Inlägg från: Anonym (Maria) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maria)

    SWEDBANHAVERI!!Samhället stannar! Hur sårbart får det bli innan nån reagerar????

    Tror vårt samhälle är väldigt sårbart egentligen. Det har bara inte hänt något större problem än...

    Säger inte att det var bättre förr, men det är inte särskilt bra nu heller. Just det här kontantlösa samhället tycker jag inte riktigt om. Har alltid en ansenlig summa liggandes hemma, utifall att det behövas. Bor lite ocentralt, det gör att man blir väldigt låst vid missöden, tex bilarna går sönder, korten fungerar inte. Man vet aldrig när man snabbt kan behöva ha cash helt enkelt. Samtidigt fungerar ju inte kontanter knappt längre, buss tex. Men vi kan iallafall handla i vår by isåfall.

  • Anonym (Maria)
    Anonym (Moa) skrev 2020-02-15 07:52:30 följande:

    Nej set har aldrig drabbat mig. Jag är inte ett dugg orolig och har inga kontanter.

    Här länge var swedbank nere, 24 h?

    Om magnetremsan på ditt kort slutar fungera kanske chipet fungerar, eller din swish eller så kan du ha fler kort. Att alla tjänster på en bank ligger nere är ju oerhört ovanligt. Och att det skulle gälla flera banker samtidigt är ju nästintill obefintligt, då är troligen landet under attack....

    Nej jag är inte ett dugg orolig och mycket glad över denna utveckling med kontantfritt samhälle.

    Vad vill du ändra på?


    Varför är du glad över utveckling mot ett kontantfritt samhälle?
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Moa) skrev 2020-02-15 09:07:27 följande:

    Har du en bunker med en årsförbrukning av konserver också?

    Är du rädd för att kriget ska komma?

    Eller den "stora katastrofen"?


    Nej. Men eftersom jag bor en bit ifrån större städer och har barn så får man helt enkelt vara lite mer förberedd. Har du problem med det? Vet inte vart du bor?

    Men kommer ihåg när jag var ung, Novemberstormen - 95 med massa snö. Då var vi utan ström i en vecka. Men vi hade reserv-aggregat då vi hade lantbruk. Så är van att allt inte fungerar alltid.

    Känns som att du är en stadsbo fjärran realiteten?
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Moa) skrev 2020-02-15 09:15:52 följande:

    Skönt att slippa kontanter. Smidigt. Mycket smidigt.

    Ingen risk att tappa sina pengar.

    Rånrisken på butiker och busschaufförer går ned.

    Mycket enkelt att flytta om pengar för investering, eller om jag behöver dem.

    Jag kan handla över hela världen från min soffa.

    Det är väldigt mycket jag gillar.


    Ja. Det är smidigt när det fungerar. Att rånrisken blivit mindre är bra. Fast nu går ju visst folk bara in och hämtar mat och grejer i butikerna istället i vissa områden. Bär kniv, andra vapen och är hotfulla. Härlig utveckling...
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Moa) skrev 2020-02-15 09:25:40 följande:

    Nej jag har inga problem med det. Du får gärna bo helt avskilt från samhället i ett hus i skogen för min del. Det gör inte mig något.

    Varför vill du att  jag ska börja använda kontanter? Har du problem med att jag inte använder kontanter och är väldigt nöjd med det?


    Bor inte avskilt i skogen. Men även ganska centralt så att säga i tex södra Sverige kan det vara en bit mellan städer.

    Jag är nöjd och du är nöjd. Vad bra.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Moa) skrev 2020-02-15 09:43:21 följande:

    På vilket sätt skulle att betala med kontanter istället för kort minska att folk hotar andra med kniv?


    Man har väl mest flyttat runt problemet litegrand. Läser i dagstidningar tex att busspersonal hotas och misshandlas varje dag på olika platser i landet. Kontanter eller ej. De har inga kort och vill åka ändå. Så blir det bråk. Folk rånas ju på allt möjligt numera, kläder, mobiler, man tvingas uppge sin bankkod osv. Bankid och gud vet vad.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (s) skrev 2020-02-15 22:50:49 följande:

