Inlägg från: Anonym (Eveline) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eveline)

    Han är som ett missbruk för mig

    KlantSmurfen skrev 2020-01-27 19:00:13 följande:

    Samma mönster som med narcissister

    "Jag inser ju att detta kan liknas vid ett missbruk, att jag behöver kicken från honom, den där känslan han kan ge som är som ett rusmedel för mig"

    Du vill ha kicken från idealiserings fasen, har han narcissistiska drag är det inte du som blir idealiserad, det är fantasibilden han skapat av dig för att smeka sitt ego.


    Där tror jag du sammanfattade allt väldigt bra. Förser är precis det jag söker. Kicken dvs känslan av hur bekräftad jag kände mig av honom. Och då var jag inte ens intresserad av honom i början.

    Tyckte han verkade sliskig, överdrivet smörig. Verkade snudd på besatt om han hade fel (för det kunde han ju inte ha). Jag vet heller inte hur jag drogs med i det, jag svarade från en början kort och artigt medan han skrev konstant och hela tiden och jag tyckte han var jobbig. Sen vände det. Och jag vet inte hur.

    När jag valde att bryta/backa lite försvann han helt med motiveringen att ?han behövde backa så jag inte skulle bli kär i honom för det ville han inte?. Men av det han skrev innanhav backade kan jag vara se att han var väldigt intresserad. Var den som tog initiativ jämt och tog alltid kontakt. Allt var så märkligt... jag ville ha honom som vän men det enda han gjorde var att trycka ner, slutade hälsa om vi sågs ute eller på tillställningar. När jag frågade varför var svaret att han inte alls undvek mig utan hade hjärnspöken. Och jag kände mig såklart jätteskyldig
  • Anonym (Eveline)
    Anonym (Ylva) skrev 2020-01-27 18:43:01 följande:

    Hjälper att höra att man inte är ensam och att fler går eller har gått igenom samma. Jag gjorde x antal inlägg här när det var som tuffast.

    Du måste få ut honom ur ditt liv då han fortfarande kontaktar dig. Som du säger så är det uppenbart att han gör det bara för att hålla dig kvar men på avstånd. Jag vet att tanken tar emot och ger panik men du måste verkligen blockera honom. Du kommer aldrig att komma över honom annars. Du missar ingenting, det vet du. Antingen blockerar du honom rakt av eller skriver en förklaring men med tanke på hur du beskrivit honom skulle jag inte vara förvånad om du får ett hånfullt svar.

    Lär dig av detta. Det finns mycket jag ångrar att jag gjorde och inte gjorde. Jag lät exet behandla mig på ett sätt jag faktiskt inte mådde bra av. Men jag vågade inte säga ifrån. Rädd för att göra fel och att han skulle dra, rädd för att bli en "psych bitch", rädd för att han skulle säga emot eller skratta åt mig. Jag mådde inte riktigt bra när han kom in i mitt liv och det första tre månaderna så "räddade" han mig. Vi hade så roligt ihop och han var ju så snygg!! Att en så snygg kille kunde vara intresserad av mig fattade jag inte. Men när hösten kom skolan började och vännerna var tillbaka så växlade han mellan att vara varm och kall mot mig. Det drev mig till vansinne. Hade kunnat göra allt för en kärleksfull gest från honom.

    Efter hela denna resa har jag verkligen jobbat med mig själv, många youtube klipp och tedtalks om självutveckling och relationsråd. Nu ser jag på min tid med honom som något jag vill ha och annat som jag inte vill ha i en relation. Det som var bra med honom vill jag självklart hitta/få från någon annan men jag är mer medveten om varningsklockorna nu. Dem började ringa tidigt med honom men jag ville inte lyssna. Jag vet mitt egna värde idag.

    Ta kontrollen nu över ditt liv. Sätt stopp för hur du tillåter honom behandla dig och blockera honom. Det är dags att stå upp för dig själv.


    Jag vet, i helgen föll jag dit och skickade nån snap när jag jobbade. Han svarade kanske 2 gånger. Min känsla var att jag var skitjobbig. Sen slutade han svara sen dagen efter skickade han en snap typ att han körde bil typ ?dagens känsla? svarade och fick en snap till. Svarade igen och nu är han ?borta igen?. Han kollar alltid så fort jag skickar nåt men känns nästan medvetet att han svarar eller inte från hans sida.

    Jag gjorde som du sa förra året skickade ett svar med motivering en ganska arg sån, jag ville att han aldrig skulle höra av sig mer och att jag tyckte han var vidrig som människa. men innan jag hann blocka så hade han svarat att han lyssnade på varje ord jag sa men att jag skulle ta mig samman och verkade förvirrad och att han drog sig undan för att jag själv verkade så kluven osv... så var det dags igen. Har blockat han förr men alltid förr eller senare blockat upp och skrivit nåt. Ibland lååångt efter. Ibland har han svarat glatt och trevligt, och sen bara försvinner han...Och jag tar det som att det är mig det är fel på. Det har gått så mycket tid och energi att pleasa honom att ?nu måste jag vara si eller så så han inte ignorerar igen. Eller att han inte släpper tråden så att säga. Eller att försvara honom i mitt eget huvud, hur synd det är om honom och skämmas för hur jag agerat
  • Anonym (Eveline)
    elin1989 skrev 2020-01-28 12:59:23 följande:

    Innan du backade, när ni hördes hela tiden, var ni alltså typ tillsammans då? Har ni haft sex etc? För det låter helt osunt att vara så här besatt av en person som du bara smsar med...


