jobbar som socialsekreterare för barn och unga - Fråga mig vad du vill