Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Kan det vara Levaxinet?

    Jag har kämpat med en enorm trötthet i många år. Jag har även haft ledvärk, varit nedstämd, svårt att gå ned i vikt (vilket jag aldrig hade förr) svullna händer och fötter och B12-brist, som jag får injektioner för.

    Mitt TSH låg under lång tid precis på gränsen och därefter precis över. Till saken hör att flera kvinnor i min släkt har hypotyreos. Min syster fick det väldigt ung och har tagit Levaxin sedan dess. Fast läkarna på vårdcentralen menade att ett förhöjt TSH kan vem som helst ha.

    Vid ett tillfälle skickades jag till reumatolog p.g.a. lederna och svullnader under fötterna. Då låg både TSH och TPO-ak rejält högt så reumatologen var säker på att det rörde sig om sköldkörtelproblem. Fast min husläkare ville skriva ut antidepressiva i stället.

    Jag har tagit Voxra i perioder och i början blir jag piggare men sedan planar det ut och effekten försvinner helt.

    När mitt TSH låg över gränsen vid flera blodprov och jag fortfarande var så trött att jag däckade i soffan efter jobbet, gick läkaren med på att skriva ut Levaxin i låg dos. TSH sjönk inte och jag var lika trött så hon höjde dosen och långsamt blev jag lite piggare.

    Jämfört med tidigare mådde jag bättre, ledvärken försvann liksom svullnaderna under fötterna. Jag ser det som ett tecken på att jag sannolikt har sköldkörtelproblem

    Samtidigt var jag fortfarande konstant trött. Husläkaren ville inte höja dosen för nu låg TSH under gränsen. Det spelade tydligen ingen roll att jag mådde dåligt.

    Jag vet att det är dumt men i ren desperation höjde jag dosen själv. Nu efter ett tag är skillnaden påtaglig. Jag är betydligt klarare i tanken, har lättare att fokusera, jobbar snabbare, går långa promenader hem, känner mig uppåt och är inte helt slutkörd efter jobbet.

    Var det så det kändes för er som blev bätte av Levaxin? Jag är glad men samtidigt förbannad. Om det är Levaxinet så har sjukvården kostat mig flera år av mitt liv.

    Jag brukade vara en energisk person som hade mycket på gång och nästan alltid var glad. Jag känner inte igen den trötta, deppiga och överviktiga person jag hade blivit.

    Kan det vara Levaxinet som ger den här effekten? Det har inte pågått så länge men jag hoppas så innerligt att det kanske vänder nu.

  • Svar på tråden Kan det vara Levaxinet?
  • Anonym (L)

    Tack för alla svar! Mycket intressant läsning!

    Nu tittade jag på mina provsvar och min husläkare utgick ifrån referensintervall: 0,4-4,0. Mitt värde innan jag började med Levaxin var 7.4. Det var då jag frågade om vi i alla fall kunde testa med Levaxin även om läkaren var skeptisk, trots ärftlighetsfaktorn.

    Jag fick först en lägre dos som höjdes till 50 mg. Då märkte jag alltså en liten förbättring men jag var fortfarande trött och håglös. Det säger väl en del om hur jag mådde tidigare.

    Mitt senaste prov för ca 1 år sedan låg på 2.5 mIE/L med samma referensintervall som ovan (0,4-4,0).

    Jag kämpade alltså fortfarande med denna förbannade trötthet son förstör min tillvaro. När min husläkare, som jag ändå tyckte var bra trots skepsis, slutade kände jag art jag inte orkar börja om processen med en ny läkare. Det var därför jag började ta en halv tablett till.

    Det är inte likt mig och jag vet att det är dumt men jag känner inte av någon hjärtklappning etc.. Jag är bara piggare och klarare i skallen.

    Jag tänker trappa ned min antidepressiva för jag tror inte att den fungerar längre. Det har jag gjort tidigare utan problem, Voxra är betydligt lättare att sluta med än SSRI och jag kände inte av några utsättningssytom alls.

    Jag är bara så trött på vården så jag drar mig för att boka en tid med den nya husläkaren som har tilldelats mig. Jag känner mig bitter över att det kanske handlade om sköldkörteln hela tiden. Trots att jag har haft synliga fysiska symtom som svullnader ha det bortförklarats med stress och depression.

    Förr eller senare måste jag ju träffa läkaren och erkänna att jag har höjt dosen själv men det är det värt.

Svar på tråden Kan det vara Levaxinet?