    Vi var väl ganska nära iaf, ja det är osunt varför skulle jag annars be om hjälp liksom
  • Anonym (Eveline)
    KlantSmurfen skrev 2020-01-28 12:16:33 följande:

    "Kicken dvs känslan av hur bekräftad jag kände mig av honom"

    Kicken är ju något som kan sätta sig i minnet men att bli behandlad som raka motsatsen är också något som kan sätta sig, att sen söka bekräftelse från samma person blir ju som att försöka supa bort bakfylleångesten om du fick det blir ju hjärnan lurad och tolkar det som att orsaken till problemet också är lösningen så man kan bli låst i det tankesättet.

    "Tyckte han verkade sliskig, överdrivet smörig."

    Något som man normalt tolkar som ett rött flagg, hade du stort behov av bekräftelse?och du berättade det för honom? har du berättat alla svagheter?

    "Men av det han skrev innanhav backade kan jag vara se att han var väldigt intresserad."

    men vad var det han var intresserad av? Vissa vill ha kärlek andra vill ha sex, pengar eller bekräftelse.


    Ja kicken sitter kvar i minnet, hur kul vi haft. Jag pratar sällan om mig själv med någon men han fick mig att öppna mig totalt om det mesta och det gjorde han också. Skillnaden var att jag berättade om mina svagheter och sånt. Det gjorde aldrig han utan mer om hur något jobbigt hänt men hur fenomenalt han löste allting som den fantastiska person han är. För det tycker han att han är och har ett stort ego och ett stort självförtroende och ser sig som en väldigt unik och speciell person. Jag är nog snarare motsatsen.

    Det han rent av skrev var mycket att han ville ses, vara nära, ville veta allt om mig, en del sex osv. Han liksom höjde upp mig på nån form av piedestal. Han var också noga med att alltid höra av sig, ville jag prata så kunde han sitta vaken hela natten och göra det. Han sa efter när han var sur att han bara velat se hur långt han kunde gå, att det aldrig var känslor osv. Men känns som ett väldigt konstigt beteende om man bara är ute efter ett ligg. Men han kanske funkar så?

    Med tanke på hur han hade tid att sitta så på Messenger och vad han skrev fick jag också uppfattningen att han är en ganska ensam person. Han själv menar dock på att han är en vääääldigt upptagen person med många vänner. Men ser man tex på hans vänlista på FB är det ca 60 pers som tagit bort honom på bara 1,5 år. Även de som han sett som goda vänner, kollegor osv. Nåt stämmer inte med honom.

    Förutom det hur han bekräftade och höjde mig känns det så skevt att jag liksom sitter och bryr mig och undrar över vad han är för en människa.

    Ja, många tycker han är väldigt överdriven i sitt sätt att bete sig och det får många att backa från honom. Han är liksom överstreckat och övercharmerande. Sedan blir han elak om man inte tycker han är det. Eller tycker han har helt fel i något (inte baserat på mogna utan i relation till andra).
  • Anonym (Eveline)
    elin1989 skrev 2020-01-28 13:24:28 följande:

    Inget förhållande alltså. Men vad är det för hjälp du vill ha? Alla kommer ju att säga samma sak, blocka och avsluta all kontakt... Terapi skulle nog vara en bra idé också, det hela låter inte så bra. Och då tänker jag mest på dina egna tankar och nivån på besatthet, vilken är helt orimlig.


    Det är ju det jag inte kan, har gjort det förr (blockat), inte pratat på över ett halvår. Men människan försvinner ju liksom inte från min skalle.
  • Anonym (Eveline)
    KlantSmurfen skrev 2020-01-28 14:13:08 följande:

    Det hade varit lättare om du kunde svara lite mer precist. Även om det vara är hobbypsykologer på FL så måste de ju veta vad problemet är innan de kommer en vild gissning (hjälp). En relation med en väldigt skum person kan bli väldigt osund och det kan bli lättare att släppa taget och lättare att förstå sig själv om man förstår den skumma personen men om ni i stort sett bara haft kontakt på messenger är det nog inte han som är problemet eftersom det måste ju ha funnits där redan innan.


    Absolut, det var så många frågor där och jag var lite stressad. Ställ det du vill veta igen så skall jag försöka svara mer utförligt. Vi har träffats irl också såklart men inte inte gjort sexuellt då jag inte kände mig redo och valde att backa lite där. Alltså inte att vi inte skulle prata mer utan bara backa lite för det gick så fort. Han tolkade det dock som att jag sagt att vi aldrig mer skulle prata och jag försökte förklara att det gällde just den dagen då jag behövde reflektera lite... efter det drog han sig undan och började bli dryg. För hur jag än försökte förklara så var det aldrig bra nog för honom och jag skulle tryckas åt
  • Anonym (Eveline)
    klyban skrev 2020-01-28 15:14:03 följande:

    Kärlek håller i max 18månader(mindre antal upp till 36mån), manipulation försvinner aldrig om du inte aktivt ändrar den och vägrar den.

