Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Kontakta kvinna som också blivit bedragen av samma älskarinna?

    Anonym (.) skrev 2020-01-20 12:22:17 följande:

    Det är alltid mer egoistisk att lägga sig i någon annans relation med sina egna värderingar och sin egen moral.

    Det 'är alltid mindre egoistiskt att fatta ett eget beslut över sina egna gärningar som eventuellt påverkar  den egna relationen.


    Så sant. Är förbaskat trött på människor som har ett sjukligt behov av att lägga sig i andra människors liv och relationer. Så jävla osmakligt att försöka döva sitt eget dåliga mående genom att lägga näsan i blöt i andras liv och relationer i stället för att bearbeta sina egna känslor.
  • Anonym (Stina)
    molly50 skrev 2020-01-20 12:34:44 följande:

    Det är din åsikt. Alla andra tycker inte likadant.

    Du har kanske aldrig blivit bedragen så du vet hur ont det gör?

    Jag har blivit det,men jag ville ändå veta sanningen.

    Lögnerna och sveket sårar mer än otroheten i sig.


    Har också blivit bedragen men det hanterade jag på ett moget sätt och vi har nu sedan 15 tillbaka en mycket bra relation. Vet att du ser otrohet som roten till all världens ondska men så är det faktiskt inte. Vill man gör det faktiskt bra att komma vidare och det kan faktiskt stärka relationen om man bearbetar på ett moget sätt och inte bara handlar i panik och känsla av att att vara kränkt.
  • Anonym (Stina)
    molly50 skrev 2020-01-20 13:52:28 följande:

    I mitt fall så hade han inlett ett förhållande med en av mina bästa vänner bakom min rygg.

    Och det hade pågått i ett halvår när jag fick veta.

    Jag försökte hantera det på ett moget sätt. men det var för svårt att förlåta när det var två som stod mig nära och det var för svårt för mig att kunna bygga upp en tillit igen.

    Därför valde jag att avsluta och gå vidare istället.

    På vilket sätt är det omoget?


    Att välja att lämna är inte omoget men ditt oresonliga hat mot alla som någon gång under livet är otrogen är mist sagt omoget och ditt sätt att rättfärdiga att lägga sig i andras liv och relationer är lika omoget.
  • Anonym (Stina)
    molly50 skrev 2020-01-20 14:05:15 följande:

    Jag tycker inte att otrohet är ok. Det är inget oresonligt hat utan helt enkelt min åsikt.

    Inleder man en monogam relation så har man ju gett varandra en tyst överenskommelse om att leva i tvåsamhet.

    Vill man då plötsligt blanda in någon annan så kan man väl vara ärlig och prata om det med sin partner eller göra slut,innan man bestämmer sig för att vänstra.

    Om jag är omogen för att jag tycker så så får väl det stå för dig.


    På vilket sätt ger din uppfattning om vad som är rätt och fel i din relation dig rätten att klampa in i andras liv och relationer. Känns minst sagt omoget och som ett sätt att lindra din egen obearbetade reaktioner. Kan inte vara lätt att gå in en ny relation om man har så svårt att släppa taget och acceptera att det som har hänt har hänt och sedan blicka framåt.
  • Anonym (Stina)
    molly50 skrev 2020-01-20 14:26:03 följande:

    Men var har jag skrivit att jag skulle lägga mig i andras förhållanden?

    Jag har tvärtom skrivit att jag INTE skulle lägga mig i om jag inte visste att den som blir bedragen vill veta.

    Men om jag vet att personen vill veta,då kan jag berätta.

    Jag förstår inte varför otrogna ska skyddas till varje pris.

    Och har man ett öppet förhållande så finns ju ingen anledning att bli arg för att någon berättar att de sett ens partner ute med någon annan,som någon skrev.

    Jag har absolut gått vidare och t om förlåtit,även om jag inte längre har någon kontakt med dem.

    Men när otrohetsdiskussioner dyker upp och otrogna till varje pris ska försvaras så gör det mig irriterad.


    Stämmer rätt illa med dina tidigare inlägg där du ivrigt predikar om att man skall kontakta frun om man vet att hennes man är otrogen. Har du mot all förmodan mognat lite.

    Att inte lägga sig i andras liv är inte samma sak som att till varje pris försvara otrohet. Att vi sedan står ljusår ifrån varandra när vi talar om hur allvarligt otrohet är. Ser det som något som är rätt vanligt förekommande och att det absolut är något som går att förlåta och komma vidare med om båda parter vill det.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Berätta!) skrev 2020-01-21 09:03:39 följande:

    Spontan omröstning i tråden:

    1) Ni som blivit bedragna och fick reda på den av någon annan, vad tyckte ni om att det berättades?

    2) Ni som blivit bedragna och inte fick reda på den av någon annan, vad skulle ni tyckt om att få reda på det av någon annan?

    Jag tillhör kategori 2. Jag hade gärna fått veta tidigare vad som pågick.


    Har i två tidigare relationer och i min nuvarande hamnat i grupp. två då dom själva berättade vad som hänt och det är så jag vill ha det, skulle inte på något sätt uppskatta att en utomstående lägger sig i mina relation. Otroheten är inte orsaken till att tidigare relationer tog slut.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Berätta!) skrev 2020-01-21 11:00:47 följande:

    Att den otrogne själv berätt är givetvis bästa alternativet.

    Men om den otrogne håller tyst och i stället fortsätter under en längre tid med sitt sidospår. vad skulle du uppskattat då? (Att vara ovetandes eller att någon berättade.)


    Har mycket svårt att tro att jag i någon av mina relationer träffat någon som skulle vara tyst om en affär vid sidan om. Har rätt bra känselspröt men om någon skulle lyckas gå bakom ryggen så får det vara så. Människor som känner ett behov av att lägga sig i andras relationen står helt väldigt lågt i min skattning. Mitt liv och mina relationer är mitt liv och mina relationer och inget jag på något sätt uppskattar att andra lägger sig i.
  • Anonym (Stina)
    molly50 skrev 2020-01-21 14:55:43 följande:

    Men det är ju det jag gör. Jag skulle inte gå till någon och skvallra om jag inte vet om h*n vill veta.

    När det gäller mina vänner så vet jag vilka som vill veta och inte.

    Och de flesta av mina vänner och bekanta har samma inställning som jag.


    Det låter fantastiskt bra. Blir bara lite förbryllad då du i andra trådar har rekommenderat personer du inte känner att skvallra om otrohet till personer du inte känner.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (man) skrev 2020-01-21 16:18:51 följande:

    Fast den här frågan har bollats många ggr på FL och i stort sett varje gång har det visat sig att en stor majoritet vill veta oavsett vem det kommer från, vissa kanske föredrar att det kommer från deras partner men de allra flesta verkar vara överens om att man vill veta. Så om någon okänd person "skvallrar" så är oddsen rätt stora att den som får veta det är ok med det och oddsen ganska små att det är någon som inte vill veta alls.

    Och om man då ska besluta sig för att berätta så är det väl rimligtvis majoriteten man ska utgå ifrån och inte undantagen,


    Vad som är bäst för en individ är inte något majoritetsbeslut. Känner man inte de inblandade väldigt väl skall man villkorslöst låta människor sköta sina egna liv. Tyvärr är min erfarenhet att människor som lägger sig i oftast är väldigt osäkra och otrygga individer som bara vill snaska i andras olycka istället för att bearbeta sina egna upplevelser.
Svar på tråden Kontakta kvinna som också blivit bedragen av samma älskarinna?