Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Kommer vi att orka?

    Det är som du säger, ju mer ni ger desto mer tar han. Ni måste lära er sätta gränser, och se till att hålla dem! Man behöver inte bli arg för den sakens skull men räkna med att få upprepa er hundra gånger tills han börjar förstå att nej betyder nej.

  • Mortiscia80
    Sommar26 skrev 2020-02-15 22:44:15 följande:

    Tack för ditt svar men jag kanske inte skrev så tydligt. Dagarna gär nästan ut på att ständigt sätta gränser just därför att han alltid försöker förhandla och få som han vill. Varje mening måste först tänkas ut i huvudet så att man inte säger något som är minsta oklart eller kan omförhandla. Måste tänka på vilket tonläge vi har och låta bestämd hela tiden, inte tveka minsta, då är det kört.

    När jag bestämt något så har jag märkt att jag aldrig kan backa med honom, då försöker han få sin vilja igenom nästa gång

    Jag skulle säga att det känns som en ständig maktkamp och att vi aldrig får visa minsta tvivel. Men det känns oerhört osunt och jag kan aldrig slappna av i mitt hem.


    Det är en intensiv ålder om inte annat. Jag tycker du fick ett bra råd där förut om att backa lite grann, att låta honom få egentid i leken osv. Man är tydlig innan så klart; nu sitter mamma med dig 20 minuter, sedan måste mamma göra annat. Och så låter man honom styra leken, fråga snarare än att dirigera. Tanken är att man ska vara en passiv deltagare.

    Det finns bra sidor på internet om du googlar på "toddler independent play" och liknande.
Svar på tråden Kommer vi att orka?