     

    Hitta någon annan du kan gilla för sex, och knulla skiten ur dig.

    Kanske det hjälper dig och rikta om fokus, vi pratar du inte om knull allt som rör sig.

    För då byter vi bara detta problem mot ett annat.


    Jag har testat det, men det jag tänker på är att ?tänk om det skulle varit han istället?. Jag går liksom inte helhjärtat in i det.
  • Anonym (Eveline)
    Anonym (...) skrev 2020-01-28 13:45:44 följande:

    Låter precis som vi pratar om samma person. Tyckte också han var sliskig och överdrivet smörig från början. Han sa också att han skriver för att se hur långt han kan gå med sina ?offer? men att han inte är seriös. Undrade också hur han hade tid med messenger hela tiden och då visste jag inte ens att han skrev lika intensivt till andra..


    Låter nästan som samma person... :)

    Men finns Nog många såna därute
  • Anonym (Eveline)
    KlantSmurfen skrev 2020-01-28 14:21:02 följande:

    Sliskig och överdrivet smörig låter ju inte direkt charmigt, nu känner jag ju inte alla skumma människor men den enda jag känner till som passar in på den beskrivningen verkar ha en ha en dubbeldiagnos grav adhd/asperger (precis som hans son) och är socialt efterbliven.


    Jag vet inte om han har något faktiskt. Har jobbat med personer med just de diagnoserna men kan inte riktigt känna in honom i dem. De har förvisso betett sig ?annorlunda? men aldrig varit så manipulativa. Snarare ganska förutsägbara. Men skulle kunna hända att han drar åt något diagnoshåll. Han kan absolut inte se hur det han gör eller säger påverkar andra. Och jag är ganska säker på att han spelar på att vara överdrivet trevlig och säga det som förväntas men kanske inte alltid förstå innebörden och konsekvenserna av det han gör.

    Men skulle jag gissa skulle jag tippa på någon form av personlighetsstörning faktiskt. Hans grandiosa syn på sig själv, lögnerna han drar ang sin betydelse på sitt jobb där han skall bli störst av och bäst av alla. Att tjejer ofta dras till honom och vill veta mer om just honom och hur han får alla tjejer och att alla tycker han är jättecharmig och att han har jättemånga vänner. Det stämmer liksom inte alls med hur sanningen är.
  • Anonym (Eveline)
    klyban skrev 2020-01-28 16:58:30 följande:

    Det är bara sjukvården som kan hjälpa dig.


    Hypnotisera mig? :) är la det som ligger närmast till hands. Eller backa tiden
  • Anonym (Eveline)
    elin1989 skrev 2020-01-28 18:00:56 följande:

    Avblocka honom inte då. Och gå och prata med någon som kan ge dig strategier att ta dig vidare


    Det är ju det jag inte kan, faller alltid dit förr eller senare
  • Anonym (Eveline)
    KlantSmurfen skrev 2020-01-28 18:29:24 följande:

    "Har jobbat med personer med just de diagnoserna men kan inte riktigt känna in honom i dem. De har förvisso betett sig "annorlunda" men aldrig varit så manipulativa. Snarare ganska förutsägbara."


    Narcissistiska drag och manipulativ är inget som gör till de diagnoserna men det finns inget som utesluter det.
    "Snarare ganska förutsägbara."
    Det verkar den du pratar om också men inte för dig som inte verkar tänka klart.
    Du verkar ha påverkats som om ni haft en relation irl, du måste ju ha varit väldigt sårbar. Jag håller med elin19­89 att terapi skulle nog vara en bra idé.
    "Men skulle jag gissa skulle jag tippa på någon form av personlighetsstörning faktiskt."
    Det verkar vara en hel del narcissism men det behöver inte vara NPD.
    Läser man kriterierna för narcissism så stämmer han ur min synpunkt in på varje sak. Men jag är ingen läkare
  • Anonym (Eveline)
    KlantSmurfen skrev 2020-01-29 00:57:29 följande:

    Narcissistiska drag är inte så svårt att känna igen men det är orsaken till beteendet som avgör och diagnoskriterierna handlar om en skala så det räcker inte med att de stämmer,

    en psykopat skulle nog också uppfylla kriterierna  Det finns mer inom kluster b som kan vara väldigt lik.

    Idealized, Devalued, Dumped, Discarded - Narcissist's Approach-Avoidance Cycles





    Why Victims of Narcissists Can't Let Go the Narcissist?





    Narcissism 101 and Narcissistic Abuse 101




    Jag vet ju det, menade mest att allt där stämmer mycket in på honom. Vet man vad det är så ger det en bra beskrivning av vem han är. Och hur han är.
Svar på tråden Han är som ett missbruk för mig