• akalei

    Letrozol, PCO

    amandakollb skrev 2020-06-11 07:37:06 följande:

    Ja fyfan va deppigt :((( så är det ju, men hade varit så mkt enklare om man visste att det skulle hända snart liksom:(


    +1 på detta alltså. Ovissheten håller på att göra mig galen! Om man bara visste att ja, det kommer ta 6 mån till eller vad som helst, skulle va så mycket lättare att hantera mentalt. Nu känns det hela tiden som att allt är preciiis bortom räckhåll.
  • akalei
    amandakollb skrev 2020-06-12 13:49:45 följande:
    okej det låter ju super!! :)

    yes jag kör dubbeldos, fick mens precis så jag ringer till kliniken på måndag och ber om att få vul cd 13 tror jag, så det skulle bli 24e juni, känns superlångt dit men hoppas de går fort! vi har köpt ett radhus och ska flytta om en vecka så har de att foka på vilket känns skönt! 
    Där kom den då.. måste va blandade känslor. Men det är ju bara på't igen :)
  • akalei
    MiniNin skrev 2020-06-12 13:19:30 följande:

    Hallå, igen!

    Dagens fynd visade att östradiolvärdet sjunkit rejält från nästan 13000 till 2000 på två dagar vilket innebär att sprutorna fungerat bra, lite FÖR bra till och med. I äggstockarna fanns ca 20 stycken äggblåsor över 10 mm (OJ!) och nästan hälften av dem var över 14 mm (ÄNNU MER OJ!) De största tror jag låg runt 17 mm. Jag förstod det som att östradiolet sjunkit för mycket och det var alldeles för hög risk för överstimulering om man gör äggplock och IVF i detta läget. Dessutom har vi inte hunnit lämna våra smittprover så allt detta tillsammans gjorde att man valde att avbryta helt idag.

    Har fått ut Fyremadel för fem dagar framåt. Dessa ska alltså förhindra för tidig ägglossning och en makalös flerbördsgraviditet. Vi hade sex senast natten till tisdag och spermierna kan ju leva ett tag. Ska ta dem t.o.m 16/6 och ska sen vänta in mens som beräknas komma senast 26/6. Det finns liksom slemhinna som måste komma ut så behövde inte ta Primolut-Nor. Har den dock inte kommit då blir det ett test för att utesluta graviditet (vilket skulle bli en riktigt knivig situation, yikes!).

    Men därefter då? Ja, sen måste vi ta en paus. För planen är sen att starta stimulering med Menopur (och ev. Metformin) och eftersom risken för att det blir många äggblåsor som utvecklas oavsett (jäkla AMH!) så måste vi vara beredda på att konvertera till IVF när som och den planen funkar inte under semesterveckorna. Jag känner mig helt klar på allt och planen är ju faktiskt kanon. Är så trygg och tacksam över den men FAN vad tråkigt ändå att pausa en månad till. Det hade ju varit najs att fortsätta och sysselsätta sig med något under semestern ;)

    Men tills nytt försök i augusti får jag alltså lämna lite extra prover och sen bara fortsätta med min LCHF-kost och kanske hoppas på att kroppen ägglossar av sig själv i juli. Ska fortsätta tempa och hålla koll på sekret och livmoderhalstapp så man inte missar något.

    Har haft 7 besök på kliniken inkl. blodprovstagning på 10 dagar så är helt slut nu. Nu blir det att smälta detta och ta helg.


    Oj vilken vecka! Förstår att du är slut... hoppas du får en skön och vilsam helg.
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-06-14 08:55:49 följande:

    Jag hoppas verkligen att de är normalt. Trots att jag tycker att jag har varit väldigt realistisk och förstått att missfall är väldigt vanligt och kan hända mig så totalt bröt jag ihop igår. Jag har nog aldrig i mitt liv varit så ledsen. Det var som att hela livet slets ifrån mig... och nu har jag inte blödit mer eller haft ont så de kanske inte als var ett mf


    Tror inte heller det är ett mf, det är väl ganska vanligt att blöda osv. Men förstår att du tycker det känns jättejobbigt. När man har fått kämpa så jävla mycket extra för att bli gravid känns det liksom extra orättvist. Men med största sannolikhet är det ju ingenting alls, hoppas du får lite lugnande besked imorgon <3.
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-06-14 14:06:53 följande:

    Jag har fått utomkvedshavandeskaps och måste förmodligen operera bort ena äggledaren. Helvetes jävla otur man ska ha med precis allt! Hur klarar man de här


    NEJ vad i helvete? Fy fan alltså vilken jävla otur?! Så jäkla orättvist??
    Nä usch det var verkligen inte roliga nyheter :( :(

    Hoppas operationen förflyter smidigt efter omständigheterna. Ta hand om dig <3 På nåt jäkla sätt klarar man ju allt på sikt <3 Men usch, tänker på dig.

    När du har tid och ork får du gärna berätta lite mer. <3
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-06-14 22:03:18 följande:

    Hej igen tjejer.

