• Sat 23 May 2020 18:39
  84657 visningar
  3231 svar
  3231
  84657

  Letrozol, PCO

  Längtar efter en bebis skrev 2020-05-23 17:10:33 följande:

  Tog sprutan den 13 Maj kl 24:00 imorgon är det 11 dagar sen efter ovitrille tror du man kan testa sig eller ? Brukar alltid testa den dagen har har bim men orkar inte vänta denna gång


  Hmm...Jag hade väntat för att få ett säkert svar.
 • Sun 24 May 2020 09:52

  Hur har ni mått efter ovitrelle?

  Biverkningar? Jag har haft sjukt ont i äggledarna, som extrem mensvärk och De har suttit i i ca 48 h....

 • Sun 24 May 2020 12:25
  Längtar efter en bebis skrev 2020-05-24 11:47:09 följande:

  Okii ska försöka hålla mig några dagar till..

  Efter jag tog ovitrille nästan dag kännde mina äggstockar skulle explodera gjorde så ont svullen .. sen efter några dagar kännde mig spyfärdig sjuk blev varmt från ingenstans ...

  Men nu känns ingenting normalt.. ni då tjejer hur känner ni efter ovitrille?

  När tog du sprutan?

  När tänker du testa dig?


  Ja men kanske lika bra att vänta även fast de är svårt.

  Okej då verkar de vara vanlig med smärta så att de inte är något fel.

  Jag tog sprutan 21/5 tänkte vänta till den 5/6, dvs ovetrille + 15.
 • Tue 26 May 2020 15:52

  Det finns verkligen ingen anledning till att testa sig innan bim, vad testet än visar så är det inte tillförlitligt... det är som att kasta pengar i sjön och ge än falska förhoppningar eller falska bakslag eftersom testen inte visst korrekt svar förens BIM.

 • Tue 26 May 2020 21:57
  Obalem skrev 2020-05-26 21:01:07 följande:

  De är din uppfattning. Men våra uppfattning är inte lika.

  Jag fick plus på bim och trodde då att de var äkta. Denna gången vill jag ha kontroll på vad som händer med testerna hela vägen för att slopa bli lurad!


  Det handlar inte om min uppfattning utan om att man avråds att ta gravtest innan det har gått 14 dagar just för att testerna blir missvisande.

  Jag vill inget hellre än att ha svar nu jag med...
 • Fri 29 May 2020 15:45
  MiniNin skrev 2020-05-29 14:43:14 följande:

  Hallå, allihopa!

  Tyvärr visade mitt ultraljud inte något positivt resultat idag heller. Slemhinnan var ca 7,5mm och största äggblåsan var strax under 10 mm vilket tydde på att reaktion uteblivit. Planen nu är att fortsätta med Bemfola-sprutor, samma dos, varje dag fram tills onsdag nästa vecka 3/6. Då görs ett nytt ultraljud för att kolla reaktion.

  Man tänker att det är en bättre approach att långsamt och försiktigt stimulera med låg dos för att få 1-2 äggblåsor att växa till sig istället för att höja dosen i detta läget och riskera att det blir en explosion och alldeles för många äggblåsor på samma gång. Skulle det inte bli någon reaktion tills 3/6 KANSKE man provar att höja dosen, det beror helt på vad man ser då.

  Frågade om IVF idag, om/när det kan bli aktuellt och som jag förstod det finns ingen kö eftersom jag redan är patient. Som det ser ut i nuläget tror man på att sprutorna ska få igång det hela, vid rätt dos, men skulle det bli en kraftig oväntad reaktion vid en kommande doshöjning, typ 5-10 ägg som mognat, kan man göra en akutändring i planen på plats och besluta om äggplock och IVF direkt. Att man liksom 'halkar in på ett bananskal-IVF'.

  Känner mig okej idag, är trygg med planen och tacksam för att man tar det lite lugnt och förbereder kroppen istället för att ta till drastiska åtgärder direkt. Är också glad och lättad för hur man resonerar kring IVF! Nu ser jag framåt och hoppas på att nästa veckas ultraljud ger mer hoppfulla besked.

  Hur har ni det - amandakollb? Russin112?


  Oj de måste vara Mycket för dig att in nu... jag tänker att likt det du säger så en plan och ni är igång. De är ingen onödig väntan utan full gång för att ni ska få ert barn <3

  Och vad smidigt om överstimulering sker att kunna plocka äggen direkt :D låter som att din läkare vet vad hen gör och anpassar behandlingen just efter dina förutsättningar!

