Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • RMC Malmö 2020

  Fre 21 feb 11:23 Läst 0 gånger Totalt 27 svar
  Fre 21 feb 11:23

  Hej!

  Vi har gjort alla tester som går att göra och fått diagnosen ofrivilligt barnlösa. Därför har vi nu påbörjat ivf behandling. Till en början tyckte jag att allt kändes väldigt jobbigt, att det kändes påtvingat på något vis. Men ju längre tiden har gått, desto bättre har det känts, för vår största längtan är ju att få barn.

  Allt började med ett besök på rmc i Malmö. VÄRLDENS GULLIGASTE PERSONAL! Vi kom fram till att jag skulle gå på bemfola i 5 dagar för att sedan göra ett ultraljud. På ultraljudet hade jag 10 stora äggblåsor. Fortsatte 2 dagar till med bemfola och fyremadel, efter det var det ultraljud igen. Då hade jag 16 stora äggblåsor. De ville att jag skulle fortsätta ytterligare 2 dagar, så det gjorde vi. Sedan tog jag ovietrelle 36 timmar innan äggplock. När det väl var dags för äggplock var jag väldigt nervös för jag hade läst så mycket om hur ont det gjorde. Men för mig (som har väldigt låg smärtgräns) gjorde det inte alls så ont som jag trott. Det kändes absolut, men inte så som jag trott. När jag lämnade salen hade de plockat ut 18 ägg. När sköterskan kom tillbaka till oss så hade de fått ut totalt 29(!) ägg. Med tanke på att de fått ut så många ägg så var risken stor för överstimulering så vi bestämde oss för totalfrys. Dagen efter äggplock fick vi veta att 14 ägg blivit normalt befruktade. Idag (dagen efter - dagen efter äggplock) ringde jag för att fråga hur allt går till nu, om vi får mer information eller hur allt går. Då får man inte veta mer förrän det är dags för frysning och då får man veta hur många som gått till frysen. Är det någon som känner igen sig som gjort liknande? Hur många ägg gick till frysen? Man är ju så sjukt spänd på allting. Jag mådde inget vidare på alla sprutor, så jag vill helst slippa gå igenom allt det igen... har ni några frågor, så ställ dom! Jag är villig att dela med mig utav min upplevelse och resa. Jag har inte haft någon att prata med (som gått igenom samma) under tiden vi gått igenom detta, så därför hoppas jag att jag kan finnas där för någon som känner samma sak!

  Lycka till!

 • Fre 22 maj 11:26 #11

  Hej! De brukar ha lite mer info på deras Instagramkonto. I det senaste inlägget har de skrivit: 
  Planering av starter inför sommaren 2020.
  Långt protokoll- start av injektioner senast 15/6.
  Kort protokoll-start av injektioner senast 17/6.
  Frysåterföring i ostimulerad cykel-omslag senast 28/6.
  Frysåterföring i stimulerad cykel- sista mens 17/6.
  Inseminationer- sista mens senast 19/6.

  Planering av starter efter sommaren 2020.
  Långt protokoll-sista mens tidigast 21/6.
  Kort protokoll-sista mens tidigast 28/7.
  Frysåterföring i ostimulerad cykel-omslag tidigast 3/8.
  Frysåterföring i stimulerad cykel-sista mens tidigast 23/7.
  Inseminationer-sista mens tidigast 30/7.

  Vi har blivit nekade två ggr och har precis fått startaSkrattande

 • Fre 22 maj 11:31 #12
  Fritt skrev 2020-05-18 21:44:23 följande:

  Hej! Vet inte om någon är här inne fortfarande.

  Om någon är det, kan ni svara på hur lång tid det tåg från att ni fick besked om att ni var godkända för IVF tills ni fick starta? Vi har gjort utredning privat och har fått svar från rmc att vi är godkända och kommer kallas, tror det var inom 3 månader. Jag hade ju gääärna börjat redan innan sommaren men jag gissar att det inte går så fort.

  Hur fort gick det för er?


  Hej! 

  Vi har fått en tid som någon annan avbokat efter ca 1,5 månad. Jag har ringt några ggr och kollat det och nu finns det antagligen fler som avbokar i corona-tider!
 • Fre 22 maj 11:37 #13
  Gargamelfru skrev 2020-05-22 11:26:19 följande:

  Hej! De brukar ha lite mer info på deras Instagramkonto. I det senaste inlägget har de skrivit: 

  Planering av starter inför sommaren 2020.Långt protokoll- start av injektioner senast 15/6.Kort protokoll-start av injektioner senast 17/6.Frysåterföring i ostimulerad cykel-omslag senast 28/6.Frysåterföring i stimulerad cykel- sista mens 17/6.Inseminationer- sista mens senast 19/6.Planering av starter efter sommaren 2020.Långt protokoll-sista mens tidigast 21/6.Kort protokoll-sista mens tidigast 28/7.Frysåterföring i ostimulerad cykel-omslag tidigast 3/8.Frysåterföring i stimulerad cykel-sista mens tidigast 23/7.Inseminationer-sista mens tidigast 30/7.

