Inlägg från: Anonym (Elisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elisa)

    Tankar runt Att ha fler än ett barn

    Jag trodde också att jag ville ha fler än ett barn, men nu när sonen snart fyller 4 är vi fortfarande helt nöjda som vi har det. Känner att jag orkar med min familj, mig själv och jobb helt ok. Bara tanken på att få ett till ger mig ångest!

    Men tänker som så att om ni vill ha ett till barn så kanske partnern kan ta mer av föräldraledigheten, du kan ju välja bort att amma (barnet kommer växa upp lika fint ändå). Det finns ju lite sätt att inte känna sig låst till ett barn, utan kunna fördela tiden lättare.

  • Anonym (Elisa)
    Anonym (ensambarn) skrev 2020-02-21 05:50:49 följande:

    Skaffa syskon! Du beskriver ett modernt påhittat problem. Bebistiden är inte så jobbig, tänk förr gjorde mammorna det en gång i kvarten. Samtidigt som de hade äldre barn som växte upp utan att vara traumatiserade.


    Nja. Pratade med min granne på 75 igår faktiskt, angående kompisar. Hon menade på att det är så mycket viktigare med vänskapskontakter idag, när hon växte upp fanns det nästan inga jämnåriga så hon fick leka själv och det var allmänt accepterat att så var det bara. De bodde på landet, hon hade inga syskon i liknande ålder så de umgicks därför inte. Har hört liknande historier från andra äldre också.
Svar på tråden Tankar runt Att ha fler än ett barn