Inlägg från: Anonym (Med skyddsbehov) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Med skyddsbehov)

    Dags att kriminalisera umgängessabotage?

    Anonym (Familjerätt) skrev 2020-01-12 09:27:19 följande:

    Nej. Däremot så behöver socialtjänst, familjerätt och framförallt domstolarna (som är väldigt förlegade) bli mycket mycket bättre på att skydda barn som inte bör träffa en förälder/förövare. Så att den andre föräldern inte måste ta saken i egna händer.

    Idag utfärdas absurda domar som tvingar barn att träffa sin förövare. Några fall har ni läst om i pressen, men dessa bisarra domar utfärdas varje vecka men når aldrig allmänheten.


    Är helt enig med dig. Praxis borde vara att barn har rätt till sina föräldrar, inte att föräldrar har rätt till sina barn oavsett hur illa de gör dem. Vet inga fall där polisen hämtar frånvarande föräldrar till umgänge med sina barn, däremot tvärtom. Så snedvridet och helt utan barnperspektiv. Barnets trygghetsbehov måste gå före föräldrarnas behov.
  • Anonym (Med skyddsbehov)
    Anonym (Bekymrad TS) skrev 2020-01-12 14:25:52 följande:

    Vårdnadstvister som får så långt som till domstol skulle jag våga gissa i stort sett alltid innehåller anklagelser, bitterhet, förtal, att hålla barnen som gisslan och således umgängessabotage? Vilken sorts vanliga vårdnadstvister känner du till i domstolarna som sköts rent och vuxet? Jag tror att de psykiskt balanserade och vänligt kloka föräldrarna aldrig hamnar i vårdnadstvist - antingen vinner de genom total dominans och ärendet går aldrig till domstol förutom den lilla andel som nu ökar i antal där den andre föräldern inte ger sig, man vill vara kärleksfull förälder och ta sitt vårdnadsansvar för barnets bästa.


    Du saknar verklighetsinsikt. Vårdnadstvister bottnar inte alltid i egoism och bitterhet hos föräldrarna, jag tror snarare att man undviker att dra det så långt om det inte är nödvändigt. Det finns alltför många fall där en av föräldrarna är direkt olämplig som vårdnadshavare. Genom våld/aggressioner, sjukdomar, psykisk ohälsa, kriminalitet eller bristande förmåga att tillgodose barnens fysiska och emotionella behov. I mitt fall: jag är så otroligt tacksam för båda mina föräldrar och önskar av hela mitt hjärta att mina barn också hade två trygga och fungerande föräldrar. En trygg familj och uppväxt är vad jag helst av allt vill ge dem. Men när den andre föräldern är farlig både för sig själv och andra har jag varit tvungen att göra allt jag kan för att skydda våra barn. Det handlar inte om något subjektivt tyckande från min sida utan problemen är väldokumenterade hos polis, domstol, socialtjänst, familjerätt och av vården. Trots det mår jag dåligt över att behöva dra igång en vårdnadstvist och ändå ska jag behöva höra att det gör mig till en bitter och egoistisk person? Tack.
  • Anonym (Med skyddsbehov)
    Anonym (Bekymrad TS) skrev 2020-01-12 14:25:52 följande:

    Jag tror att de psykiskt balanserade och vänligt kloka föräldrarna aldrig hamnar i vårdnadstvist


    Är du på riktigt?
  • Anonym (Med skyddsbehov)
    Drottningen1970 skrev 2020-01-25 22:32:58 följande:

    Haha.... man ska vara bra blåst om man tror på att det är en slump att två av dina barns mammor inte vill låta dig träffa barnen. De har självklart goda skäl att skydda sina barn.


    Ja herregud. Självinsikt är tyvärr inte alla förunnat. Måtte staten (fortsätta) skydda de barn och föräldrar som är i behov av skydd.
Svar på tråden Dags att kriminalisera umgängessabotage?