Inlägg från: Anonym (Förstår precis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förstår precis)

    Har blivit en riktig bitterf*tta och jag är annars jämt glad. Men sambon och jobbet gör att jag är så här. Snälla läs.

    MammaTillDansband skrev 2020-01-09 09:43:18 följande:

    En lösning på ditt problem vore att du gick ner i vikt. Banta bort ungefär 90 kg (din sambo). Brukar kunna göra underverk mot bitterhet!
    För ärligt talat, är det kärleksfullt att behandla dig som en oavlönad piga? För det är det han gör. Han inte bara skiter i att göra sin del av hushållsarbetet, utan ger även dig order om hur och när du ska göra både hans och din egen del.

    Vad gäller ditt jobb är vårdsvängen ofta stressig och särskilt över jul- och sommarledigheterna när det är mycket pusslande för att få ihop folk till alla pass. Dina kollegor kanske inte orkar vara trevliga mot varandra, utan sparar (förhoppningsvis) trevligheten till era patienter.


    Jag har varit oavlönad dräng, butler och försörjare för olika partners genom mitt vuxenliv. Jag har älskat mina kära då och längtat efter att de ska komma tillbaka till normalt bra läge. Ibland har det hänr och ibland inte. Kärlek övervinner perioder då partner mår dåligt och eller är utan jobb m m.

    Det kallas att vara familj. Jag anar att du ser olika på kön i den här sortens tråd. Dewt är väldigt lätt att råda andra till att dumpa direkt, särskilt om man hyser allmänt agg till halva mänskligheten? Är det så illa?
  • Anonym (Förstår precis)
    MammaTillDansband skrev 2020-01-10 10:01:49 följande:
    Jaha, du drar det gamla manshat-kortet *gäsp*...det kanske borde bli en ny Godwins lag av detta?

    TS beskriver inte en man som behöver extra kärlek och omsorg när han mår dåligt, hon beskriver en frisk och fullt arbetsför man som har ork och vilja till mycket - men vill inte sköta något som helst hushållsarbete. Samtidigt som han gärna har synpunkter på hur hon sköter det gemensamma hemmet.
    För de flesta normala vuxna sammanboende, oavsett kön, är det självklart om man ser att det står disk på diskbänken - då diskar man! Inte ställer sig och skäller på sin partner för att hen inte har diskat...den som skäller har ju heller inte diskat, liksom.
    Att ta gemensamt ansvar för det gemensamma hemmet är att vara familj, enligt min ödmjuka åsikt. Är någon sjuk får förstås den andre göra en större del tillfälligtvis. Oavsett kön.
    Hyser jag agg till ett visst kön, ja, vem vet?
    Jag kunde skrivit din text om jag var mindre analytisk. Vi är överens.

    Vi vet inte heller säkert allas menatal tillstånd och prioriteringar, det är nåt TS får ha dialoig om hemma. Du antar rätt mycket väldigt lätt. Har du testat försiktig ödmjukhet och respekt som strategi?

    Din misandri är helt onödig och funkar inte som härskarteknik, sorry. 
  • Anonym (Förstår precis)
    MammaTillDansband skrev 2020-01-10 22:00:08 följande:

    I ditt första inlägg blir jag anklagad för att hysa agg till halva mänskligheten, i ditt andra inlägg påstår du att jag ägnar mig åt misandri. Slår vad om en hundring att du kommer kalla mig feminazist i det tredje...

    Det är fullt rimligt att anta att en person, oavsett kön, som är kapabel att driva företag, inte lider av något mentalt tillstånd som hindrar henom från att utföra hushållssysslor. Dessutom är det ytterst troligt att TS skulle ha nämnt ett sådant tillstånd hos sin sambo, om det förelåg. Men för all del, jag kan ha fel.


    Vi får se hur detta går. Du verkar inte särskilt jämställd. Vi får problem i relationer och i samhället när genus i onödan generaliseras och värderas olika. Jag betvivlar starkt att du uttryckt dig så enkelspårigt nedlåtande om könen varit omvända. Du behöver bättre självinsikt för att inte ge så schablonartade argument.
  • Anonym (Förstår precis)
    MammaTillDansband skrev 2020-01-11 07:08:53 följande:

    Din upptagenhet med min oansenliga person är inte till hjälp för TS.


    Det stämmer. Men du ser dig verkligen inte som en oansenlig person och jag gissar att du har stor oemotsagd kontroll över din omgivning med din sorts ideologi som inte bygger på människors lika värde.
Svar på tråden Har blivit en riktig bitterf*tta och jag är annars jämt glad. Men sambon och jobbet gör att jag är så här. Snälla läs.