Inlägg från: Anonym (Syskonförsök) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Syskonförsök)

  Letrozol, PCO

  Russin112 skrev 2021-03-06 15:51:49 följande:

  Det är egentligen det men min läkare tillåter mig att ta fler då jag reagerar så svagt på de.


  Vilken bra läkare som vågar satsa efter dina förutsättningar:)
 • Anonym (Syskonförsök)
  FrökenGG skrev 2021-03-06 18:45:42 följande:

  Hoppar in lite här, såg ut som en tråd som passar mig. Första kuren med letrozol denna månad efter konstaterad pco. cd 1 idag så drar igång om ett par dagar. Känns skönt att kunna diskutera med andra i likande situationer. Har inte läst allt ni skrivit men såg att ni har använt ovitrelle, fick ni det från första början eller testade ni några månader med bara letrozol?


  Välkommen!

  Har ni försökt länge innan du fick diagnosen?

  Med första barnet tror jag vi testade 1 eller 2 cykler med bara letrozol först men det räckte inte på mig, sen med Ovitrelle också och cykeln jag blev gravid var det letrozol, gonal-f och Ovitrelle.

  Är inne på andra försöket för syskon nu. Förra cykeln tog jag letrozol och Ovitrelle. Denna cykeln Letrozol cd3-7, Gonal-f cd 8-15 och Ovitrelle idag på cd16
 • Anonym (Syskonförsök)
  barnlängtan2021 skrev 2021-03-07 07:52:27 följande:

  Nu börjar jag känna mig lite på banan igen. Fick ju ett konstaterat MA i februari och nu är det två veckor sen jag fick cytotec eftersom kroppen inte kunde stöta ut det själv. Idag fick jag negativa test igen. Väldigt blandade känslor, delvis en lättnad att allt förmodligen är ute samtidigt som jag känner att min dröm glider ifrån mig.

  Nu hoppas jag att mensen kommer inom någon vecka så jag kan börja en ny kur med letrozol.


  Skönt att det börjar kännas lite bättre igen <3
 • Anonym (Syskonförsök)
  Vicki89 skrev 2021-03-07 08:37:32 följande:

  Mensen kom nu på morgonen. Nu börjar jag med sista Letrozolkuren i övermorgon och går det inte så blir det IVF nästa månad.


  Hoppas på guldägg! Måste vara skönt med en plan framåt också!
 • Anonym (Syskonförsök)
  Anonym (St932) skrev 2021-03-07 10:38:28 följande:

  Hej!

  Jag är på cd 10 idag och har tagit letrozol 2.5 mg cd 3-7. Fick vallningar men inte så mycket mer än så. Känner mig helt som mig själv igen.

  När kan jag kanske förvänta mig äl? Jag har egen äl som brukar vara på dag 17-19. Äl testen är sjukt svaga (mer svaga än de brukar vara i ?naturlig? cykel). Ska på vul cd 12 och tror inte att det är någon follikel på g där inne.


  Jag har inte fått ägglossning med bara letrozol så är rätt osäker men jag har fått med hjälp av Ovitrelle nångång mellan cd14-20
 • Anonym (Syskonförsök)
  Anonym (M) skrev 2021-03-08 14:01:52 följande:

  Okej, så en av mina nära tjejkompisar är förmodligen gravid IGEN. Hon gjorde en abort för ca: 4 månader sedan. Tror att de var hennes 10:e abort eller något sådant. Men hon säger att denna gången så kommer hon behålla även om hennes kille inte vill behålla så de är väl positivt i den meningen att hon inte gör abort igen. Hennes kille ville inte behålla för 4 månader sedan så tror inte han vill det denna gång heller, tyvärr då han har två barn sen innan och hon ett (och de bort 2 timmar fån varandra). 

  Känns så frustrerande att hon testar att bli gravid då och då med den hon för närvarande är tillsammans med bara för att "se" om killen vill behålla . Hon har alltså alltid blivit gravid med den hon är dejtar/är tillsammans med och gör sedan abort för att killen inte vill behålla.

  Det enda positiva är väl om hon behåller då men det är så oerhört frustrerande att folk kan bli gravida bara för att se om den andra vill behålla och sen göra abort som om de vore ingenting istället för att bara kommunicera på en gång jag vill ha barn med den man dejtar/är tillsammans med.

  Medan vi andra kämpar för att ens bli gravida!

  Förlåt för negativiteten behövde bara spy ur mig detta!


  Spy ur dig precis så mycket du vill <3 Det är så orättvist att vi som verkligen vill har svårt att bli gravida och så finns det sånna, blir så upprörd på sånt beteende! I dagens samhälle så finns stora möjligheter till att undvika graviditet om inte båda vill. Ett barn är inte en leksak!
 • Anonym (Syskonförsök)
  Anonym (M) skrev 2021-03-08 15:33:35 följande:

  Okej tjejer, pratade med gyn (min nya) och bad om provera och letrozol (inför en eventuell start efter pausen). Mitt hjärta sjönk lite när hon sa jag trodde du ringde för att du var gravid! Menmen tillbaka till ämnet såg dock detta inne på mina recept:  2 tabletter på morgonen SIK i 5 dagar från mens dag 5

  Någon annan som också fått den rekommendationen? Att inte ät dag 5-10 istället för 3-7? Finns det några för/nackdelar?


  Hört talas om det men inte mer än så. Jag har alltid fått cd3-7.
 • Anonym (Syskonförsök)

  Hur har ni känt er efter Ovitrelle?

  Tog Ovitrelle i lördags och nu drar och spänner det, är lite öm också. Är ju säkert Ovitrellen för det är ju alldeles för tidigt att känna nåt.

  Gaah, jag hade ju lovat mig själv att ta det lugnt och inte känna efter en massa denna gången! Så irriterande att inte kunna låta bli (arg på mig själv).

 • Anonym (Syskonförsök)
  palettblad1 skrev 2021-03-09 07:55:23 följande:

  Mensen kom igår. Hade lite spotting i lördags, sen drog det igång igår. Var helt knäckt. Pratade med gyn också som sa att vi ska köra en omgång till med Letrozol och Ovitrelle, men denna gång utan ultraljud, och bara köra ÄL-stickor.. om jag inte får utslag på dem så ska jag ändå ta Ovitrelle cd15. Är det inte konstigt att köra i blindo?


  Jo, känns lite konstigt men jag har också gjort det en gång.
 • Anonym (Syskonförsök)

  Skickar med pepp till er alla som kämpar mot plus <3 Hoppas vi snart är där allihopa, oavsett om det är letrozol eller ivf!

  Just nu är jag i långa väntan del 2 på cykeln, BIM-9 så långt kvar innan det går att testa. Varje cykel är en massa väntan, först på ägglossning och sen på BIM.

  Heja heja! Ni är bäst som orkar kämpa <3

Svar på tråden Letrozol, PCO