    Och det hände inte förr. Det snattades för fullt i affärerna förr också. Och du har väl inte glömt hur det var när det var mycket kontanter. Då tex militärligan stod med en tung kulspruta mitt i samhällen medans dom andra gick inte med ak4 och rånade banken. Och sköt hej vilt. Var rån hela tiden. Det skedde en massa mord då också eftersom folk tog ihjäl dom som dom trodde hade en massa kontanter hemma. Nej då är det bättre utan kontanter betydligt säkrare.Nej faktum är att vanligt folk utsätts för mindre våld nu. Det mesta av mord och annat är kriminella som dödar kriminella. Gratis åkare har det alltid funnits på vilket sätt skulle kontanter lösa det problemet. Dom vill ju åka gratis oavsett om man betalar med kort eller kontant. Skillnaden är att förr då var det bara att råna någon på pengarna. I dom flesta fall då folk har uppgett bankid och annat då är det eftersom dom blivit lurade och ofta är det för att dom varit extremt naiva. Men samma personer som blir lurade nu blev lurade förr men det var på andra sätt. Sen om det är någon som försöker att tvinga en att uppge koden till kortet då åker dom ofta dit eftersom dom filmas vid uttagsautomaten. Men återigen på vilket sätt skulle kontanter lösa några problem.Du är bra korkad det som skapar hög brottslighet är när det är stora klyftor och utslagenhet. Finns det en fungerande välfärd då blir det låg brottslighet och socialism bygger på välfärdssamhället.Ha ha USA har inte höga skatter. Det dom däremot saknar är ett välfärdssamhälle skulle dom öka skatterna för dom rikaste då skulle dom tex kunna ha fri skola och sjukvård. Då skulle kriminaliteten gå ner. Sen om vi får riktig tur kanske USA blir mer socialistiskt om det blir en demokrat vid nästa val. För det finns ju några socialister som kan bli kandidat.


    Folk utsätts för mindre brott nuförtiden? Det går väl emot precis allt som händer i vårat samhälle nu. Vardagsbrotten har väl aldrig varit så många som nu. Förtal/hot i socialamedier, förnedringsrån mot barn av barn, sexuella trakasserier, hotfulla situationer. Många vågar inte ens anmäla. Inte ens allvarligabrott vågar människor anmäla. Nä. Det får du nog faktiskt presenteranågon form av trovärdig källa på att folk utsätts för mindre brott nowadays.
  • Anonym (Maria)
    Anonym (s) skrev 2020-02-17 02:08:05 följande:

    Vardagsbrotten har varit högre flera ggr tidigare. Ta tex ungdomsrån med förnedring dom pratade om det på tv idag och jämförde tex förra året med ett år på 90 talet. Och det var fler på 90 talet. Sexuella trakasserier fanns verkligen förr. Skillnaden var att ingen sa ifrån. Hörde tex en kvinna som jobbade som flygvärdinna på 60-70 talet och hon sa att dom kunde få stå ut med massor av tafsande och skit. Tex var det en karl som grabbade henne mellan benen när hon skulle servera han fru. Och våldtäkt var det ingen som vågade anmäla på den tiden för då blev dom utskämda och utstötta. Och många av dom våldtäktsbrott som vi har nu var inte ens olagligt då. Att sätta på en sovande kvinna tex var helt lagligt. 

    När det gäller källor känns det meningslöst för jag har visat källor förr för sådana som dig. Men ni brukar inte acceptera statistik eller forskningsrapporter eftersom ni läst på fria tider eller sett på efterlyst och sett att det sker en massa brott. Men då har jag en nyhet. Fria tider ljuger rätt ofta och efterlyst visar en massa brott ja men dom brotten fanns förr också det var bara inte på tv. Tittar man på mord tex då var det rätt många tex på 70 talet. Det var kravaller och ungdomar som brände upp saker. Folk har alltid sagt som du och andra att nu är det värsta tiderna men tittar man på rena fakta så är det inte så. Själv kan jag inte påstå att det är mer våldsamt där jag bor. Faktum är att det är nog lugnare för förr när det fanns en massa kontanter då hände det ibland att det kom några med automatkarbiner och rånade banken eller posten. Det har inte hänt på evigheter.


    Jag har aldrig påstått att det inte fanns sexuella trakasserier förr, eller andra brott. Absolut inte. Men nej, det förekommer inte mindre brott nuförtiden. Folk säger inte ifrån nu heller i någon stor utsträckning likaså förr i tiden. De flesta har skygglappar på när något händer. Människor vågar inte helt enkelt.

    Förresten vilket år på 90-talet var det fler förnedringsrån mot unga som nu? Det verkar ju t o m experter från alla sidor i Sverige vara överens om att det ökat med en skrämmande utveckling senaste åren. Från vänster till höger håll. Kanske fanns det en större anmälningsbenägenhet på 90-talet isåfall då tänker jag? Kanske fungerade rättssystemet bättre då. Nu är troligtvis mörkertalet enormt också.

    Nej det är nog mindre vanligt med klassiska bankrån osv, men det har ju blivit en skrämmande utveckling där man istället går hem till folk som har pengar och mördar el hotar direkt istället. Plus att gäng i var och varannan håla hotar till sig pengar.
Svar på tråden SWEDBANHAVERI!!Samhället stannar! Hur sårbart får det bli innan nån reagerar????