• pyssel

    Folk som frågar om 'de ska ha något med sig'

    Anonym (Kajsis) skrev 2020-01-17 13:23:14 följande:

    För att du ser problem i allt. Gör man inte det, som jag och min umgängeskrets, så är det inte svårt. Alls.

    Men jag tar det en tusende gång då så kanske du fattar... Om jag eller någon annan bjuder in till middag och skriver att inget behöver tas med så betyder det att det är avslappnat. Skriver de inget sånt tar man med present om man vill. Värden har skickat ut detta och inga följdfrågor behövs.


    Det var en ny variant för mig i alla fall. Har aldrig råkat på det någonstans.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Alexi skrev 2020-01-17 14:29:53 följande:

    Alltså jag kan ju ställa frågan om vi ska ha med något. Då betyder ju min fråga typ om det saknas något i sista minuten (typ de inser att mjölken till kaffet är slut) eller typ om de vill att vi tar med efterrätten (då har man ju frågat ett tag i förväg).

    Men den frågan har ju inget med present att göra. Så en liten grej till värdparet har man ju oftast med, om man är bjuden på middag. Förutom i några sällskap där vi faktiskt pratat om saken och kommit överens om att skippa just present till värdparet, då vi äter hos varandra så pass regelbundet att det kändes onödigt.

    Jag förstår inte hur dessa saker kan kopplas ihop.,


    Ja, precis så gör de flesta jag känner.

    Under min uppväxt var det inte en klassfråga - idag är det kanske både en generations- och klassfråga. Vi som är medelålders fortsätter som innan av ren hyfs oavsett "klass", fast när yngre gör så kanske det är mer förekommande i vissa samhällsskikt.
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Folk som frågar om 'de ska ha något med sig'