  Vi har blivit nekade två ggr och har precis fått starta


  Tack så mycket! Jag har inte Instagram...

  Skönt att få göra ett försök innan sommaren. Hoppas det går bra för er!

  Jag har blivit nekad första gången för detta försöket, hoppas på att hinna få ett nej till innan sommaren och få starta i augusti :)
 • Mån 1 jun 07:27 #14

  Hej! Tack för svar!

  Vad roligt att ni ska få börja nu. Lycka till!

  Vi ska på första mötet denna veckan, och min mens kommer komma runt den 13-14 juni... Jag försöker ställa mig in på efter sommaren men en liten del av mig hoppas ju ändå på väldigt snabb process(även om jag förstår att det inte kommer gå så fort).

  Som jag förstått det är det först ett möte och sen ett möte med sjuksköterska efter det?

 • Mån 1 jun 20:23 #15
  Fritt skrev 2020-06-01 07:27:24 följande:

  Hej! Tack för svar!

  Vad roligt att ni ska få börja nu. Lycka till!

  Vi ska på första mötet denna veckan, och min mens kommer komma runt den 13-14 juni... Jag försöker ställa mig in på efter sommaren men en liten del av mig hoppas ju ändå på väldigt snabb process(även om jag förstår att det inte kommer gå så fort).

  Som jag förstått det är det först ett möte och sen ett möte med sjuksköterska efter det?


  Hej.

  Antar att du svarade mig :) vi fick börja efter förra sommaren, det kanske inte framgick så tydligt. Resultatet av vår första behandling blev tre veckor i fredags, en liten tjej fick vi :D

  Roligt att ni blev kallade så fort! Jag vill minnas att man först träffade en läkare och gick igenom utredningsresultat osv och läkaren bestämde vilken medicin man ska ta. Eventuellt gjorde vi ett vaginalt ultraljud också? Men är inte helt säker. Sen träffade vi en sköterska direkt efter och gick igenom Hur man tar sprutor och blandade medicinen osv. Sen är det bara att gå hem och vänta på nästa mens så anmäler man via 1177 och får svar där.
 • Mån 1 jun 23:42 #16

  Hej!

  Jag tror jag lyckades svara två olika i samma otydliga meddelande, haha. Gargamelfru har precis startat som jag förstår det.

  Vad roligt att höra! Grattis till er bebis Aryzza :)

  Vad skönt för er att det gick på första försöket. Helt fantastiskt!

  Menar du att det är möte först med läkare och sen med sjuksköterska på samma dag? Om det är så så finns det ju en liiiiten chans att vi får börja innan sommaren om allt klaffar... Men jag antar att det finns fler i kön som också kommer vilja starta så fort som möjligt. Frustrerande när man inte vet hur kön ser ut.

 • Tis 2 jun 11:22 #17

  Grattis till barnet! Så roligt att höra!!

  Ja, precis, vi har också haft allt på en dag - läkarmöte, VUL och sjuksköterskemöte där man går igenom doser och sprutlektion.

  Tack! Jag mår rätt bra efter hormoner (bara lätt svullen) och har precis haft äggplock. Det gick kanonbra, man behöver verkligen inte oroa sig för det! Det gjorde lite, lite ont i början men jag frågade om en extra dos smärtstillande och efter den kände jag ingenting. Ungefär som vanlig VUL. Nu får vi bara vänta och se hur många av våra 11 ägg blir befruktade!

  Ring och fråga om hur kön ser ut! 

 • Tis 2 jun 12:58 #18

  Tack ni två, vi är väldigt glada att det trots allt gick så lätt. Håller alla tummar för er att ni får samma tur!

  Ja precis, dubbelt möte samma dag. Hoppas verkligen ni hinner och får innan sommaren Men annars är det ju er tur en annan gång. Bara att ha kommit så långt är ju ett stort steg på den lååånga vägen :)

  Tyckte inte heller äggplock var så farligt. En extra dos smärtstillande som du säger sen så flöt det på. Återföringen är inte heller nåt att vara orolig för. Vi fick ut sju ägg, fem blev befruktade, fyra klarade sig till dag fem, fick tillbaka ett och resten är i frysen :)

 • Fre 5 jun 09:18 #19

  Hej!

  Gargamelfru:

  Vad spännande! 11 ägg ut låter ju bra! Hoppas på fina embryo och håller tummarna att ni till och med får några till frysen. Skönt att höra att det inte gjorde så ont, det är nåt jag varit orolig över.

  Aryzza: vad skönt att ni har några i frysen om ni vill försöka er på ett syskon i framtiden :)

  Vi var på läkarbesök idag och gjorde vul, möte med sjuksköterska ang sprutor blir senare. Men vi kommer ju inte hinna starta innan sommaren tyvärr.

