• AndreaBD

    Hur överens måste man vara?

    Ähh... du tycker han har bestämt allt? Det är ju du som vill ha hunden. Så då är det ju du som har bestämt att ni ska skaffa en hund. Han har bara gått med på det. Så nu vill han vara med och avgöra vilken ras. Det tycker jag är mycket rimligt. Ni ska ju både leva med hunden, så han bör vara med i beslutet. Ni kan väl säkert hitta någon kompromiss eller så hittar du bra argument och övertygar honom.  

  • AndreaBD
    Anonym (Matte2Be) skrev 2020-01-21 09:29:21 följande:
    Hade han inte velat ha hund hade han inte gått med på det. Jag har levt i över tio år utan hund för att han inte velat, men nu har han ändrat sig för att vi inte längre bor i lägenhet.

    Du inser att det finns mer saker att bestämma över än vilken ras man ska ha va? Han har bestämt massa annat, så jag tycker det är helt rimligt att den pålästa har sista ordet.
    Kanske din man är inte som min. MIN man hade gått med på en sån sak om jag verkligen ville det och om det inte vore ett problem för honom (dvs. han går inte med på hund, för att han vill att vi ska resa , och det är förstås ett problem). Men annars....

    Jag förstår absolut att det inte är en bra idé att bara ta någon ras som man tycker ser sött ut. Men du kommer nog att ångra det, om du liksom avgör detta ensamt. Ni måste hitta någon sorts kompromiss. Det skulle ju då antagligen vara att det blir varken pudel eller varghund utan något annat.. Det finns ju pudel-blandningar?  Labradoodle och sånt. Kanske liknar nån av dem lite grann en varghund?
  • AndreaBD
    Anonym (Nej) skrev 2020-01-21 11:50:17 följande:
    Njaaa... Nu får väl fröken ta och läsa på.
    Det var det närmaste jag kunde hitta så här snabbt, jag hade inte tid att läsa på. Men det kanske finns något ännu bättre om man kollar blandraserna? 
  • AndreaBD
    Anonym (Matte2Be) skrev 2020-01-21 12:09:22 följande:
    Jag vill inte ha en blandras och diverse pudelblandningar brukar dessutom vara extremt dyra. Jag kan acceptera priset om det det är valpar med flera generationer av samma blandning hos båda föräldrarna och av seriösa uppfödare, men inte när det är förstagenerationens á la mamma pudel, pappa labrador.
    Du är inte så kompromissbered då.
  • AndreaBD
    Anonym (Matte2Be) skrev 2020-01-21 13:12:10 följande:
    Vad har mitt svar med kompromisser att göra? Men okej, för tankeexperimentets skull så låt oss säga att vi hittar en valp som är en blandning mellan pudel och alaskan malamute (googla om du inte vet vad det är för ras), vilka garantier tror du uppfödaren kan ge mig för vilken av rasernas typiska beteende den ärvt? Absolut inga. Man kan ha tur, den kan se ut som en malamute men vara helt som en pudel i övrigt, men risken är väldigt stor att vi får en extremt krävande hund som jag omöjligt kommer klara av.
    Jag menar absolut inte att du måste ta vilken som helst valp av en viss blandning. Jag säger bara, att man ju kan fundera på saken och kanske hittar man någon blandning och någon bra uppfödare och hittar rätt hund. 
  • AndreaBD
    Anonym (Matte2Be) skrev 2020-01-21 14:00:22 följande:
    Grejen med blandisar är att du aldrig kan veta vad du får. Självklart har alla hundar sina egna personligheter, men det finns ju ändå visa rastypiska drag som man kan räkna med.

    Om det är två förhållandevis lätta raser så är det väl en sak att man vågar chansa, men de raser han vill ha är inte lätta och jag vill inte ha ansvaret för en sån.
    Okej. Det kan ju vara så att din man just inte vill att du ska få igenom den enda rasen som du vill ha. Kanske ska du föreslå några till för att ni sedan tillsammans ska komma på att de inte passar så bra. ;) 
Svar på tråden Hur överens måste man vara?