  För mig har de inte hänt mycket. Tog ovitrelle den 21/5 så dag 8 idag. Känner absolut ingenting men väntan är ju seg som attans.
 • Fri 29 May 2020 20:57
  MiniNin skrev 2020-05-29 16:46:57 följande:

  Jamen, precis. Får tänka att den här kringelikrok-vägen kommer leda till vårt barn, så är det ju <3

  Jag träffar iofs olika läkare varje gång men de har alla känts bra, har blivit bra bemött och jag har känt att besluten har varit välmotiverade utifrån min förståelse av situationen. Det känns verkligen super att man kan och vill anpassa behandling efter ens egna förutsättningar, så smidigt liksom. Nu får vi hoppas att vi inte behöver det men går det så långt så känns det också okej.

  Väntan, ja :/ Hur tar du dig igenom dagarna?

  Har er klinik något uppehåll i sommar förresten, eller har de öppet som vanligt? Nu börjar det nalkas sommar och semester.


  De minns jag från min förra klinik att jag tyckte var superjobbigt, nya läkare varje gång som man får förklara läget för om och om igen...

  Alltid skönt med plan B även fast vi hoppa plan A fungerar :D

  Ja du, de är segt. Men min enda förhoppning är att jag har haft ägglossning och mensen kommer, bara det är ett stort framsteg för mig. Slippa provera och faktiskt ha haft en chans att bli gravid för första gången.

  Jag tror min har öppet :D hur har er det?
 • Sat 30 May 2020 08:58
  MiniNin skrev 2020-05-29 23:12:47 följande:

  Att få egen mens är ju som att vinna lite på lotto så jag förstår hur du menar! Det är verkligen en känsla det :) Känns ju som att så mycket tid går till spillo när man ska ta en kur piller för att få mens för att sen få börja med behandling...så jobbigt :/ Hoppas att den där ägglossningen blev rätt den här gången för dig! Du skulle börja testa Ovitrelle+16 om inte mensen kommit eller hur var det?

  Min klinik kommer ha stängt några veckor under sommaren så då behöver vi ta en paus om det inte gått vägen innan dess. Men jag kommer fortsätta med min LCHF-kost och hoppas att kroppen hamnar i bättre balans tills dess så jag kanske ägglossar av mig själv under den perioden. När jag åt ganska strikt i januari fick jag egen ägglossning efter fyra veckor så hoppas kan man ju!


  Ja men precis, 10 dagar åt skogen. Ja tänker + 15 för då har jag BIM enligt min app, dock har jag faktiskt redan testat mig en gång på dag 5 och då var de negativt så mitt gick ur kroppen fort :D kanske därför jag har noll biverkningar :D

  Aaa de är så segt med onödiga dötider... åh så bra, är de för att du går ner i vikt du får ägglossning? Är du överviktig? Jag försöker gå ner lite Men är vegeterian så lchf blir svårt för mig. Kör 8:16 och de har fungerat bra
 • Sat 30 May 2020 14:48
  MiniNin skrev 2020-05-30 11:26:18 följande:

  Då är det testning på...fredag 5/6 då?

  Jag har ungefär 6-7 kg övervikt enligt BMI. Har du nån övervikt? Jag hade gått ner 3,5 kg på fyra veckor där i januari. Enligt 1177 så räcker det med att gå ner några kilo för att minska testosteronhalten i blodet, vilket i sig kan vara positivt för östrogenet som då kan härja lite mer fritt och stabilisera menscykeln. Men jag tror framför allt att det handlade om att jag åt 'bättre' och sänkte mina insulinnivåer i kroppen som gjorde att jag fick ägglossning. Jag är 'till vardags' sockerberoende så har svårt med socker och kolhydrater som triggar igång allt möjligt så LCHF verkar funka för mig. Kör på 10:14 än så länge.

  Vad jag har kunnat läsa mig till så kan även vegetarianer äta enligt LCHF men i första hand handlar det om att byta ut kolhydratrika livsmedel mot kolhydratfattiga. Det kan göra underverk bara att byta ut bröd, pasta och ris mot bättre alternativ för att stabilisera insulinet.


  Ja men precis :)

  Okej, jag räknas nog som normalviktig men likt de du säger så tänker jag att de räcker med några kg för att få ner testosteronhalten :D

  Socker är även min stora last i livet... försöker att totalt sloppa de raffinerade sockret och äta bättre överlag.

  Problemet för mig med lchf är att jag typ lever på kolhydraterna, pasta, potatis och bröd är min största källa till föda. När man äter kött, fågel, fisk är de lätt att hålla sig mätt på de med en sallad till. Men för min del blir de sallad och i bästa fall något halvdant supplement för kött
 • Sun 31 May 2020 12:31
  MiniNin skrev 2020-05-30 18:53:40 följande:

  Socker är för jävla gott, så är det. I princip alla kolhydrater faktiskt. Så det krävs ju all disciplin man har för att hitta alternativ, vara nöjd och undvika återfall.

  Jag förstår. Om du ändå skulle vara intresserad så har jag läst en del bra här: www.dietdoctor.com/se/lchf/vegetarisk-lchf

  Fortsatt trevlig helg :)


  Åh tack för tipset! Ska kika in där! :D
Svar på tråden Letrozol, PCO