    Jag åkte in för oron av blödningen med en obehaglig känsla på höger sida. Efter blodprover och ultraljud visar de sig att jag har ett utomkvedshavandeskaps (som inte är kopplat till min blödning)

    Jag ligger nu kvar på sjukhuset ifall min äggledare spricker, tanken är att jag antingen skall operera bort den imorgon eller bli behandlad med någon form av cellgift. Cellgiftet är inte 100% att det fungerar plus att om de fungerar återstår risken att få utomkvedshavandeskaps i äggledaren igen. Jag måste fundera på hur jag väljer att göra imorgon men just nu lutar de mot att ta bort den.

    Tack för era omtankar.


    Tack för uppdateringen. Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste va :( Så fruktansvärt orättvist. Ta hand om dig <3
  • akalei
    Russin112 skrev 2020-06-15 13:39:53 följande:

    Hej igen! Super tack för era ord <3

    Ja men ibland ska man lita på sin instinkt som du säger mininin!

    Pga Corona får man inte ha någon här tyvärr :/

    Efter att ha träffat en specialist verkar det som att de är ett vanligt missfall (Pjuuuuh) behöver inte opereras! Så skönt. Fick istället cytotec nu så jag ska blöda ut allt ordentligt. Förhoppningsvis får jag åka hem idag och påbörja nytt försök redan om 2 månader.


    Åh, det va ju "goda" nyheter efter omständigheterna även om det är ledsamt med missfall också såklart. Men det låter som att det kommer gå snabbare att komma igång sedan igen. Hoppas du får komma hem idag <3
  • akalei
    Anonym1Ha skrev 2020-06-15 22:35:13 följande:

    Hann testa imorse och det var negativt och efter hundpromenader på morgonen kom mensen också.. blir så ledsen.. samtidigt så blev kompisen gravid med barn nr 2 efter två försök, super kul och missunnar verkligen ingen det!! Hade inte känts bättre för att andra också fick kämpa för det är så tufft det här :(

    Får ringa gym imorgon och reda ut det där med polypmisstanken och bestämma om jag ska ta enkel eller dubbel dos letrozol denna gången.. har ju fått en fin blåsa och bra slemhinna på en tablett men optimalt är tydligen två.. riskerar ju dock att bli överstimulerade istället.. ahh svårt!! Någon med erfarenheter och råd i detta vad jag ska välja? Pratade med gym om det förra månaden och hon sa vi kunde pröva dubbeldos på min begäran men nu tvekar jag för risken att överstimuleras när jag ändå får en bra äggblåsa på en tablett..


    Nej vad tråkigt :( Och trist timing med din kompis. Jag tycker att det är skittufft med alla kompisar och bekanta som blir gravida till höger och vänster och har svårt att vara glad åt det. Blir typ att jag undviker/drar mig undan dem. Men jag tror också att man måste vara extra snäll mot sig själv och göra sånt som ger en positiv energi under den här kämpiga perioden och just nu blir jag mest ledsen och deppig av att umgås med gravida/de som nyss fått barn.

    Hur menar du att optimalt är två tabletter? Vad är anledningen att gå upp om du redan får äl och bra slemhinna på en tablett? :)
  • akalei

    En liten uppdatering om min egen status, precis avslutat första dubbelkuren med Letrozol och väntar på VUL på torsdag. 

    Har mått riktigt bra denna omgång, inga biverkningar vilket känns skönt för förra gången mådde jag riktigt kasst (extrem trötthet och huvudvärk/migrän) av Letrozolen. Konstigt att det kan vara så olika från gång till gång, nu åt jag ju högre dos dessutom.

    Usch är nervös inför VUL, har haft mycket katastroftankar/oro på sistone angående att det inte kommer att funka. Även om vi inte lyckas bli gravida på första ÄL (väntar mig inte det) skulle jag bara så himla gärna vilja komma ett litet steg framåt åtminstone...

  • akalei
    Anonym1Ha skrev 2020-06-16 11:47:49 följande:

    Nej inte optimalt med två tabletter utan två äggblåsor och jag har ju fått en men var nyfiken förra gången och frågade om det fanns nått mer vi kunde göra och då var det de hon sa, att höja dosen för att få en mer chans varje ägglossning.. men jag vet inte om jag vågar riskera att bli överstimulerade precis som du säger.. jag får ju en bra blåsa och slemhinna.. åh nu har jag bara två dagar på mig att bestämma mig!! Ringde gyn idag och ville få en telefontid med läkare men de kunde inte ordna det så nu står man helt själv och velar.. 1 eller 2 tabletter letrozol denna omgången.. gah så jobbigt! Och angående polypen väntar de enligt denna sköterskan till efter sommaren och kolla det med.. pga semestrar..

    Läkaren sa ju bara förra gången att vi kan pröva två tabletter om du vill de sen hade vi diskuterat klart det enligt henne, hon bara berättade att vi fick avstå om det blev för många äggblåsor..

    Ja lite tungt är det med alla andra gravida, men på ett konstigt sätt.. man vill ju bara vara där också.. åh haft känslorna på utsidan i flera veckor nu. Får nog bli en paus härifrån och bara försöka samla ihop mig lite och bara va med min man och ha det bra på andra sätt :)

    Lycka till allihopa! Jag tar en paus härifrån men önska er lycka till och att det är vår tur snart!!


    Lycka till! <3
Svar på tråden Letrozol, PCO