Inlägg från: Anonym (Syskonförsök) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Syskonförsök)

  Letrozol, PCO

  Hej!

  Är ny här men jag kanske kan få vara med ändå.

  Har en dotter på 1,5 och nu vill vi ha syskon. Har pco och det tog lång tid att bli gravid med tösen. Har ätit letrozol och tagit ovitrelle. BIM den 21/2 och väntan på att testa är olidlig, vill så gärna få plus men tänker att det säkert kommer ta lång tid denna gången med.

 • Anonym (Syskonförsök)
  Anonym (M) skrev 2021-02-12 15:17:12 följande:

  Jaa absolut! Välkommen! Vad kul, sonen blir 1,5 nu på

  Söndag vi håller också på med syskonförsök.

  Är det din första kur med letrozol inför syskonförsöket?

  Jag är på min tredje omgång nu och har vul på nu på måndag.

  Åh förstår att de är olidligt! Vi andra två är snart också i väntans tid. Tiden sniglar sig verkligen fram efter äl!

  Håller tummarna för att de blir ett plus den 21:a :).


  Tack! Ja, det är första vändan letrozol för denna gången :) Höll på i nog 8 månader innan tösen kom, men hade kört utan skydd i 2 år innan dess.

  Åh, då är våra nästan exakt lika gamla :)

  Spännande med VUL, har du tagit ovitrelle med innan?
 • Anonym (Syskonförsök)
  Anonym (M) skrev 2021-02-13 07:52:15 följande:

  Åh spännande :). Jaa men då förstår jag att de känns väldigt långt! Speciellt när man försökt själv innan. Min senaste naturliga mens var i april så de känns som vi försökt sen dess (visste inte att jag hade pcos då) och är redan lite småless. Har sån respekt för alla som orkar kriga på!

  Märkte du någon skillnad den kuren du blev gravid?

  Får du några biverkningar av ovitrellen?

  Ja jättekul ju!

  Ja jag fick ovitrelle båda kurerna innan men de var nog mest på mitt initativ känner att jag inte vill stoppa i mig tabletter och sen kanske ägget inte lossar. Och nu vågar jag inte testa utan känns de som haha.


  Sen april, jag förstår verkligen att det känns länge! Varje cykel är jättejobbig ju! Först längta till ägglossning och sen till BIM och sen besvikelsen om det inte blivit något! Kämpa på, helt plötsligt kommer plusset!

  Vi tog det lite lugnt och sa blir det så blir det, jag bytte jobb och så under tiden, fick reda på att jag har pcos när det tog 7 månader efter p-piller stop innan jag fick mens, gick och kolla upp varför den inte kom.

  Inte direkt någon större skillnad tyvärr, kanske lite mindre ömma bröst. Märkligt egentligen ju.

  Fick Gonal-f också den gången det tog sig.

  Läkaren blev sjuk så skulle tagit Gonal-f denna gången men iom att det inte blev något VUL så vågade han inte det utan fick endast ta Ovitrelle. Jag blev aldrig överstimulerad inför dottern så därför fick jag ta Ovitrelle iaf, fick 1-2 äggblåsor som mest med 3 tabletter Letrozol CD 3-7.

  Vi är inte rädda för tvillingar så blir det två blir vi bara glada då vi gärna vill ha 1-2 barn till och jag mår inte bra som gravid, hade kraftigt gravidillamående hela förra graviditeten.

  Jag får mest ömma bröst och ett riktigt taskigt humör av den. Vad får du för biverkningar?

  Har du kollat om Ovitrelle gått ur kroppen?

  Jag kolla för 3 dagar sen och då var graviditetstest negativt så blir det ett positivt sen så vet jag att det inte beror på sprutan.

  BIM -8 idag, hur sjutton ska jag orka vänta på att testa
 • Anonym (Syskonförsök)
  Russin112 skrev 2021-02-13 14:10:05 följande:

  Äl-test fungerar inte på mig :/  men förhoppningsvis kan de synas på vul om det skett äl. 


  Hopps VUL visar att ägglossning skett!

  Är jobbigt att inte veta, man vill ju ha så mycket kontroll som det går i en situation där man egentligen inte har så mycket kontroll
 • Anonym (Syskonförsök)

  Tack :) Väldigt skönt att slippa känna sig ensam i allt detta!

  Vi har inte berättat för någon att vi försöker få ett till barn.

 • Anonym (Syskonförsök)
  Russin112 skrev 2021-02-13 21:05:24 följande:

  Vi har legat för säkerhetskull, förstår din rädsla men känner att risken för flerbördgraviditet är så liten trots att man har flera ägg så för mig är det verkligen värt det, plus att jag gärna får tvillingar för att slippa gå igenom den här resan en gång till ...

  Min ägglossning har varit så oregelbunden även med letrozol så den har faktiskt skett redan på cd 9 en gång tidigare men oftast på cd 13-16 men ja man vet ju aldrig. 

  Men dina äl test brukar väl vara tillförlitliga? tänker att risken att din ägglossning redan skett isf är minimal :) 


  Blir det tvillingar så blir det bara en bonus och en graviditet mindre!

