Inlägg från: Ölandstoka |Visa alla inlägg
  • Ölandstoka

    BF Oktober 2020

    Hej på er. Plussade i söndags efter 2 ivf på fjärde insättningen. Har bf 6 oktober, ultraljud 19 februari. Är mitt första plus någonsin så jag har fortfarande inte fått in att det verkligen är sant. Ska bli superspännande men också läskigt med ultraljud. Skönt att bara behöva vänta två veckor!

    Ska läsa igenom tråden nu, skönt att bolla symtom och känslor med andra som ligger så nära i tid :)

  • Ölandstoka
    Loea skrev 2020-02-05 12:53:49 följande:

    Åh skönt att ha det så snart! Var det något du bad om? Eller bestämdes det så på inskrivningen?


    Man får ett tidigt om man har gjort ivf. Jag väntar med att skriva in mig till efteråt. Är så himla nojig, känns som allt planerande jinxar. Vågar knappt ladda ner en grav-app :P
  • Ölandstoka
    Loea skrev 2020-02-05 13:27:12 följande:

    Då förstår jag! Skönt att få det iaf :) förstår vad du menar, man blir nojig för allt. Dock har jag köpt kläder i flera år och laddade ner apparna direkt, men att verkligen säga till folk känns läskigare.


    Oj vad modigt! :) Jag har alltid varit så säker på att jag inte kan bli gravid så jag har absolut inte köpt något. Kanske i påsk, då är det vecka 15 om allt vill sig.

    Det här med att berätta är svårt. Mina föräldrar vet att vi har gjort ivf och nu när vi äntligen har lyckats så tycker jag att det känns mysigt att det bara är jag och min man som får ha den här hemligheten. Tror att vi väntar till efter ultraljud, det lutar åt det just ju iaf.
  • Ölandstoka
    Loea skrev 2020-02-06 13:19:02 följande:

    Jag vill inte visa för någon än så stannar här ett tag till tänkte jag :)


    EllaLo skrev 2020-02-06 13:26:06 följande:

    Yees! Efterlyste folk som skulle stanna här lite längre bak i tråden haha är också med i team bojkotta fb ;)


    Härligt! :)

    Hur mår ni, känner ni er gravida?

    Min man tycker att jag är knäpp som önskar att jag mådde illa men jag vill så gärna känna mig gravid :)
  • Ölandstoka
    Loea skrev 2020-02-06 14:51:17 följande:

    Antecknar alla mina symptom, annars glömmer jag bort om jag helt plötsligt märker att jag inte känner något just precis då. Och då börjar jag fundera på om jag någonsin känt något typ haha.

    Förstår dig alltså, finns stunder när jag funderar på om jag ens är gravid. Märker att jag blir väldigt andfådd av att springa till bussen, har viss växtvärk, magen putar, är sjukt trött (speciellt eftermiddagarna på jobbet), brösten ömmar till och från men det känns det lite som att jag vant mig vid. Känner inget illamående direkt, dock känner jag oftare ett vanligt illamående. Typ tex kan jag i vanliga fall bli lite illamående om jag inte ätit på länge, nu blir jag det nästan så fort jag blir lite hungrig.

    Känner du av något tror du? Är ju verkligen inte alla som gör det!


    Skriver också ner, tänker att det kommer att vara jättekul att ha att titta tillbaka på också :)

    Jag brukar också må lite småilla ibland så jag tänker att det bara är det gamla vanliga. Har varit jättetrött den här veckan men även om det lika gärna kan vara graviditet så kan det ju lika gärna vara dålig sömn. Men nu på eftermiddagen har ögonen bränt och ögonlocken varit väldigt tunga. Tunga är även mina bröst, de är väldigt ömma så det känns lite "riktigt" iaf :) Tycker att det känns lite tyngre att cykla till jobbet också men även där tänker jag att det lika gärna kan vara inbillning.
  • Ölandstoka
    EllaLo skrev 2020-02-06 16:19:13 följande:

    Jag känner mig gravid, har fått mycket molvärk/växtvärk de senaste 3 dagarna bara, ömma bröstvårtor och ser lite uppblåst ut. Haft två nätter där jag vaknat hungrig så jag inte kunnat somna om.

    Jag vill helst slippa illamåendet, jobbar inom sjukvården så det skulle nog påverka jobbet lite för mycket medtanke på olika dofter man kan stöta på dagligen haha:)!

    Hur mår du?


    Ja då förstår jag att du vill slippa illamående :) Det vill jag med egentligen, det är bara att jag är så himla ivrig att få känna mig gravid.

    Blev riktigt nojig idag, kändes verkligen som att mensen kom, hade riktig ångest när jag gick på toa. Lyckligtvis var det bara lutinus (progesteronvagitorier som jag tar i och med att det är ivf). Är på spänn helt enkelt. Men mina ömma bröst påminner mig lite iaf att det är något på g :)

    Längtar också så enormt efter ultraljud, hoppas såå att det ser fint ut och att jag kan ta in det lite mer då.
  • Ölandstoka
    Loea skrev 2020-02-06 17:30:03 följande:

    Ja precis! Kommer vara svårt att komma ihåg det längre fram.

    Ja det är mycket saker som skulle kunna vara något annat, hade jag inte vetat att jag var gravid och planerat det hade det nog bara varit magen som jag på riktigt hade undrat över. Fast hade nog viftat bort det med att jag säkert bara skulle ha mens.

    Längtar så mycket till UL så att det kan kännas ännu mer på riktigt!


    Ja jag räknar dagarna :) Är så mycket tankar kring det. Jag har strax efter lunch, tänker nog ta ledigt resten av dagen. Vare sig det går bra eller inte så kommer jag nog inte att vara kapabel att jobba efteråt.

    Har dina symtom ändrats något eller har det varit i stor sett samma sedan de kom?
  • Ölandstoka
    EllaLo skrev 2020-02-07 08:20:32 följande:

    Ja men visst vill man bara känna av det, Jag längtar tills man får en mage haha!

    Usch då men tur att det bara var lutinus. Kommer du inte få göra ett tidigt VUL i och med ivf? :)

    Idag vaknade jag och kände mig väldigt ogravid, hade molvärk till och från igår under hela dagen tillskillnad mot nu där jag känner mig ?vanlig?. Blir nojjig när det lixom inte känns så lär väl ta gravtest idag för att lugna min oroliga själ haha...


    Jag vill också få mage, det ser ju så mysigt ut! Har tagit några bilder på magen, ska försöka ta varje vecka :D

    Ja jag får tidigt ultraljud, det blir när jag är 7+1. Försöker att slappna av men är så spänd, kommer att vara ett nervvrak när det närmar sig. Har du någon tid för ultraljud än? Har du skrivit in dig?

    Du hinner säker få massor av känningar under dagen :)
  • Ölandstoka
    EllaLo skrev 2020-02-07 16:57:35 följande:

    Eller hur, Åh ja det borde jag med göra så man kan se de små skillnaderna också!

    Jag har inte skrivit in mig men kommer förhoppningvis göra det nästa vecka, jag har VUL på tisdag så tänker att jag gör det efter det beroende på hur det ser ut. :)


    Åh vad kul med ultraljud så snart! :) Hoppas att det ser jättefint ut, ska bli kul att höra hur det går. Vilken vecka kommer du vara i då?
Svar på tråden BF Oktober 2020