• Alexi

    Vid vilken ålder har era barn tröttnat på fritids, på vardagar eller lov?

    Utifrån funderingar med fritids, lov osv, hur har era barn upplevt fritids? När (vilken årskurs) har de mer eller mindre slutat vara på fritids före och efter skolan? När har de börjat känna sig för stora för att vara där på loven, kanske framför allt för att inga kompisar är där?

  • Svar på tråden Vid vilken ålder har era barn tröttnat på fritids, på vardagar eller lov?
  • Alexi

    Kul att höra hur andra gjort. Det verkar verkligen ske en förändring i trean, har också hört från fritids att just vårterminen i trean verkar många sluta vara där.

  • Alexi
    Studentpappa skrev 2020-06-09 21:38:36 följande:
    Dottern går i tvåan och vill oftast inte gå på fritids så hon cyklar eller går hem. Jag jobbar oftast hemma i dagsläget, hon vill inte vara själv än även om hon fixar det. Inte många över trean på fritids här, de flesta bor väldigt nära skolan och går hem själva.

    Vi har yale doorman, det är ju kanon med barn så slipper dom slarva bort nycklar.
    Yale doorman är världens bästa grej, sån förenkling i vardagen sen vi skaffade det!
  • Alexi
    Hyllemor skrev 2020-09-11 00:54:43 följande:
    Min 6-åring (som precis nu har börjat förskoleklass) är redan trött på fritids. Han tycker att det är pest och pina (skolan är däremot rolig) Just nu så kämpar vi enormt för att han ens ska vilja gå kvar på fritids och försöker hämta så tidigt som möjligt.

    Vi börjar ställa in oss på att fritids är något som han kommer att gå på så kort tid som möjligt.
    Men har han några vänner där då? För när mina barn haft vänner att vara med så är ju fritids ofta bara ett ställe där man kan leka med kompisar på. Min son har ägnat eftermiddagarna där åt att spela innebandy eller fotboll på gården eller spela spel inomhus, hur bra som helst. 
  • Alexi
    Hyllemor skrev 2020-09-12 22:05:08 följande:

    Enligt vår son så är det enda som erbjuds just fotboll, utebandy och basket. Han är inte intresserad av något av det, och de kompisar som han leker med på rasten i skolan, vill bara spela fotboll och basket på fritids. Fritidspersonalen verkar heller inte ha koll på de barn som inte deltar i någon bollsport så han har sagt hemma att han försöker spela fotboll varje dag - även om det är jättetråkigt och att han bara känner sig i vägen för de andra barnen, så han har räknat ut att om han spelar fotboll en stund, så vet han att det tar mindre tid innan jag eller pappan kommer - eftersom fotbollsplanen är det enda stället där fritidspersonal ser ifall någon puttas eller är dum. Så fort han lämnar fotbollsplanen eller basketplanen så är det någon som puttas eller slåss, för då ser inte "fröknarna" det, eftersom de bara har koll på fotbolls- och basketplanerna.


    Hittills har de inte varit inomhus en enda gång på fritids (pga Covid-19) Jag hoppas att det blir bättre när det blir kallare ute, så att han kan lägga pussel eller spela spel eller göra något som passar honom bättre än att spela fotboll.


    Men har du pratat med fritids om detta? För även om jag alltid träffade min son ute på fotbollsplanen när jag hämtade så var ju inte alla andra barn där. Det brukar vara all möjlig aktivitet.
Svar på tråden Vid vilken ålder har era barn tröttnat på fritids, på vardagar eller lov?