• BuoBä

    Någon som fått sitt barn pottränat genom en annan metod än ”blöjfri på 3 dagar”?

    Marre22 skrev 2020-01-26 20:10:39 följande:

    Tack ni som svarat. Anledningen till att jag frågar är för att vi började med 3-dagars metoden, och hon blev rädd för pottan av någon anledning. Allt blev fel. Jag tappade sugen och vi lät det vara. Nu har det gått flera månader - och nu sätter förskolan henne på pottan, vi sätter henne där på mornar och kvällar och direkt när vi kommer från förskolan. Ibland kommer det - då blir hon stolt och får ett klistermärke, och ibland går det inte.

    Jag känner att det här kan vara ett sätt att få henne att känna kroppskontroll.

    Hon tycker det är jättekul och jag känner att det här är en lagom nivå just nu.


    Det låter väl jättebra om det fungerar för er.

    Jag läste på om 3-dagarsmetoden och var jättepeppad, men min envisa unge vägrade att gå utan blöja så vi fick börja med att öva på det nästan hela semestern. När hon precis börjat säga till att hon behövde kissa började förskolan igen och där vägrade hon pottan så vi fick ta på blöjan igen. Vid jul bytte hon förskola och de hade en liten toa som tydligen var rolig så där var hon blöjfri från dag 1. Då var hon nästan 3 år.
  • BuoBä

    Det viktigaste tror jag är att barnet får prova och vänja sig vid potta eller toalett så att det inser att det finns ett alternativ till blöja. Hur man gör det och i vilken takt är upp till vad som passar familjen.

Svar på tråden Någon som fått sitt barn pottränat genom en annan metod än ”blöjfri på 3 dagar”?