• Sun 7 Jun 2020 22:59
  77644 visningar
  3231 svar
  3231
  77644

  Letrozol, PCO

  Anonym1Ha skrev 2020-06-07 21:29:47 följande:

  Tack för att du svarar!

  Så himla häftigt!! Så glad för din skull!!! :D


  Tack själv! :D
 • Mon 8 Jun 2020 07:54
  amandakollb skrev 2020-06-08 07:00:52 följande:

  Ovitrelle+13 och fick negativt test igen nu på morgonen, börjar tro att det inte gick denna månad heller:(


  Åh... :/ men ge inte upp förens om mensen kommer!

  Innan den kommer finns de fortfarande en chans att du är gravid!
 • Mon 8 Jun 2020 14:36
  amandakollb skrev 2020-06-08 08:11:13 följande:

  Ja tar sista tabletten lutinus imorgon (de kan göra så mensen inte kommer) så väntar in mensen på onsdag eller torsdag.

  Är det någon som vet om chansen för graviditet är lika stor om man äter letrozol som om man försöker vanligt? Är väl runt 25% chans varje gång har jag hört?


  Okej okej, men håller tummarna för att de är ett litet frö där inne och det är anledningen :)

  Har hört att de är samma om inte ännu lite bättre då man garanterar ägglossning och övervakar storleken på blåsan
 • Mon 8 Jun 2020 14:38
  akalei skrev 2020-06-08 08:39:26 följande:

  GRATTIS Russin112!!!!! Wow va kul att få läsa om positiva resultat :)

  Jag har inte varit aktiv i just denna tråd tidigare men min kortfattade status är att jag snart ska påbörja min andra Letrozolomgång, äter just nu Provera för att starta ny cykel. Denna gång ska jag testa dubbel dos Letrozol för första gången då jag inte reagerade på enkel dos. Har PCO-aktiga äggstockar med väldigt högt AMH-värde så verkar vara lite svårstimulerad.


  Tack :)

  Okej! Välkommen då sitter du i precis samma sits som jag gjorde. Tyvärr reagerade jag inte på dubbel heller men trippel fungerade ju tydligen alldeles utmärkt ;) håller tummarna för att de räcker med dubbelt för dig så du inte behöver ?slösa? en månad.
 • Mon 8 Jun 2020 14:40
  MiniNin skrev 2020-06-08 12:23:02 följande:

  Hej! Mina aviseringar för den här tråden har klöddat men gick in idag och då har mycket hänt! Har varit och lämnar blodprov för en stund sen och väntar nu in mitt besök med ultraljud kom 14.00 idag.

  Russin112 - så skönt att du fått bekräftat även med digitalt test! Spännande att läsa om dina gravidsymptom, fortsätt gärna uppdatera oss om allt du känner, tänker och upplever så länge du känner för det. Grattis än en gång!

  amandakollb - hoppas SÅ att du får ett positivt test här i veckan! När man blir gravid ökar ju oftast HCG väldigt mycket i starten så det kan nog skilja mycket från dag till dag? Fortsätt testa nu! Kommer mensen så är det såklart tråkigt men då har du i alla fall en ägglossning och ett bra försök i ryggsäcken innan du startar om igen. Visst skulle det hinnas med innan din klinik stänger i så fall?

  Anonym1Ha - tack för peppen!

  Zamaso1 - har förstått att en hjärtformad livmoder räknas som en riskgraviditet med bl.a. låg födselvikt, förtidig födsel eller kejsarsnitt. Jag tycker det är väldigt beklagligt att du fått läsa om det här i din journal utan att någon vårdpersonal berättat och haft en dialog om det med dig. Om jag hade varit du hade jag tagit upp det så fort som möjligt och krävt information så du kan få förståelse för situationen och förbereda dig på eventuella konsekvenser! Hoppas såklart att allt går bra för dig. Lycka till!


  Hej! Vad är det blodprover mäter denna gång?

  Håller verkligen tummarna för att de har vuxit rejält nu på vul!

  Ja men verkligen, trots positiva test varje dag (testar fortfarande varje dag) så tror jag inte riktigt på det... och nu har ju paniken för eventuellt missfall tagit fart. Aldrig kan man vara lugn ha ha ha.
 • Tue 9 Jun 2020 12:00
  akalei skrev 2020-06-09 09:45:29 följande:

  Hmmm jag fick mens idag. Ganska otippat för det var sista dagen med Provera och man brukar ju få det ett par dagar efter. Förväntade mig mens på torsdag. Det är lite problem för då hamnar CD12-13 när jag behöver göra VUL mitt på midsommarhelgen då min läkare har stängt 3,5 dagar, suck. Om jag bokar tid för VUL på måndagen efter midsommar så är det CD14. Tror ni det är för sent?