  Eftersom förra sommaren var tuff (hade mitt första utomkvedshavandeskap i juni), så tänkte jag att "nästa sommar kommer jag iallafall vara gravid...". Dom tankarna är jobbiga när det kommer en till sommar utan barn eller graviditet. Men- vi är i kö och vi är på gång. Det blir jättebra med en sommar att försöka bearbeta allt och köra på till hösten. :)

 • Fre 5 jun 09:23 #20

  .. Förstår alltså att jag kanske ändå inte hade blivit gravid även om vi hunnit med ett försök. Men ändå, vi vill ju ha startat gärna igår. Haha :)

 • Tor 11 jun 11:29 #21

  Hej allihopa!


  Jag och min sambo för en utredning nu, vi får reda på alla provsvar nästa vecka. Vi har försökt aktivt 1 år och 7 mån. Hur länge har ni försökt innan remiss skickades till RMC?


  Tacksam för svar!

 • Tor 11 jun 15:31 #22
  chaange skrev 2020-06-11 11:29:05 följande:

  Hej allihopa!

  Jag och min sambo för en utredning nu, vi får reda på alla provsvar nästa vecka. Vi har försökt aktivt 1 år och 7 mån. Hur länge har ni försökt innan remiss skickades till RMC?

  Tacksam för svar!


  Hej.

  Om man har något fel så kan man skicka remissen direkt när man fått svar. Om man klassas som ofrivilligt barnlös, dvs att alla svar är bra så vill de att man ska ha försökt själv i två år innan remissen. Så var det i alla fall när vi gjorde vår utredning.

  Man kan ju så klart skicka remissen även om man inte försökt två år men man blir antagligen nekad då.
 • Tor 11 jun 15:57 #23
  Aryzza skrev 2020-06-11 15:31:52 följande:

  Hej.

  Om man har något fel så kan man skicka remissen direkt när man fått svar. Om man klassas som ofrivilligt barnlös, dvs att alla svar är bra så vill de att man ska ha försökt själv i två år innan remissen. Så var det i alla fall när vi gjorde vår utredning.

  Man kan ju så klart skicka remissen även om man inte försökt två år men man blir antagligen nekad då.


  Tack för svar! ???? Menar du att man själv skickar remissen till RMC då? (Om vi vill skicka innan 2 år)
 • Fre 12 jun 16:15 #24
  chaange skrev 2020-06-11 15:57:11 följande:

  Tack för svar! ???? Menar du att man själv skickar remissen till RMC då? (Om vi vill skicka innan 2 år)


  Du kan be den som gjort din utredning att skicka remissen tidigare, de borde inte kunna vägra. Vår remiss skickades trots att de som gjorde utredningen inte va säker på att den skulle tas emot. (Va ett litet värde som var lite lågt en gång) Men jag är rätt säker på att du även kan skicka en egenremiss. Kolla 1177 :)
 • Sön 14 jun 16:58 #25
  Aryzza skrev 2020-06-12 16:15:43 följande:

  Du kan be den som gjort din utredning att skicka remissen tidigare, de borde inte kunna vägra. Vår remiss skickades trots att de som gjorde utredningen inte va säker på att den skulle tas emot. (Va ett litet värde som var lite lågt en gång) Men jag är rätt säker på att du även kan skicka en egenremiss. Kolla 1177 :)


  Tusen tack för svar!
 • Tor 25 jun 20:56 #26

  Kul att det hittat hit några fler! Själv har jag lagt allt detta bakom mig då det tog på första försöket och jag nu är gravid :):):):):):) jag trodde ALDRIG att jag skulle ?glömma? hur jobbigt jag tyckte hela denna processen var. Och glömt har jag väl inte gjort, men jag kommer inte ihåg att den var så hemsk som den var när jag var mitt i det. Nu hoppas vi att det går vägen helt! Kram till er alla och lycka till!!

 • Lör 4 jul 13:09 #27
  februari93 skrev 2020-06-25 20:56:40 följande:

  Kul att det hittat hit några fler! Själv har jag lagt allt detta bakom mig då det tog på första försöket och jag nu är gravid :):):):):):) jag trodde ALDRIG att jag skulle ?glömma? hur jobbigt jag tyckte hela denna processen var. Och glömt har jag väl inte gjort, men jag kommer inte ihåg att den var så hemsk som den var när jag var mitt i det. Nu hoppas vi att det går vägen helt! Kram till er alla och lycka till!!


  Vad härligt för er! Grattis!!

  Vi(eller bara jag kanske? Pga covid) ska träffa sjuksköterska i slutet av juli för injektionsinfo..... Hoppas hoppas hoppas vi får börja i augusti.

  Har försökt i snart 2 år, vill ha en lyckad graviditet och en bebis nu!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll