• Jemp

    Är det orimligt av mig att be om detta?

    Jag tycker inte det är konstiga regler/önskemål alls, med ett nyfött barn och särskilt inte vintertid (rs-säsong). Sms är ok om det känns lättare.

  • Jemp
    Anonym (Ts) skrev 2020-02-13 11:53:03 följande:

    Tänker precis lika som du, är dock ensam i det och orkar inte strida för min sak ensam så får nog släppa lite på reglerna.

    Tack!!


    Att inte pussa/krama lite äldre barn (eller ja, så snart de kan uttrycka sin vilja) är något jag skulle diskuterat väldigt mycket med min partner och är noga med! Mindre för hygienen men mer för att mina barn ska lära sig att de har rätt till sin egen kropp och rätt att säga nej.

    Vi har också lite gränslösa släktingar där så jag får vara lite på tårna när de är på besök.
  • Jemp
    Anonym (Ts) skrev 2020-02-13 12:18:34 följande:

    Hur har du sagt då?

    Jag tänker ju, som du också skriver, att när han är liten påverkas han inte av det rent integritetsmässigt riktigt men jag kan tycka att det är ofräscht och att man faktiskt kan låta bli. Vänta med att pussa tills han är stor nog att vilja pussas/kramas själv, och då även inte göra det mot hans vilja, utan låta honom istället. Men där är jag och min man(samt hans familj) väldigt olika. Dom tycker att det är hur ok som helst och nästintill en rättighet att de ska få pussa, hålla osv. Där är jag ensam i att tycka annorlunda och eftersom min man ändå inte står upp för våran vilja, OM vi nu kommit överens om något. Så är det jag som får ta det oavsett, vilket istället bara leder till att jag vill undvika besök helt och hållet. Undvika jobbiga situationer där jag måste vika mig och se på när, exempelvis, hans far ska gosa, pussa och hålla barnet trots att han stinker rök.

    Då är det lättare att undvika det helt och hållet, blir alldeles för illa till mods.


    Jag har nog mest sagt att "hen behöver inte kramas om hen inte vill" och hjälpt barnet att "hålla undan". De släktingar som har sådana tendenser är inte ensamma med våra barn (även av andra anledningar) så vi har faktiskt inte tagit en djupare diskussion.
Svar på tråden Är det orimligt av mig att be om detta?