  Ska såklart prata med kliniken också (har bokat telefontid). Fan hoppas jag kan köra ändå. 

  Gah, att kroppen aldrig kan bete sig som förväntat alltså...


  Jag brukar också få mensen innan proverakuren är avslutad, har hänt att jag fått på tablett 8.

  Jag fick ta min spruta på CD 13, så för mig hade de varit för sent. Men som Amanda säger så är ju alla olika :)
 • Wed 10 Jun 2020 08:19
  MiniNin skrev 2020-06-08 15:53:27 följande:

  Mätte östradiol och progesteron bland annat. Östradiol var skyhögt och progesteron jättelågt.

  Klart man kan testa varje dag nu, måste vara underbart och bara bli mer verkligt efter varje plus så varför inte? :) Usch ja, missfall är ju verkligen det värsta utfallet men du får försöka acceptera att de tankarna och känslorna finns där och sen bara njuta.

  Har ni funderat på KUB och sånt förresten?


  Aaah... :/

  Ja men precis. Att se de bli starkare och starkare gör mig lugn.

  Efter att ha förstått hur sjukt vanligt de är så är de svårt att inte tänka på det, varje gång jag går på toa kollar jag efter blod liksom.

  Fick ultraljud den 18/6 för att se efter hjärtslag men som jag har förstått de nu så är de nog för tidigt för att se hjärtslag (5+5) ....

  Kub gör vi nog men bara för att kunna förbereda oss :)
 • Wed 10 Jun 2020 08:58
  MiniNin skrev 2020-06-10 08:43:22 följande:

  Men om det är för tidigt för att se hjärtslagen då borde du väl få ett nytt en vecka senare eller så? Tänker att det är så man "bekräftar" graviditeten? I vilken vecka borde man se hjärtslag förresten?


  Ja, jag antar att de är för att se att de inte är utomkvedshavandeskaps eller dylikt. Vecka 6-7 tidigast så hjärtat kan ju höras 5+5 men kan också vara för tidigt.
 • Wed 10 Jun 2020 17:05
  amandakollb skrev 2020-06-10 16:15:57 följande:

  Ovitrelle+15.. borde ha bim imorgon. Tidigare har tempen sjunkit samma dag som jag ska ha mens så känns nervöst inför att vakna imorgon och ta tempen, om den sjunkit eller är fortsatt hög. Har fortf inte fått några spottings alls så är jätteglad över det, men har säkert med lutinus att göra. Kan ju va så att lutinus skjuter upp min mens också, så ska inte ta ut något i förskott om mensen inte kommer imorgon. Så nervöst!!


  Åh vad spännande! Låter ju lovande!!

  Tar du test imorgonbitti? :D
 • Wed 10 Jun 2020 17:10
  MiniNin skrev 2020-06-10 10:30:16 följande:

  Hej, allihopa!

  Inte så goda nyheter idag som jag hoppats på. Istället för att en eller två äggblåsor växt ordentligt så hade 11 (!!!) stycken utvecklats över spärren. På två dagar! Inte konstigt att mitt östradiol visade på tredubbla värden sen i måndags.Risken för överstimulering är alltså överhängande!

  Så självklart fick vi avbryta och jag fick ta en spruta för att förhindra ägglossning direkt på kliniken, Fyremadel heter den. Ska även ta en imorrn mitt på dagen. Enligt läkaren är mina östradiol-värden så höga som vid IVF och trots att vi nu fick avbryta och behöver förhindra ägglossning började vi prata om möjligheten att konvertera till IVF denna omgång.

  Ska lämna nya blodprover på fredag och har fått en längre tid för att diskutera hur vi ska göra, om vi avbryter helt för att sen starta ny omgång med Menopur efter nästa mens eller kanske 'rädda' detta med IVF.

  Spontant så känner nog både jag och min man att vi vill få möjlighet att försöka själva (1-3 gånger åtminstone) men ja, eftersom saker oftast inte blir som man vill ändå så får man väl bara acceptera och köra på. Dessutom vill vi inte bara vänta för sakens skull. Men på fredag vet vi mer om vilka möjligheter och vägar som finns att tillgå så tills dess så får vi bara vara tacksamma att den här hjälpen finns <3


  Oherre... 11 st :O

  Det här är verkligen en helt egen vetenskap med alla behandlingar och hormoner... man förstår ju ingenting.

  Jag tänker att på något vis är de väl ändå positivt för nu vet vi att du verkligen reagerar på sprutorna :D vilket är bra ifall ivf blir aktuellt.

  Håller tummarna för lite glädjande besked på fredag och en plan som fungerar för er <3
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem