Inlägg från: Anonym (Jaggör) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jaggör)

    Brevväxlar och mailar med fångar i USA

    Jag brevväxlar med en som till en början satt på death row i ett Arizona supermax.

    Han har nu fått det omvandlat till life, men kommer aldrig ut.

    Jag kom på idén att brevväxla med en fånge efter att ha sett typ alla kriminalserier som finns och jag tycker det är fascinerande med hur en kriminell funkar.

    Efter en tids brevväxlande så har man lärt känna honom och han är sååå glad och tacksam för mina brev, och bilder som jag tar när jag är ute och reser, även vanliga dagsbilder.

    Han säger att han får leva genom mig.

    Vi skickar jättelånga brev i ibland 15,16 sidor skrivna på båda sidorna....

    Man får verkligen en helt annan förståelse för händelsen som han sitter inne för när man hör hela hans livshistoria än om man bara läst om den i tidningen.

    Han har aldrig hävdat att han har varit oskyldig.

    Kan verkligen rekommendera att brevväxla med en fånge...

  • Anonym (Jaggör)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-01-16 15:42:00 följande:

    Varför är du så intresserad då? Det måste ju finnas ett hälsosammare sätt att tillfredsställa din nyfikenhet, t ex se några dokumentärer förslagsvis.


    På vilket sätt skulle det vara hälsosammare att kolla på en film om det.

    Här får man ju direkt insyn till hur det faktiskt är och hur dom lever.
  • Anonym (Jaggör)
    Tecum skrev 2020-01-16 17:31:20 följande:

    Jag kan inte förstå denna fascination för kriminella och behovet att belöna dem genom att skriva, skicka bilder och tycka synd om dem. Inte konstigt att så många söker sig till den världen om den upplevs som så spännande och intressant.

    Det finns många andra ute i världen som är i större behov av uppmärksamhet och stöd men som inte är kriminella.


    För mig handlar det inte om att tycka synd om någon utan om att försöka förstå varför vissa blir som dom blir och varför...

    Dras absolut inte till "den världen" som du säger...

    Tycker de flesta kriminella är avskum, men man får en förståelse att vissa hamnar i den banan och det är helt sjukt.
  • Anonym (Jaggör)
    louisa83 skrev 2020-01-16 23:11:15 följande:

    Så om man gjort något dåligt i livet så är man stämplad av dig alltså? Trist. Det finns ju många orsaker till varför en person gör vissa livsval. Ofta blir man ju inte kriminell om man har en varm kärleksfull uppväxt.

    Sen finns det ju många olika saker man kan sitta inne för. Kriminell är ju ett väldigt vitt begrepp. Om någon till exempel dödat sin pappa för att han våldfört sig på honom hela livet, ja då tycker jag bara synd om honom. Om nån sålt droger, ja det skiter jag faktiskt i ser det inte som nåt superhemskt faktiskt, även fast lagen gör det. Folk som förskingrat pengar från stora företag likaså. Däremot rånare som rånat folk med pistol och våldtäktsmän har jag nog svårast för, men varför inte utmana sig själv och lyssna på deras historia också? Jag är hemskt intresserad av psykologi och skulle verkligen vilja göra det här, man måste lära sig otroligt mycket! Fångarna öppnar säkert upp sig mycket också då det är en person långt bort som de inte känner och det blir kanske lite som terapi för dom att skriva. Skönt för en själv också att skriva saker om ens eget liv och kanske få lite input. Man får säkert perspektiv på saker och ting. Och så får man väl höra inte bara om den personens liv men också hur det verkligen känns att bo i ett fängelse, deras tankar, deras rutiner.

    Kan någon vänlig själ berätta hur man går till väga för att få sig en brevvän?


    Gå in på writeaprisoner.com/

    Där är det bara att söka, sedan skickar du ett "mail" och hoppas att det dimper ner ett brev en vacker dag, lycka till
Svar på tråden Brevväxlar och mailar med fångar i USA