• Litenmenhård

    Författare

    Någon mer än jag som har författardrömmar? Jag håller på att samla ihop mitt material till en samlingsbok, men problemet är att jag skriver så mycket att det är svårt att välja vad jag ska ha med i boken. 

    Har ni det problemet att ni aldrig tycks bli färdig med boken ni skriver eller om det är som jag, en samlingsbok? Jag har mycket material, men får inte tummen ur riktigt att få den klar. Några tips på hur jag kan göra för att färdigställa min samlingsbok? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-01-24 11:25
    Jag har inte gått någon kurs utan är självlärd. Jag läser heller inte så mycket som man skulle kunna tro om en författare. Jag skriver desto mer.

  • Svar på tråden Författare
  • Litenmenhård
    Anonym (Tips från coachen) skrev 2020-01-24 11:47:31 följande:

    Vad menar du med "samlingsbok", olika noveller eller något annat?

    Vad är det som måste göras för att bli klar?


    Ja, olika noveller. 

    Det som måste göras för att bli klar är att samla alla mina noveller till en samlingsbok, men det är svårt för mig att få det gjort, eftersom jag kommer på så mycket nytt att skriva om så det blir liggande. Det kan också vara så att jag har så mycket material att det blir mig övermäktigt att sitta och samla in mina noveller och välja vilka jag ska ha med i samlingsboken.
  • Litenmenhård
    Anonym (Tips från coachen) skrev 2020-01-24 11:57:05 följande:
    Bestäm dig för ett tema, då blir det lättare att välja bland materialet. Var inte rädd för att fortsätta skriva under tiden.
    Tack för tipset!Glad. Det är det jag har haft svårt med. Att välja ett tema. Jag kanske skulle kunna börja med att sortera de?
  • Litenmenhård
    Anonym (ännu en coach) skrev 2020-01-24 12:06:07 följande:

    Visst är det jobbigt att lyckas med någonting.


    Man får kämpa lite så kommer allt att lösa sig. Det ska inte alltid vara lätt och det är de svåra grejerna som är värda att kämpa för.
  • Litenmenhård
    Anonym (Tips från coachen) skrev 2020-01-24 12:23:17 följande:
    Gör det! Låter som en bra start. Då ser du också hur många du har av vissa, om en kategori räcker till en hel samling eller om du har några mindre högar som ändå är så pass närliggande att de kan passa i en samling.
    Tack.Glad. Ska börja med det sen.
  • Litenmenhård
    velig13 skrev 2020-01-24 12:51:35 följande:

    Jag har själv gått på skrivarkurser( finns allt från långa kurser till helgkurser). Är väldigt lärorikt och härligt!


    Jag skulle nog behöva gå en skrivkurs, men jag känner att jag inte vill bli influerad eller att man ska gå en viss väg, om du förstår vad jag menar?
  • Litenmenhård
    Aniiee skrev 2020-01-24 15:18:56 följande:

    Vad skriver du, förresten? Vilken/vilka genre?


    Jag skriver mest korta noveller, men jag har skrivit några längre med. Håller också på med två böcker som jag aldrig blir färdig med, samt ett filmmanus. Jag brukar skriva knäppa grejer, men jag skriver även annat, beroende på vilket humör jag är på. Du själv då?
  • Litenmenhård
    velig13 skrev 2020-01-24 15:52:21 följande:

    Förstår vad du menar men det man lär sig i första hand själva hantverket bakom (språkregler mm). Ens egna formspråk är något som växer fram på vägen eller är stark från första början


    Jo, det har du väl rätt i. Jag har ju det i mig, om man säger så. Naturbegåvning, skulle jag vilja säga, för att inte låta allt för kaxig, men jag har ju hållit på och skrivit i 15 år säkert så jag har bara blivit bättre och bättre på det sen gör det ju inget att man är intresserad av det svenska språket och hur man uttrycker sig.
  • Litenmenhård

    Något jag har kommit på med mig själv är att jag försöker vara så pk när jag skriver. I alla fall när jag skriver här. Det är kanske lite annorlunda när jag skriver mina berättelser.

    Bara något som slog mig.

  • Litenmenhård
    Aniiee skrev 2020-01-24 16:43:42 följande:
    Jag skriver mest fantasy och science fiction, plus en jäkla massa fan-fic i dessa genrer. 99% är yaoi/slash fiction/mm romance.

    Jag har faktiskt ett dokument på min dator som heter "everything I've ever written" där jag skriver upp datum, titel, huvudkaratär/er och genre varje gång jag skriver något nytt.
    Det låter nice. Glad. Smart att skriva upp datum och sånt. Det har jag inte tänkt på jag bara skriver.
Svar på tråden Författare