  Vi kan med tänka oss tvillingar så är inte orolig för om det är 2 ägg som släpper :)
 • Anonym (Syskonförsök)

  Fick precis kraftig kort som mensvärk, kan det varit ett ägg som fäst (hoppas hoppas hoppas) ÄL +7 idag

 • Anonym (Syskonförsök)
  Anonym (M) skrev 2021-02-14 08:21:06 följande:

  Jaa de första månaderna var ju bara en väntan eftersom mensen inte kom mer än i april. Så i augusti sökte jag gyn som bara sa allt är bra ingen fara här ät lite provera typ. Men jag var ganska drivande och i november fick jag äntligen diagnos.

  Jaa tog du de hårt? Diagnosen alltså?

  Jaa väldigt märkligt! Jag hade tvärtom ömma bröst brukar aldrig ha de annars :P.

  Jag får molvärk och ömma bröst av ovitrelle så känner mig lite smågravid med den haha. Men symtomen är inte lika starka som när jag var gravid.

  Hur kommer de sig att du fick gonal f tänker om letrozol funkade? Är de lättare att bli överstimulerad med gonal f?

  Åh nej de förstår jag! Jag är inte heller rädd för tvillingar! Usch vad hemskt!!! Jag mådde illa/kräktes v. 6-20 och sen typ sista månaden. Och det var hemskt! Lider med alla som får må dåligt hela graviditeten de tär så satans mycket på psyket. De enda jag kunde göra när jag mådde som mest illa vara att sitta helt stilla och stirra rätt ut. Mådde konstigt nog alltid mest illa på kvällarna så klarade ändå av att jobba. Blev du sjukskriven?

  Näe har hållt mig till dom där 10 dagarna och bara testat efter de. Men kollat i andra trådar och där verkar de försvinna för endel typ dag 6-7 efter sprutan. De har testat i flera dagar då bara för å se att sprutan är ute.

  Men åh smart att du kollade ju!

  Åh håll ut!!! Om du köper testa tidigt så kan du ju börja testa bim -6 :).


  Jobbigt att du inte snabbt fick diagnosen utan att du fick kämpa! Tog du diagnosen hårt?

  Tog det rätt hårt först men sen bara acceptera jag den. Kan ibland bli ledsen för det men tänker oftast inte så mycket på det.

  Vi hade kämpat länge och kanske äggen behövde få lite extra knuff för att bli klara, därför jag fick gonal-f. Skulle fått det denna gången med men läkaren vågade inte ge det utan att kolla med VUL och han blev sjuk så bättre att chansa att det skulle räcka med letrozol och Ovitrelle än att missa helt.

  Jag ville så gärna jobba så blev sjukskriven på 50% fast läkaren tyckte 100%. Sen jobba jag hemifrån och hade en spyhink bredvid mig alltid. Efter 4h jobb så var jag helt slut och bara låg i sängen eller soffan typ. Min man fick göra allt här hemma. Hoppas inte bli så illamående igen, det var hemskt!

  V6-20 är med länge! Måste varit skitjobbigt! Blev du sjukskriven?

  Tog ett vanligt imorse fast jag vet att det är för tidigt, såklart negativt.
 • Anonym (Syskonförsök)
  Anonym (M) skrev 2021-02-14 18:46:29 följande:

  Både och! Jag kände på mig att något var fel kände att kroppen var i obalans. Men gyn hänvisade bara till att jag blivit gravid naturligt så jag skulle inte oroa. Så de var skönt att få bekräftelse på att jag hade rätt. Sen kanske jag inte hoppats på att de skulle varit just pcos som var fel.

  Jaa jag förstår! Får också svackor och tänker ibland kommer vi någonsin få syskon osv.

  Jaa men skönt ändå att de finns något utöver letrozol som faktiskt funkar.

  Jaa verkligen! Man vill ju inte slösa en hel cykel på inget liksom, mycket bättre med letrozol då. ??Gud starkt av dig ändå att du orkade jobba! Läkare sjukskriver ju inte i onödan direkt. Nej håller tummarna att då får må bättre nästa graviditet <3

  Ja jag var inte den gladaste personen då blev väldigt introvert haha! Näe hade tur så kräktes en gång innan jobbet och när jag kom fram till jobbet. Sen klarade jag oftast mig till jag kom hem och då blev de ett par vändor på kvällen sen.

  Åh ja det är ju så svårt att låta bli. Men ge inte upp hoppet du är så tidigt ute och dessutom med ett vanligt test :)


  Ja, svårt med sjukskrivningar. Men bra att det finns när det verkligen behövs.

  Ja, social ville man inte vara med det illamåendet! Var flera födelsedagedagar som skulle firas i familjen, vi stanna kort och jag smet in på toaletten ofta. Vi berätta rätt tidigt för familjen så det fanns förståelse när jag försvann iväg eller satte mig ensam en bit bort. Sen alltid spypåsar med, städa ur handskfacket på bilen nyligen och där låg fint 3 påsar, haha.

  Skönt att du klarade det så bra!
 • Anonym (Syskonförsök)
  Vicki89 skrev 2021-02-15 09:34:23 följande:

  Så orolig att inget ägg ska ha vuxit den här gången... är

  mer nervös än vanligt av någon anledning. Ni måste uppdatera hur det hr gått för er ni som ska på ultraljud nu på morgonen/förmiddagen! Jag har inte mitt förrän i eftermiddag.


  Förstår oron!

  Håller tummarna att det växt bra!
Svar på tråden Letrozol, PCO