Inlägg från: genomskinlig00 |Visa alla inlägg
  • genomskinlig00

    Borderline. Förstör när allt är påväg att bli bra

    Jag är sedan 6 månader tillbaka tillsammans, och numera sambo med en tjej i 30-års åldern som har borderline. Jag trodde i början av förhållandet att det här inte skulle vara något problem men nu är jag bara otroligt frustrerad och förvirrad.

    Under de 6 månader vi varit tillsammans har det varit en extrem berg och dalbana, med ett beteende som jag aldrig stött på tidigare. Men ett som jag funderat extra mycket över är till exempel när vi haft det trevligt en kväll, som plötsligt övergår till ett helvete. Det kan uppstå gräl/gråt/ångest/ovilja att förklara/isolering etc (från hennes sida). När detta händer är jag allt som oftast helt oförstående. Min hjärna hittar ingen logik i situationen.

    I början trodde jag att det var någon slags osäkerhet men funderar nu på om detta kan vara någon slags självdestruktiv handling. Är det någon som känner igen sig i detta eller har en förklaring på detta?

  • Svar på tråden Borderline. Förstör när allt är påväg att bli bra
  • genomskinlig00
    CitronTulo skrev 2020-01-08 08:21:04 följande:

    Förklaringen som du söker är just att tjejen har borderline!
    En person med borderline har ofta dessa snabba humörsvängningar där de kan svänga från att allt är rosenrött och fantastiskt till att allt är skit och de lika gärna kan gå och dö!

    Om du vill försöka förstå så kan du behöva läsa på om vad diagnosen innebär?
    Att tro att detta inte är något som kommer skapa problem och ta mycket energi är ganska naivt!


    Ja precis. Det vet jag. Men det borde vara någonting mer specifikt i diagnosen än att humöret skiftar snabbt. Är det att man vill förstöra för sig själv? att man inte tycker att man är värd att ha det bra? 

    Jag har läst om borderline i stort sett under hela hösten, på nätet, köpt böcker om det osv. Tyvärr är det en helt annan sak att leva med en person som har borderline än att läsa och försöka förstå sjukdomen. 

    Precis som du säger så har detta redan skapat en hel del problem. Tyvärr har jag börjat tappa förtroendet för personen och det börjar bli svårt att se en framtid i det här :/
Svar på tråden Borderline. Förstör när allt är påväg att bli bra