Inlägg från: Fliselisan |Visa alla inlägg
  • Fliselisan

    Ärligt, långa dagar förskolan

    Skulle rekommendera att ni går ner i arbetstid om ekonomin tillåter det.

    Jag är FL just nu men sitter och planerar som ni. Min man har ca 30-45 minuter till/från jobbet beroende på trafik men jag har väldigt nära, 10 minuter med cykel.

    Maken kommer lämna på fsk ca 8, och jag hämtar vid 14:30-14:45 då jag går ner i tid och arbetar 80%. Kommer ha en längre dag men då flexar maken och går tidigare så han hämtar vid 16 senast.

    Nackdelen om ni fortsätter arbeta heltid men går omlott blir ju att det blir jobbigt för er, att knepa och knåpa hela tiden tär i längden.

  • Fliselisan
    EllieJo skrev 2020-02-18 20:56:52 följande:

    Verkligen tacksam för att du delar med dig!

    Åh, man vet ju att det är dyrt med barn osv. Men jag trodde att detta ?leva på minimum? skulle vara över efter f-ledigheten när man började jobba igen!

    Haha! Får lite ont i magen av tanken på att det ska fortsätta så i flera år! Men så får det vara, man får väl hitta någon balans i hur mycket tid man ska gå ner!


    Vi har varit FL ganska länge, och hela tiden tagit ut ganska lite dagar så en av oss haft ca 4000 i månaden. Även om jag kommer arbeta deltid (80%) så känns det som en rejäl ökning av inkomst när jag börjar jobba jämfört med de 4000 som varit tidigare. Allt är ju relativt :)
Svar på tråden Ärligt, långa dagar förskolan